Μέθοδοι CSI από «χάκερ» εφοριακούς ξεσκεπάζουν τη φοροδιαφυγή

nammos

Η ΑΑΔΕ εκσυγχρονίζεται όσο και τα οργανωμένα κυκλώματα που δρουν ήδη στη χώρα μας, αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους και το πιο προηγμένο software, για να διαπράττουν και να συγκαλύπτουν τη φοροδιαφυγή

Στα χνάρια ξένων διωκτικών υπηρεσιών, που δρουν με την υποστήριξη εξειδικευμένων στελεχών που παίζουν στα δάχτυλα τις νέες τεχνολογίες και εντοπίζουν το έγκλημα μέσω του «σκοτεινού Διαδικτύου» και «δούρειων ίππων», κινείται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η ΑΑΔΕ εκσυγχρονίζεται όσο και τα οργανωμένα κυκλώματα που δρουν ήδη στη χώρα μας, αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους και το πιο προηγμένο software, για να διαπράττουν και να συγκαλύπτουν τη φοροδιαφυγή.

Η νέα αποκάλυψη από τους ελέγχους της Εφορίας στη Μύκονο ήταν το ειδικό λογισμικό σε επιχειρήσεις που πιάστηκαν να μην εκδίδουν αποδείξεις. Από την οθόνη ενός υπολογιστή σε κάποιο γραφείο μακριά από τις ταμειακές μηχανές, όπου συνήθως κατευθύνονται οι εφοριακοί για να ελέγξουν την είσπραξη και τις αποδείξεις, οι επιτήδειοι είχαν την ευχέρεια να επιλέγουν «συσκευή σήμανσης» για να εκδίδουν αποδείξεις-μαϊμού ή ακόμα, σε περίπτωση κινδύνου, μπορούσαν με ένα κλικ στη συσκευή σιωπηρής λειτουργίας να εξαφανίζουν κάθε ίχνος παράβασης για αποδείξεις που δεν κόπηκαν.

Ωστόσο, αυτή τη φορά η ΑΑΔΕ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό με backdoor έλεγχο. Αντί οι ελεγκτές να απασχολούνται με την ταμειακή μηχανή του καταστήματος, ένας «χάκερ» εφοριακός της Ομάδας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πειραιά και Νήσων άνοιξε την «πίσω πόρτα» και τους οδήγησε στην καρδιά της φοροδιαφυγής, δηλαδή στους υπολογιστές από όπου οι επιτήδειοι μπορούσαν να καθαρίζουν κάθε παράβαση.

Η Intelligence Service της ΑΑΔΕ

Το σκηνικό μπορεί να θυμίζει χολιγουντιανές παραγωγές τύπου «Criminal Minds» και «CSI», όπου ομάδες κρούσης καθοδηγούνται από I.T. specialists για να φτάνουν έγκαιρα και με ακρίβεια στον στόχο τους. Κάπως έτσι όμως και στο πολύ κοντινό μέλλον οι «Ράμπο» της Εφορίας θα πλαισιώνονται και θα καθοδηγούνται από ειδικούς «χάκερ» εφοριακούς, που θα βλέπουν και θα αποκαλύπτουν τα «άλλα κόλπα» που επινοούν οι εγκέφαλοι της φοροδιαφυγής για να ξεφεύγουν από τους παραδοσιακούς φορολογικούς ελέγχους.

Οι επιτυχίες αυτές δείχνουν πόσο έχει προχωρήσει το οικονομικό έγκλημα και στη χώρα, ανοίγοντας την όρεξη για περισσότερους high tech ελέγχους. Στην ΑΑΔΕ αποφάσισαν έτσι να δημιουργήσουν ειδικό Τμήμα Intelligence Service που θα αποτελείται από αυτούς τους χάκερ-πληροφορικάριους που θα πλαισιώνουν την Υπηρεσία Ελέγχων ώστε να εντοπίζει και να αποκαλύπτει άμεσα τις μεθόδους των «πειρατών» των αποδείξεων.

Το μέλλον είναι ήδη εδώ

Η νέα επιτυχία των εφοριακών στη Μύκονο ήρθε στο φως χάρη στην αξιοποίηση από τους έμπειρους επιτελείς της ΑΑΔΕ ενός εφοριακού με γνώσεις και μεράκι για την Πληροφορική και την Τεχνολογία. Και μπορεί οι high tech διώκτες της φοροδιαφυγής να μετριούνται προς το παρόν στα δάχτυλα του ενός χεριού, στην ΑΑΔΕ όμως σχεδιάζουν η ολιγομελής αυτή ομάδα να εξελιχθεί πολύ σύντομα σε ειδική μονάδα «χάκερ» που θα αναπτύσσει τα δικά της δίκτυα για να λοκάρει τη φοροδιαφυγή εκεί που κρύβεται.

Ενα βήμα μπροστά στους ελέγχους

Ολα ξεκίνησαν περίπου πριν από δύο χρόνια, όταν μετά από έρευνες η ΑΑΔΕ οδηγήθηκε στα ίχνη εταιρειών που πωλούσαν παράνομο λογισμικό σε επιχειρήσεις που έψαχναν νέους τρόπους για να φοροδιαφύγουν.

Αρχικά εντοπίστηκαν κάποια σημεία πώλησης και ειδικές αποθήκες, όπου βρέθηκαν και ατζέντες με πελάτες και συνεργάτες των δικτύων αυτών που εμπορεύονταν «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές ή POS πληρωμών με κάρτες που -παρά τα capital controls- έστελναν χρήματα εκτός του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Οι μέθοδοι αυτοί γνώρισαν άνθηση κυρίως στα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου λόγω της συχνής επαφής που έχουν ντόπιοι επιχειρηματίες με το εξωτερικό.

Στα άδυτα της ηλεκτρονικής μαφίας

Γρήγορα όμως έγινε αντιληπτό ότι όσα κέντρα διανομής ή σημεία πώλησης και αν εντοπίσουν ή κλείσουν, το πρόβλημα δεν λύνεται. Οπως λένε στην ΑΑΔΕ, «ξεπηδάνε διαρκώς νέα κεφάλια σαν μια σύγχρονη Λερναία Υδρα». Τέτοιες πειρατικές εταιρείες λειτουργούν στο Dark Web εν κρυπτώ και κλείνουν ή μεταλλάσσονται ταχύτατα προκειμένου να μην εντοπίζονται. Καθώς πολύ δύσκολα και μόνο στόμα με στόμα φτάνει κανείς σε αυτές, η έρευνα των φορολογικών αρχών εξελίχθηκε πιο επιθετικά.

Για να ανακαλύψουν πώς ακριβώς δρουν τα κυκλώματα αυτά, οι πρώτοι «χάκερ» εφοριακοί υποδύθηκαν τους αγοραστές λογισμικού και ήρθαν σε επαφή με τα μέλη τους. Εμαθαν έτσι περισσότερα για τις υπηρεσίες που προσφέρει η αγορά της φοροδιαφυγής και ως πελάτες πήραν στα χέρια τους και οι ίδιοι την παράνομη τεχνολογία, με σκοπό να την αναλύσουν και να αποκωδικοποιήσουν τη λειτουργία των υπόγειων μηχανισμών αυτών.

Το τελικό χτύπημα

Η επόμενη φάση ήταν να δοκιμάσουν και να θέσουν σε εφαρμογή όσα έμαθαν εκ των έσω οι ελεγκτές. Για παράδειγμα, εξ αποστάσεως ή μαζί με άλλους καμουφλαρισμένους ελεγκτές που παριστάνουν τους πελάτες επισκέπτονται μαγαζιά σε τουριστικά μέρη και περιμένοντας το ποτό τους κόβουν κίνηση για να εντοπίσουν ύποπτες κινήσεις ή στοιχεία. Κάπως έτσι συνέβησαν όλα και στην πρόσφατη επιχείρηση στη Μύκονο: πρώτα ελέγχουν αν και πώς εκδίδονται οι αποδείξεις. Εξετάζουν σημάδια όπως τον κωδικό που εκτυπώνεται από την ταμειακή και, με βάση τα στοιχεία και την εμπειρία τους, καταγράφουν κάθε κίνηση για να διαπιστώσουν αν η ταμειακή μηχανή που χρησιμοποιεί το κατάστημα είναι πειραγμένη. Ετσι και ο εφοριακός «χάκερ» κατάλαβε πώς παιζόταν το παιχνίδι ώστε την κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσει βάσει σχεδίου η έφοδος στην επιχείρηση. Αν δεν υπήρχε, η ταμειακή δεν θα «μιλούσε» και το λουκέτο στα μαγαζιά για 48 ώρες δεν θα έμπαινε.

Η επόμενη πίστα είναι οι τηλεκατευθυνόμενοι έλεγχοι. Για τον σκοπό των ερευνών αυτών τα κλιμάκια των ελεγκτών θα συλλέγουν ηλεκτρονικά στοιχεία για το προφίλ της εταιρείας-στόχου (π.χ. τι τζίρους και τι κέρδη δηλώνει, ποια είναι η έδρα της, πόσες μηχανές έχει δηλώσει ότι χρησιμοποιεί, αν έχει υποπέσει σε παραβάσεις κ.λπ.). Εφόσον εκδοθεί εντολή ελέγχου, ο «χάκερ» εφοριακός θα μπορεί από το γραφείο του να επικοινωνεί ή να αποκτά πρόσβαση στα ηλεκτρονικά βιβλία και στοιχεία -που θα υποκαταστήσουν τα χάρτινα από το 2020- ψάχνοντας για παράνομες συνδέσεις και κινήσεις.

Remote control στη φοροδιαφυγή

Οι τρόποι αλλοίωσης των φορολογικών δεδομένων δεν ξαφνιάζουν πλέον τους ελεγκτές της Εφορίας. Κλασικές θεωρούνται ήδη πλέον οι εξής μέθοδοι:

1. Υποστήριξη από εταιρεία παροχής λογισμικού: πάρα πολλές επιχειρήσεις που φυτρώνουν σαν μανιτάρια στον κυβερνοχώρο -και όχι μόνο- προσφέρουν απομακρυσμένη διαχείριση στους πελάτες τους, μειώνοντας κατά ένα ποσοστό τον ΦΠΑ που πρέπει κανονικά να αποδώσουν. Λίγο πριν εκδοθεί το «Ζ» της ταμειακής με την είσπραξη στο τέλος της ημέρας, συνδέονται με τον υπολογιστή του πελάτη τους και κατεβάζουν τα ποσά κατά 30%-40%, ώστε να μην υπάρχει απόκλιση με το πλήθος των αποδείξεων που δηλώνεται πως κόπηκαν.

2. Ο μηχανισμός σιωπής: Επιτήδειοι εγκαθιστούν έναν σιωπηρό μηχανισμό, το λεγόμενο «κουμπί πανικού», ένα πρόγραμμα δηλαδή το οποίο μπαίνει σε εφαρμογή σε περίπτωση αιφνιδιαστικού ελέγχου της Εφορίας. Αυτό αποθηκεύει τις παραγγελίες στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και δεν εκτυπώνονται στην ταμειακή μηχανή. Στα σκούρα, όμως, με ένα κλικ ο υπολογιστής στέλνει μαζικά στην ταμειακή τις ανοιχτές παραγγελίες για εκτύπωση. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εκδίδονται όλες αυτόματα, σαν να κόπηκαν στην ώρα τους. Σε άλλες περιπτώσεις, κάποιες επιχειρήσεις αναγκάζονται στο τέλος να εκδώσουν την πλήρη απόδειξη αν ο πελάτης επιλέξει να πληρώσει με κάρτα - και εφόσον δεν είναι πειραγμένο και το POS.

3. Μηχανισμός αλλοίωσης των αποδείξεων: Το λογισμικό αυτό συνδέεται κυρίως με τους θερμικούς εκτυπωτές και αλλάζει τη συμβολοσειρά σήμανσης των αποδείξεων που εκδίδονται. Ουσιαστικά εκδίδονται πλαστές αποδείξεις στον βρόντο που τις παίρνουν στο χέρι οι πελάτες, αλλά η Εφορία δεν μπορεί να γνωρίζει ότι εκδόθηκαν. Με τον τρόπο αυτό εκδίδουν πάρα πολλές αποδείξεις χωρίς να καταγράφεται καν η συμβολοσειρά ή σε άλλη περίπτωση τυπώνει μονίμως την ίδια συμβολοσειρά από μια προηγούμενη απόδειξη που έχει κοπεί κανονικά, κάνοντας ένα απλό copy-paste. Αυτές είναι οι λεγόμενες «διπλές» ή «τριπλές» αποδείξεις, αφού στην Εφορία έχει δηλωθεί μόνο η πρώτη απόδειξη που τυπώθηκε με τον σωστό σειριακό αριθμό.

Πηγή: newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (23)

Μαζι σου

Τα είπες όλα! Εύγε!!!!

Αυστραλος

Σε καμία πολιτισμένη χώρα με παροχές στον πολίτη δεν υπάρχει φορολογία 10%.

Γιώργος

κε ΑΥΣΤΡΑΛΕ δώσε μας μερικές απαντήσεις για να καταλάβουμε κι εμείς: Είσαι σε πολιτισμένη χώρα; Έχεις τίποτα παροχές γιατί εμείς δεν έχουμε , δεν ξέρεις χώρες με 10% φορολογία; Ρουμανία, Αλβανία, Βουλγαρία Σουηδία, Νορβηγία, Κύπρος (15) κλπ

nasos

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ. ΚΛΕΦΤΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΤΑΝ Η ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΡΙΣΚΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ. ΑΡΑ, ΕΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΓΑΖΕΙ 5.000.000 ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ - ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ 29% (ΦΟΡΟΣ) ΣΤΑ 5.000.000 ΔΗΛΑΔΗ 1.450.000, ΣΥΝ 29% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ (100%) ΑΛΛΑ 1.450.000 . ΑΡΑ ΣΤΑ 5.000.000 ΚΕΡΔΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ 2.900.000 ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΠΑ 13 Η 24 % ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ). ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΒΙΑΣΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΨΕΙ? ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ. ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΑ 5.000.000 ΕΝΑ ΛΟΓΙΚΟ ΠΟΣΟ Π.Χ. 500.000 -ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΜΕ 4.500.000 ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΡΝΕ ΤΟ ΡΙΣΚΟ - ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ Η ΝΑ ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΕΙ (ΒΛΕΠΕ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΜΑΓΑΖΙ ΑΠΟ ΑΑΔΕ) Η ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΑΘΟΡΥΒΑ. ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΒΕΒΑΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ, ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΑ 4.500.000 ΚΑΘΑΡΑ , ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ ΣΕ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΕΣ (ΣΠΙΤΙΑ, ΠΙΣΙΝΕΣ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΛΠ) ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΚΛΕΜΕΝΑ , ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ - ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΩ ΝΑ ΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΡΥΦΑ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΥΦΑΡΠΑΞΕΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΨΑΧΝΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΚΛΠ ΚΟΛΠΑ. ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΣΕΠΡΑΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ 24% (ΑΠΟ ΦΠΑ) Κ.Ο.Κ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ? ΜΑΥΡΕΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ, ΜΑΥΡΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ, ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ, ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΡΙΧΤΑΔΙΚΑ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΜΑΥΡΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΚΛΠ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ 500.000 ΑΛΛΑ ΔΑΠΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΕΛΕΓΚΤΕΣ, ΚΥΝΗΓΗΤΟ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΛΠ. ΕΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Η ΑΣΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

PSI

Εάν δεν ήταν βλάκες, ο συλλογισμός σου είναι πολύ σωστός, αλλά δυστυχώς τα πτυχία τους και τα κολλέγια είναι φούμαρα. (είμαι καθηγητής και έχω ιδία άποψη).

Φίλε

ή έχεις κάνει κλέφτης ή έχεις οικονομικές γνώσεις και επαγγελματική εμπειρία στο επιχειρείν. Αστειευόμενος τα λέω.... Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό που λες είναι λογικό. Αυτοί που κάνουν κουμάντο δεν έχουν λογική. Βλέπουν νομισματοκοπείο, δραχμές και άλλες ερωτικές ταινίες........

Εαν

Ήμουν κυβερνητικός παράγοντας και διάβαζα το έγγραφο αυτό, θα σε καλούσα για σύμβουλο τουλάχιστον στο Υπουργείο Οικονομικών. Φαντάζομαι ότι αρκετοί ακόμα συνάνθρωποι δίπλα μας θα είχαν σωρεία προτάσεων και σκέψεων για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων, αλλά οι υπεύθυνοι δυστυχώς "όσοι δεν σκέπτονται ΣΥΣΚΈΠΤΟΝΤΑΙ"

Το...

