Εξαγορά του 90% της NRG από την ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ

Εξαγορά του 90% της NRG από την ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ

Η συμφωνία για την αγορά πλειοψηφικού πακέτου της NRG TRADING HOUSE ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. από τη ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. σηματοδοτεί την είσοδο της τελευταίας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ενισχύοντας το ενεργειακό της αποτύπωμα στον ευρύτερο ενεργειακό κλάδο.

motor_oil1
Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε., κορυφαία εταιρεία στο διεθνοποιημένο κλάδο διύλισης αργού και εμπορίας προϊόντων πετρελαίου, διαθέτει ένα από τα πλέον σύνθετα και ευέλικτα Διυλιστήρια (NelsonComplexityIndex 11,54) παγκοσμίως, και μία ιδιαίτερα ικανή και διορατική διοικητική ομάδα που αξιοποιεί τις ευκαιρίες στον ευρύτερο ενεργειακό κλάδο. Η Εταιρείαενισχύει συνεχώς το χαρτοφυλάκιό της διαθέτοντας, πέραν της διύλισης, παρουσία στους τομείς του αεροπορικού καυσίμου, του φυσικού αερίου και της έρευνας & εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου (upstream). Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τον Αύγουστο 2001 και στην πορεία των 17 χρόνων που μεσολάβησαν έχει διαθέσει 1,3 δις Ευρώ σε επενδύσεις για την αύξηση της παραγωγής και την ενίσχυση των υποδομών του Διυλιστηρίου της.

Η απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού στην NRGTRADINGHOUSE ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. αποτελεί ένα ακόμη βήμα της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. για την ενίσχυση του ενεργειακού της αποτυπώματος (footprint) και σηματοδοτεί την είσοδό της στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η NRGTRADINGHOUSE ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε., αποτέλεσε φυσική συνέχεια της πολύχρονης και επιτυχημένης παράδοσης του Ενεργειακού Ομίλου Χανδρή στον τομέα της Ενέργειας. Η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2012 και αποτελεί μία από τις πλέον εξειδικευμένες εταιρείες Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η δυναμική της πορεία αποτυπώνεται στην ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της ο οποίος τη χρήση 2017 διαμορφώθηκε σε 86 εκατ. Ευρώ έναντι 48.5 εκατ. Ευρώ το 2016 και 16,5 εκατ. Ευρώ το 2015. Διαθέτει ισχυρό πελατειακό χαρτοφυλάκιο, που περιλαμβάνει μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και σημαντικό μερίδιο μεταξύ των οικιακών καταναλωτών.

Η εξαγορά του 90 % της NRG από τη ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ διαμορφώνει ένα νέο τοπίο στην αγορά της ηλεκτρικής Ενέργειας στην Ελλάδακαι δημιουργεί νέα δεδομένα καθόσον πρωταρχικόςστόχος της εταιρείας είναι η ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση του Έλληνα καταναλωτή μέσω παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών. Κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα τόσο της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ όσο και της NRG είναι η εταιρική φιλοσοφία και κουλτούρα του ανθρώπινου δυναμικού τους γεγονός που αποτελεί τη βάση για την επιτυχία του εγχειρήματος.

O κ Αλέξανδρος Χανδρής, Διευθύνων Σύμβουλος της NRG δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για την nrg και τους ανθρώπους της. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την ψήφο εμπιστοσύνης που έδειξε στην nrg ο Όμιλος της MOTOR OIL. Μια ψήφος εμπιστοσύνης που δόθηκε όχι μόνο στον καινοτόμο και υγιή τρόπο λειτουργίας της, και στις εσωτερικές της αξίες, που οδήγησαν στην επιτυχία της αυτά τα χρόνια, αλλά και στους ίδιους τους ανθρώπους που την απαρτίζουν. Με απόλυτο σεβασμό στο προσωπικό όραμα, την ομαδική προσπάθεια και το προσωπικό ταλέντο όλων των ανθρώπων της nrg, προχωράμε μπροστά. Σήμερα η nrgείναι πιο δυνατή από ποτέ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης