Folli – Follie: «Θα εργαστούμε για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα»

follie

Η διοίκηση του ομίλου FF Group διαβεβαιώνει ότι η λειτουργία των εταιρειών και η εμπορική και παραγωγική δραστηριότητα συνεχίζονται κανονικά - «Βρισκόμαστε στο επίκεντρο πρωτοφανούς επίθεσης» δηλώνει ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Η Διοίκηση του Ομίλου FF Group, επιθυμεί να διαβεβαιώσει ότι η λειτουργία των εταιρειών, η εμπορική και παραγωγική δραστηριότητα συνεχίζονται κανονικά και δεν έχουν ανασταλεί εξαιτίας του αρνητικού κλίματος. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ανοίξει νέα εμπορικά καταστήματα και έγιναν 48 προσλήψεις στην Ελλάδα. Τ

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που αφορούν τα γνωστά γεγονότα, η Διοίκηση του ομίλου FF Group ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Εξαρχής η Εταιρεία συνεργάστηκε με τις αρμόδιες εποπτικές αρχές προκειμένου να μην υπάρχουν σκιές σχετικά με την διαχείριση της υπόθεσης και τις όποιες επιπτώσεις της. Είναι προφανές ότι με το ίδιο πνεύμα συνεργασίας προσεγγίζουμε την διερεύνηση της υπόθεσης από την Δικαιοσύνη. Από την πρώτη στιγμή, δηλώσαμε ότι θα κάνουμε ότι είναι εφικτό προκειμένου να προσφέρουμε κάθε πληροφόρηση αλλά και να διορθώσουμε τυχόν αστοχίες στον τρόπο λειτουργίας του ομίλου που αποτελείται από 45 θυγατρικές εταιρείες, σε 26 χώρες.

Όπως είναι γνωστό αποφασίσαμε σε συνεργασία με τις εποπτικές αρχές την ανάθεση σε νέα ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία τον οικονομικό έλεγχο όλων των θυγατρικών. Η προετοιμασία ενός τόσο πολύπλοκου ελεγκτικού έργου απαιτεί για την ολοκλήρωση της ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Οι διαβουλεύσεις με την ελεγκτική εταιρεία όσον αφορά τις προϋποθέσεις και την διαδικασία υπογραφής της αρχικής σύμβασης ολοκληρώθηκαν. Η υπογραφή της σύμβασης για την διενέργεια των στοχευμένων ελεγκτικών διαδικασιών είχε ως προϋπόθεση την προηγούμενη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της νέας Επιτροπής Ελέγχου, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου ενισχύεται με πρόσωπα υψηλού κύρους και εμπειρίας. Επίσης αναδιοργανώνεται η διαδικασία εσωτερικού ελέγχου του Ομίλου που θα εποπτεύεται από μέλη του ΔΣ με αυξημένα καθήκοντα.

Η Διοίκηση του Ομίλου FF Group, επιθυμεί να διαβεβαιώσει ότι η λειτουργία των εταιρειών, η εμπορική και παραγωγική δραστηριότητα συνεχίζονται κανονικά και δεν έχουν ανασταλεί εξαιτίας του αρνητικού κλίματος. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ανοίξει νέα εμπορικά καταστήματα και έγιναν 48 προσλήψεις στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα σύστασης - ανανέωσης νέων ή παλαιών καταστημάτων του επόμενου εξαμήνου, υλοποιείται κανονικά.

Κουτσολιούτσος: «Βρισκόμαστε στο επίκεντρο πρωτοφανούς επίθεσης»

Αναφερόμενος στα γεγονότα των τελευταίων ημερών και στον θόρυβο που έχει προκληθεί, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου FF Group κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Βρισκόμαστε στο επίκεντρο πρωτοφανούς επίθεσης που έπληξε τον όμιλο και κυρίως την φήμη και την εικόνα μας, εμένα προσωπικά και της οικογενείας μου. Αυτό που θέλω να πω απευθυνόμενος προς τις 10.000 οικογένειες εργαζόμενων και συνεργατών, τους μετόχους και τους ομολογιούχους, είναι ότι θα κάνουμε όλα όσα χρειάζεται προκειμένου να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα διστάσουμε να διορθώσουμε τα όποια λάθη, εφόσον διαπιστωθούν υπεύθυνα και αναμφισβήτητα από τις αυστηρές ελεγκτικές διαδικασίες που δρομολογήσαμε.

Παρά την πρωτοφανή κρίση, επιμένουμε στις καλές πρακτικές που πάντα ακολουθήσαμε. Αυτή τη στιγμή και παρά τον θόρυβο, δεν υπάρχει ούτε μία μέρα καθυστέρηση στις υποχρεώσεις της εταιρείας τις οποίες εκπληρώνουμε προς όλους. Ακόμα και στην κορύφωση της κρίσης, το 2013, ο όμιλός μας εξόφλησε δάνεια πάνω από 700 εκατ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες. Η εταιρεία διαθέτει περιουσιακά στοιχεία τα οποία είναι επαρκή για την συνέχιση της ομαλής της λειτουργίας.
Θα συνεχίσουμε να είμαστε αφοσιωμένοι στη δουλειά μας και θα παραμείνουμε εταιρεία με διεθνή δραστηριότητα και έδρα στην Ελλάδα. Θα παραμείνουμε αυτοί που πάντα είμασταν, θα δουλεύουμε με διαφάνεια και δημιουργικότητα.

Το τελευταίο διάστημα βγήκαν στον Τύπο δημοσιεύματα τα οποία δεν είναι αληθή. Διαπιστώσαμε όμως ότι ακόμα και στην δύσκολη συγκυρία, υπάρχουν θετικές εκπλήξεις. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω για την θερμή και ανιδιοτελή συμπαράσταση, εργαζόμενους στις εταιρείες, εξωτερικούς συνεργάτες και προμηθευτές, συνεταίρους σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις, στελέχη τραπεζών, ομολογιούχους και μετόχους. Τα μηνύματα συμπαράστασης, που δεχόμαστε, ενισχύουν την προσπάθεια για έξοδο από την περιπέτεια αυτή. Έχουμε μεγάλη ιστορία, έχουμε παρόν και έχουμε μέλλον.»

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μαστορα

Ας είσασταν διαφανείς να μην είχατε πρόβλημα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vouli_ktirio1

Τα στοιχεία που επεξεργάστηκε το Γραφείο Προϋπολογισμού δείχνουν ότι υπάρχει περιθώριο για διανομή σημαντικού κοινωνικού μερίσματος – Σύμφωνα με την ανάλυση, η ελληνική οικονομία κινείται σε θετική τροχιά το γ' τρίμηνο του 2018 αλλά παραμένουν εστίες αβεβαιότητας 

ddw

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, η Εθνική Τράπεζα, σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy και με την υποστήριξη σημαντικών εταιρειών τεχνολογίας και φορέων του οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας, διοργανώνει το μαραθώνιο ανάπτυξης εφαρμογών NBG i-bank #fintech 3.0 crowdhackathon.

6a1fc1dfae284d17947e50338271bc0c_XL

Σε διαπραγματεύσεις με την τράπεζα Πειραιώς για το ποσοστό που κατέχει στην Αττική Οδό βρίσκονται σύμφωνες με πληροφορίες, οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Αττικής Οδού, όμιλος Ελλάκτωρ και η J&P Αβαξ, χωρίς να υπάρχει συμφωνία.