Νέες απώλειες για την τιμή του πετρελαίου

pla_oil_wen

Σε ποια επίπεδα διαμορφώθηκαν οι τιμές του WTI και του Brent ανά βαρέλι

Πτωτική πορεία ακολούθησε σήμερα το πετρέλαιο, το οποίο διέγραψε όλα τα αρχικά του κέρδη, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, με τον φόβο της ύφεσης να μην έχει απομακρυνθεί από τις αγορές.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το Brent είχε πτώση της τάξης του 0,62% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,12 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό αποδυναμώθηκε 0,74% στα 52,62 δολ. ανά βαρέλι.

Σημειώνεται ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας αναμένεται να περιορίσει τη ζήτηση προς το πετρέλαιο, οδηγώντας σε πτώση της τιμής του.

Παράλληλα, οι εισαγωγές πετρελαίου στην Ιαπωνία που αφορούν το σύνολο του 2018 υποχώρησαν στα 3 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το 1979, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση της χώρας.

«Η παγκόσμια οικονομία υποφέρει», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Saxo Bank, Steen Jakobsen, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η κυβέρνηση της Κίνας θα «κάνει όλα όσα μπορεί για τη σταθερότητα».

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

120-doseis

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τη ρύθμιση των οφειλών με βάση τη ρύθμιση - Αυξημένο ενδιαφέρον μετά τις βελτιώσεις που έγιναν στα τέλη του Ιουλίου - Οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση

FOROI_AUTO

Ακόμα μία επιβεβαίωση για το newsauto.gr! Το ρεπορτάζ μας απο τις 8 Αυγούστου, που ανέφερε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται σε κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης -και κατα προέκταση του... ηλιθίου φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα +2.0lt αυτοκινήτων- επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά δια στόματος του Κυβερνητικού εκπροσώπου...

Tesla-Model3-boi-1000

Η παραπάνω διαπίστωση δημοσιεύθηκε από την Στατιστική Υπηρεσία της Νορβηγίας η οποία αποκάλυψε ότι η απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι διπλάσια αν ο υποψήφιος αγοραστής προέρχεται από το πλουσιότερο τμήμα του πληθυσμού.