Σε χαμηλό τριών εβδομάδων η Wall Street

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων η Wall Street

Βαρίδι η General Electric που υποχώρησε εκ νέου κατά 8%

c6b700bf06a43d22b10555bf9e0efb7e_XL
Ελλείψει κάποιου θετικού καταλύτη κυρίως από το εμπορικό μέτωπο και με την General Electric να υποχωρεί εκ νέου κατά 8%, η Wall Street έκλεισε σε αρνητικό έδαφος, σε χαμηλό τριών εβδομάδων.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,51% στις 25.674 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,66% στις 2.771 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε κατά 0,93% χαμηλότερα στις 7.505 μονάδες.

Πιέσεις στους δείκτες άσκησε και ο κλάδος υγείας, μία ημέρα μετά την αιφνίδια παραίτηση του Επιτρόπου του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), Scott Gottlieb.

Οι μετοχές των UnitedHealth, Amgen και Pfizer είχαν απώλειες 0,97%, 3% και 2,38% αντίστοιχα.

Στο ταμπλό, η μετοχή της General Electric είχε βουτιά 7,99%, καθώς ο Stephen Tusa, αναλυτής της J.P. Morgan, δήλωσε πως η μετοχή της εταιρείας είναι υπερτιμημένη, δεδομένων των εμποδίων που αναμένεται να αντιμετωπίσει τα επόμενα δύο χρόνια.

Η G.E. είχε δεχθεί και χθες πιέσεις, στον απόηχο προειδοποιήσεων του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, για «περαιτέρω προβλήματα» στην ενεργειακή μονάδα του αμερικανικού κολοσσού.

Κλείσιμο
Οι αμερικανικές μετοχές είχαν ένα ιδιαίτερα θετικό ξεκίνημα για το 2019, με τον S&P 500 να καταγράφει άνοδο άνω του 11% μέχρι το χθεσινό (5/3) κλείσιμο.

Οι αυξανόμενες προσδοκίες για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου συνέβαλαν εν μέρει στην άνοδο των μετοχών.

Ωστόσο, αυξάνονται οι ανησυχίες ότι η επίτευξη συμφωνίας ίσως να έχει προεξοφληθεί από τις αγορές, ενδεχομένως περιορίζοντας μια οποιαδήποτε περαιτέρω ώθηση από θετικές ειδήσεις στο εμπόριο.

Εν τω μεταξύ, περαιτέρω πιέσεις ασκούν τα αρνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για το εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ «εκτοξεύτηκε» σε υψηλό 10 ετών στο σύνολο του 2018, με το… επίμαχο έλλειμμα με την Κίνα να ανέρχεται στο ιστορικό υψηλό των 419 δισ., παρά την επιβολή δασμών σε μια σειρά εισαγόμενων προϊόντων.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης