Πετρέλαιο: Σημαντικές απώλειες στην τιμή του βαρελιού

oil-produ_tue

Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές για το WTI και το Brent

Το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -2,25% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 52,59 δολ. ανά βαρέλι.

Πτώση κατέγραψε σήμερα Τρίτη το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τις ανησυχίες των επενδυτών που σχετίζονται με την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομιας κατά το τρέχον έτος.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το Brent είχε πτώση της τάξεως του -2,1% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,42 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε υποχώρηση της τάξεως του -2,25% στα 52,59 δολ. ανά βαρέλι.

Χθες η κινεζική κυβέρνηση δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν τη συνολική ανάπτυξη για το 2018, η οποία ήταν η ασθενέσθερη των τελευταίων 28 ετών, με τους αναλυτές ωστόσο να διευκρινίζουν ότι τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις και ότι αντικατοπτρίζουν ένα φυσιολογικό κομμάτι του οικονομικού κύκλου.

Παράλληλα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών του για την παγκόσμια ανάπτυξη τόσο το 2019 όσο και το 2020.

Πλέον, το IMF αναμένει ανάπτυξη 3,5% το τρέον έτος και 3,6% το 2020, έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων στο 3,7% και για τα δύο έτη.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επικαλείται μεταξύ άλλων την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ και Κίνας, τη σύσφιγξη των χρηματοοικονομικών συνθηκών και το ενδεχόμενο του να μην υπάρξει συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ για το Brexit ως παράγοντες που επηρέασαν τις εκτιμήσεις του.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

120-doseis

Στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για τη ρύθμιση των οφειλών με βάση τη ρύθμιση - Αυξημένο ενδιαφέρον μετά τις βελτιώσεις που έγιναν στα τέλη του Ιουλίου - Οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση

FOROI_AUTO

Ακόμα μία επιβεβαίωση για το newsauto.gr! Το ρεπορτάζ μας απο τις 8 Αυγούστου, που ανέφερε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται σε κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης -και κατα προέκταση του... ηλιθίου φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα +2.0lt αυτοκινήτων- επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά δια στόματος του Κυβερνητικού εκπροσώπου...

Tesla-Model3-boi-1000

Η παραπάνω διαπίστωση δημοσιεύθηκε από την Στατιστική Υπηρεσία της Νορβηγίας η οποία αποκάλυψε ότι η απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι διπλάσια αν ο υποψήφιος αγοραστής προέρχεται από το πλουσιότερο τμήμα του πληθυσμού.