Εβδομαδιαία κέρδη για τον χρυσό, μικρή πτώση την Παρασκευή

col08

Στα 1.302,50 δολάρια η ουγγιά διαμορφώθηκε η τιμή του πολύτιμου μετάλλου

Με μικρή πτώση έκλεισε ο χρυσός την Παρασκευή, καθώς το δολάριο ενισχύθηκε ελαφρώς, όμως, η εντεινόμενη εμπορική διαμάχη γύρω από το παγκόσμιο εμπόριο, περιόρισε τις απώλειες, με αποτέλεσμα σε εβδομαδιαία βάση το πολύτιμο μέταλλο να καταγράψει ήπια κέρδη.

Ο χρυσός για παράδοση Αυγούστου σημείωσε πτώση της τάξεως των 50 σεντς ή λιγότερο από 0,1% στα 1.302,50 ανά ουγγιά. Στην εβδομάδα, κατέγραψε μικρά κέρδη 0,2%.

Η κίνηση της τιμής του χρυσού "δείχνει πως το πολύτιμο μέταλλο χρειάζεται έναν νέο καταλύτη για να κάνει την επόμενη μεγάλη κίνηση" σχολίασε ο Lukman Otunuga της FXTM. Αν η Σύνοδος της G7 "καταλήξει σε αδιέξοδο, με ένταση της εμπορικής διαμάχης, ο χρυσός θα μπορούσε να επωφεληθεί, καθώς οι επενδυτές θα σπεύσουν σε ασφαλές καταφύγιο" πρόσθεσε.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

solts_main

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ επισήμανε ωστόσο: «Τα περιθώρια κίνησης έχουν γίνει κάπως μεγαλύτερα, αλλά βεβαίως δεν είναι απεριόριστα, κυρίως λόγω του μεγέθους των προβλημάτων» - Κοιτώντας προς τη... Ρώμη, χαρακτήρισε «σοφή» τη στάση της Ελλάδας να κάνει διάλογο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή