Κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι η τιμή του πετρελαίου

oil

Στα 69,8 δολάρια το βαρέλι η τιμή του «μαύρου χρυσού», με εβδομαδιαία αύξηση της τάξεως του 1,6%

Με πτώση της τάξεως του 0,6% έκλεισε η διαπραγμάτευση των futures Οκτωβρίου 2018 για το αργό πετρέλαιο, στα 69,8 δολάρια ανά βαρέλι, παρουσιάζοντας, ωστόσο, κέρδη (1,6%) για το σύνολο της εβδομάδας.

Παρόμοια εβδομαδιαία άνοδο κατέγραψε και το πετρέλαιο Brent, τα futures Νοεμβρίου 2018 του οποίου διαπραγματεύονται στα 77,6 δολάρια ανά βαρέλι (-0,5%), στις 22:15. Για τον Αύγουστο, οι τιμές εμφανίζονται κατά περίπου 3% ενισχυμένες.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ κατέγραψαν αύξηση αυτή την εβδομάδα, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε η Baker Hughes.

Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά δύο την τρέχουσα εβδομάδα (27- 31/8), στις 862. Ο αριθμός των πλατφορμών εξόρυξης φυσικού αερίου αυξήθηκε επίσης κατά δύο, στις 184. Ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών αυξήθηκε έτσι κατά τέσσερις, και διαμορφώθηκε στις 1.048.

Υπενθυμίζεται πως τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 24 Αυγούστου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για μια μείωσή τους κατά 686.000 βαρέλια.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια ήπια αύξηση των αποθεμάτων κατά 38.000 βαρέλια, επισημαίνεται.

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια αύξηση κατά 370.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 837.000 εκατ. βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για μια αύξησή τους κατά 1,6 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, οι καθαρές εισαγωγές των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 657.000 βαρέλια την ημέρα.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας εμπορίας πετρελαίου του Ιράκ, Alaa al-Yasiri, δήλωσε εχθές στο «Reuters» ότι ο ΟΠΕΚ θα συζητήσει τον Δεκέμβριο το κατά πόσον οι παραγωγοί θα μπορούν να αντισταθμίσουν την απότομη πτώση του εφοδιασμού με πετρέλαιο από το Ιράν, μετά την έναρξη της ισχύος των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Τεχεράνης τον Νοέμβριο.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ems

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα κατάφερε να εγκαταλείψει τα προγράμματα διάσωσης έπειτα από οκτώ χρόνια αποτελεί μεγάλη επιτυχία για μας», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κάλιν Άνεφ Γιάνζε

main_wall

«Sell-off» τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς η ήδη αρνητική εικόνα των βασικών δεικτών επιδεινώθηκε από τις ανακοινώσεις για την εμπιστοσύνη στον κατασκευαστικό κλάδο, που σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση από το 2014 - Οι μετοχές Apple (-4%) Amazon (-5%) και Facebook (-5,7%) οδήγησαν τον... κατήφορο

2
1__1_

Σύμφωνα με το Ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa η Κομισιόν θα ανακοινώσει μεθαύριο ότι το πρόγραμμα μείωσης του ιταλικού χρέους δεν σέβεται τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης

4119cc0ada625528a53877e1cd6adc02_XL

Η προστασία πρέπει να αφορά τα κατώτερα στρώματα, τα οποία με τη βοήθεια της Πολιτείας θα μπορέσουν να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών

tria2

«Η παρέκκλιση δεν είναι μεγάλη, και κατά συνέπεια η συζήτηση πρέπει να επανέλθει στην πραγματική της διάσταση», είπε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών μετά το τέλος των σημερινών εργασιών του Eurogroup