Κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι η τιμή του πετρελαίου

oil

Στα 69,8 δολάρια το βαρέλι η τιμή του «μαύρου χρυσού», με εβδομαδιαία αύξηση της τάξεως του 1,6%

Με πτώση της τάξεως του 0,6% έκλεισε η διαπραγμάτευση των futures Οκτωβρίου 2018 για το αργό πετρέλαιο, στα 69,8 δολάρια ανά βαρέλι, παρουσιάζοντας, ωστόσο, κέρδη (1,6%) για το σύνολο της εβδομάδας.

Παρόμοια εβδομαδιαία άνοδο κατέγραψε και το πετρέλαιο Brent, τα futures Νοεμβρίου 2018 του οποίου διαπραγματεύονται στα 77,6 δολάρια ανά βαρέλι (-0,5%), στις 22:15. Για τον Αύγουστο, οι τιμές εμφανίζονται κατά περίπου 3% ενισχυμένες.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ κατέγραψαν αύξηση αυτή την εβδομάδα, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε η Baker Hughes.

Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά δύο την τρέχουσα εβδομάδα (27- 31/8), στις 862. Ο αριθμός των πλατφορμών εξόρυξης φυσικού αερίου αυξήθηκε επίσης κατά δύο, στις 184. Ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών αυξήθηκε έτσι κατά τέσσερις, και διαμορφώθηκε στις 1.048.

Υπενθυμίζεται πως τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 24 Αυγούστου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για μια μείωσή τους κατά 686.000 βαρέλια.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια ήπια αύξηση των αποθεμάτων κατά 38.000 βαρέλια, επισημαίνεται.

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια αύξηση κατά 370.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 837.000 εκατ. βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για μια αύξησή τους κατά 1,6 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, οι καθαρές εισαγωγές των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 657.000 βαρέλια την ημέρα.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας εμπορίας πετρελαίου του Ιράκ, Alaa al-Yasiri, δήλωσε εχθές στο «Reuters» ότι ο ΟΠΕΚ θα συζητήσει τον Δεκέμβριο το κατά πόσον οι παραγωγοί θα μπορούν να αντισταθμίσουν την απότομη πτώση του εφοδιασμού με πετρέλαιο από το Ιράν, μετά την έναρξη της ισχύος των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Τεχεράνης τον Νοέμβριο.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

χρεη

Μετά από ερώτηση του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έδωσε στοιχεία στα οποία αποκαλύπτεται ότι σχεδόν 3,6 εκατομμύρια Έλληνες χρωστούν μέχρι 10.000 ευρώ (συνολικά 3,7 δισ), ενώ οι μεγαλοοφειλέτες, μπορεί να είναι μόλις 41.232, όμως χρωστούν πάνω από 91 δισεκατομμύρια ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο

9
kosmos

Τελευταία στις χώρες του «Δυτικού Κόσμου» η Ελλάδα στη λίστα του ινστιτούτου Fraser - Η χώρα μας βρίσκεται 90 θέσεις κάτω από την Κύπρο, 88 θέσεις κάτω από τη Ρουμανία και 74 κάτω από την Αλβανία

71