...πράγμα είναι απλό και μάλλον έχεις μονοδιάστατη πληροφόρηση. 1) αντί για Φορολογικό μηχανισμό που εχει λογισμικό και ¨πειράζεται ¨, ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙΣ τις ταμειακές μηχανές(ΦΤΜ) που δεν έχουν λογισμικό και δεν πειράζονται..., ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ, ΤΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΟ. Οι επιχ/τίες που πήραν φορολ μηχαν τις πήραν διότι έχουν λογισμικό ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ταμειακές μηχανές 2) Άρα δεν χρειάζεται να προσλάβεις τόσους CSI πράκτορες και να τους ταίζεις τσάμπα από τον δημόσιο κορβανά 3) κανένας φόροελεγκτής χάκερ δεν χρειάζεται αφού το ηλεκτρονικό τους προφίλ είναι ήδη καταχωρημένο 4) δεν είναι δα και το μεγαλύτερο πρόβλημα στον κόσμο να ελέγχεις τα βιβλία της επιχ/σης στην έδρα της ή να στα προσκομίζουν στην Υπηρεσία και ούτε χρειάζεται χάκερ για τον έλεγχο ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΣΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ. Καλοκαίρι είναι, παραμυθάκια για την παραλία χρειάζονται αλλά με την Σταχτοπούτα, όχι με την Α.Α.Δ.Ε...

ΧΑΟΣ & ΧΑΟΣ ΕΠΕ

Μάλλον θέλουν να πουλήσει κάποιος απο το ΣΕΒ ηλεκτρονικά συστήματα με νέο εξελιγμένο λογισμικό όπως παλιά ο Αθανασούλης για να σταμτήσουν οι κριτικές αναφορές. Ερχονται και εκλογές βλέπεις και οι πολιτικοί έχουν έξοδα ποιός θα τα πληρώσει ?? Μα ο εργοδότης που ταίζει σαν μακακας τους εργαζόμενους.... Καλά μπάνια στην πολιτική ηγεσία , που πληρώνει με πέτσινες φορολογικές ενημερότητες....

ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ

ΠΙΑΝΕΙΣ ΤΟ Π.Χ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΟΚ! ΛΕΣ ΔΕ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ, ΤΩΝ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ, ΤΟ ΠΙΑΝΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ, ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ,ΣΤΗ ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ,ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΚΛΕΒΟΥΝ!!! ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ.

Εicke

Και αμεσως ανοιγει αλλη επιχειρηση στο ονομα καποιου συγγενη η' φιλου και αυτος παριστανει οτι δουλευει στην ιδια επιχειρηση. Αστο φιλε ,παλιο κολπο.

Κρατικοί Νταβαντζηδες δε θα πάρετε τίποτα

Θα κρύβουμε για να επιβιώσουμε. Όσο για το CSI, μάλλον put the kot down είσαστε. Δημόσιος και Έξυπνος είναι οξύμωρο.

κα

Δεν είχες μεταπτυχιακό για να μπεις στο δημόσιο, ε;

κοινος νους

μπραβο στην κυβερνηση!!!καιρος ηταν να χτυπηθει το μαυρο χρημα και τα λαμογια που φοροδιαφευγουν απο την μια ενω μας κουνανε το δακτυλο απο την αλλη και παρακαλανε να ερθουν οι δεξιοι που τους ειχαν στο απυροβλητο ολα αυτα τα χρονια!

χαζος νους

με 70% εφορια ασφαλιση νταβατζηλικι περιμενεις να μην κανουν οτι μπορουν για να γλυτωσουν κατι;

ΔΔΝ

ΑΝΤΕ ΒΡΕ ..... ΑΞΙΟΣ .... ΜΠΑΒΟ ΣΟΥ .... ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ .... ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ 0,60 ΛΕΠΤΑ ΣΟΥ ....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

c01

Συνεδριάζει σήμερα το ΚΑΣ για την επένδυση στο Ελληνικό - Με Ελληνες συνεταίρους μετέχουν οι δύο μεγάλες αμερικανικές εταιρείες στον διαγωνισμό - Η Mohegan με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ του Γιώργου Περιστέρη και η Hard Rock με την Intrakat του Κωνσταντίνου Κόκκαλη

26
elliniko-ependysi

Αύριο Πέμπτη θα συνεδριάσει, εκτός απροόπτου, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) για το ίδιο θέμα - Στόχος η επανεξέταση προηγούμενων υπουργικών αποφάσεων, σχετικών με την ανάπτυξη της έκτασης του πρώην αεροδρομίου - Δεν θα δώσει άλλη παράταση για τον διαγωνισμό η κυβέρνηση