Νέες απώλειες για την τιμή του πετρελαίου

pla_oil_wen

Σε ποια επίπεδα διαμορφώθηκαν οι τιμές του WTI και του Brent ανά βαρέλι

Πτωτική πορεία ακολούθησε σήμερα το πετρέλαιο, το οποίο διέγραψε όλα τα αρχικά του κέρδη, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, με τον φόβο της ύφεσης να μην έχει απομακρυνθεί από τις αγορές.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το Brent είχε πτώση της τάξης του 0,62% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,12 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό αποδυναμώθηκε 0,74% στα 52,62 δολ. ανά βαρέλι.

Σημειώνεται ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας αναμένεται να περιορίσει τη ζήτηση προς το πετρέλαιο, οδηγώντας σε πτώση της τιμής του.

Παράλληλα, οι εισαγωγές πετρελαίου στην Ιαπωνία που αφορούν το σύνολο του 2018 υποχώρησαν στα 3 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το 1979, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση της χώρας.

«Η παγκόσμια οικονομία υποφέρει», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Saxo Bank, Steen Jakobsen, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η κυβέρνηση της Κίνας θα «κάνει όλα όσα μπορεί για τη σταθερότητα».

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

3fa9d1f6d17c9b1ecfe58b52fb588169_XL

Μειωμένη κατά 1,3 εκατ. θέσεις εμφανίζεται η ζήτηση στα περιφερειακά αεροδρόμια για τη θερινή σεζόν με βάση τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων από πλευράς των εταιρειών γεγονός το οποίο αποτυπώνει κι ένα πρώτο σημάδι για την τάση της αγοράς, μετά το θετικό σερί των τελευταίων ετών για τον ελληνικό τουρισμό. 

ee1b877e4ccd9ec89cd3513db26077d0_XL

Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών με δύο σταθμούς, το έτος 2037 και ενδιάμεσο το 2027, ολοκληρώνει μέσα στο Μάρτιο το υπουργείο Υποδομών, περιλαμβάνοντας σημαντικές τομές στο σύνολο των συνδυασμένων μεταφορών, τις ακτοπλοϊκές μεταφορές, τα λιμάνια, τα εμπορευματικά κέντρα, τις σιδηροδρομικές υποδομές, τις διεθνείς συνδέσεις και τις οδικές μεταφορές.