Παράταση 6 ημερών για δηλώσεις στις εφορίες που μετακομίζουν

Παράταση 6 ημερών για δηλώσεις στις εφορίες που μετακομίζουν

Ποιες είναι οι ΔΟΥ που κλείνουν και πότε ανοίγουν ξανά - Τι θα γίνει με τις συναλλαγές του 

aade
Παράταση έξι ημερών για υποβολές δηλώσεων σε εφορίες που κλείνουν λόγω συγχωνεύσεων ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ.

Συγκεκριμένα, όπως ορίζει απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή: 

- από τις 8 Οκτωβρίου συγχωνεύονται η Δ.Ο.Υ. Νέου Ηρακλείου στη Δ.Ο.Υ. Νέας Ιωνίας και η Δ.Ο.Υ. Γ’ Πειραιά στη Δ.Ο.Υ. Α’ Πειραιά

- από τις 22 Οκτωβρίου συγχωνεύονται η Δ.Ο.Υ ΣΤ΄ Αθηνών στη Δ.Ο.Υ. Α’ Αθηνών και η Δ.Ο.Υ. Δ’ Πειραιά στη Δ.Ο.Υ. Ε’ Πειραιά.


Εξαιτίας της συγχώνευσης δεν θα πραγματοποιηθούν συναλλαγές με το κοινό:



· την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου , την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 και τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 στις Δ.Ο.Υ. Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου, Α’ Πειραιά και Γ’ Πειραιά και



Κλείσιμο
· την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου ,την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 στις Δ.Ο.Υ. Α’ Αθηνών, ΣΤ΄ Αθηνών, Ε’ Πειραιά και Δ’ Πειραιά .



Ενόψει αυτού:


1. Παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής όλων των άλλων δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών και τελών που λήγουν κατά την ημέρα που οι αρμόδιες για την υποβολή ΔΟΥ παρέμειναν κλειστές λόγω της ίδιας ως άνω αιτίας, μέχρι την εργάσιμη ημέρα της επαναλειτουργίας τους.



2. Παρατείνεται επίσης η προθεσμία καταβολής των βεβαιωμένων χρεών στις ΔΟΥ, που για τον αναφερόμενο στο θέμα λόγο διακόπηκε η λειτουργία τους, κατά την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που αυτά γίνονται (κατά ΚΕΔΕ) ληξιπρόθεσμα μέχρι και την πρώτη εργάσιμη ημέρα της επαναλειτουργίας τους.


Οι Προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. υποχρεούνται να ενημερώνουν άμεσα την αρμόδια Δ/νση της Κεντρικής Υπηρεσίας την Οικονομική Επιθεώρηση και το αντίστοιχο υποσύστημα TAXIS, για τις ημερομηνίες μετάθεσης των προθεσμιών, που προκαλούνται από τους ανωτέρω λόγους.


Ωστόσο η παράταση αυτή (από Πέμπτη σε Τρίτη) δεν αφορά όλους τους φορολογούμενους αλλά μόνον εκείνους του φορολογούμενους που λόγω τελικού ψηφίου ΑΦΜ κλπ έπρεπε να εκπληρώσουν την συγκεκριμένη ημέρα.


Εν προκειμένω δηλαδή ισχύουν οι διατάξεις με τις οποίες παρατείνονται για «έκτακτους λόγους» (πχ μεταστέγαση Δ.Ο.Υ, διακοπή ρεύματος, απεργία τραπεζικών ή εφοριακών υπαλλήλων, γενική συνέλευσης εφοριακών υπαλλήλων σε εργάσιμες ώρες ή βλάβη του συστήματος ΤΑΧIS, κλπ) για φορολογούμενους των οποίων ο ΑΦΜ τελειώνει σε ψηφίο, του οποίου η λήξη συμπίπτει με την ημέρα που η συγκεκριμένη ΔΟΥ παρέμεινε κλειστή, μέχρι την εργάσιμη ημέρα της επαναλειτουργίας της για το κοινό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης