Οριακή άνοδος για το πετρέλαιο, παραμένει σε bear market

80f9c756d0642ceca3cab4afe9975b79_XL

Νέα μεγάλη αύξηση στα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου

Άνοδο σημείωσε σήμερα Πέμπτη το πετρέλαιο, μετά την πτώση που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες εξαιτίας των ανησυχιών για αύξηση της παγκόσμιας προσφοράς κατά τους επόμενους μήνες.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε 0,44% στα 66,41 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου 2018 για το αμερικανικό αργό εμφάνισε άνοδο της τάξεως του +0,39% στα 56,47 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2018 αυξήθηκαν κατά 8,8 εκατ. βαρέλια, στα 440,7 εκατ. βαρέλια συνολικά, με την άνοδο να είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με τα 3,1 εκατ. βαρέλια που ανέμεναν οι αναλυτές.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Πληροφοριών Ενέργειας στις ΗΠΑ δήλωσε ότι τα συνολικά αποθέματα αμερικανικού αργού έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 38 εκατ. βαρέλια τις τελευταίες επτά εβδομάδες, ενώ η παραγωγή στα επτά μεγάλα λεκανοπέδια σχιστολιθικού αναμένεται να διαμορφωθεί στα 7,94 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Δεκέμβριο, τα οποία και αποτελούν επίπεδα-ρεκόρ.

Η συνολική παραγωγή των ΗΠΑ έχει διαμορφωθεί στα 11,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ξεπερνώντας τη Ρωσία και τη Σαουδική Αραβία, ενώ οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν περαιτέρω άνοδο της παραγωγής στα 12 εκατ. βαρέλια ημερησίως το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Παρά το γεγονός ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Mohammed Barkindo, δήλωσε ότι ο Οργανισμός είναι αποφασισμένος να «επαναφέρει τη σταθερότητα» στις αγορές ενέργειας, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ, Suhail al-Mazrouei, ανέφερε ότι η ομάδα πετρελαιοπαραγωγών κρατών δεν πρόκειται να αντιδράσει υπερβολικά στην πρόσφατη μεταβλητότητα στις τιμές του πετρελαίου.

Πηγή: newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsakalotos_ar

Αντί για επενδύσεις 4 δισ. από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, έδωσαν μόλις 2,5 δισ. ευρώ - Άλλο 1,5 δισ. από επιστροφές φόρων «κρύφτηκε» σαν πληρωμές από το Πρόγραμμα Αποπληρωμής Ληξιποθέσμων του Δημοσίου

7