«Χαραγμένες στην πέτρα» οι περικοπές συντάξεων

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
tsakalwtos_metra

Απαράβατο όρο την περικοπή συντάξεων, τη συνέχιση της λιτότητας για άλλα τέσσερα χρόνια και τη μη αναστρεψιμότητα των μεταρρυθμίσεων προβλέπει, μεταξύ άλλων,το πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης

Ενέσεις ηθικού και διευκολύνσεις από τους Ευρωπαίους (αλλά και το ΔΝΤ) προς την κυβέρνηση για να κλείσει εύκολα την αξιολόγηση, ώστε να αποδεχτεί μνημόνιο χωρίς λεφτά ως το 2022 μέσα σε κλίμα τεχνητής ευφορίας. Για το χρέος επανήλθε το «αν χρειαστεί» και ο αυτόματος μηχανισμός ελάφρυνσης έγινε ημιαυτόματος μετά τις αντιδράσεις του Βερολίνου.

Virtual Reality. Εικονική Πραγματικότητα. «Ναι, στην ουσία θα είναι μνημόνιο αλλά το περιτύλιγμα θα είναι λάιτ. Το πανηγύρι θα στηθεί και θα συμμετέχουν όλοι οι Ευρωπαίοι. Οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν σε όλα τα Κοινοβούλια για να πειστούν όλοι οι Ευρωπαίοι ότι τα λεφτά τους πιάσανε τόπο».

 Με αυτά τα λόγια Ευρωπαίος παράγοντας περιέγραψε τα χαρακτηριστικά του νέου «προγράμματος μεταμνημονιακής παρακολούθησης», το οποίο θα προβλέπει «3 ή 4 επισκέψεις» του κουαρτέτου «αντί για δύο» κάθε χρόνο, όπως διευκρινίζει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κάνοντας έξω φρενών το Μαξίμου, το οποίο με τη σειρά του τον στοχοποίησε με τους μηχανισμούς προπαγάνδας που ελέγχει.

 Πού είναι το πρόβλημα; Το πρόβλημα είναι ότι το νέο πρόγραμμα θα είναι εξαιρετικά σκληρό, όπως βεβαιώνουν ευρωπαϊκές πηγές, και επίσης ότι ο κ. Τσακαλώτος έχει αποφασίσει να λέει την αλήθεια. Διότι αυτός θα πρέπει να συμφωνήσει και να υπογράψει ένα ακόμη Letter of intent (επιστολή προθέσεων), που θα καλεί τους θεσμούς (του ΔΝΤ συμπεριλαμβανομένου) να εμπλακούν ξανά στη χώρα μας μετά τη λήξη του τρίτου μνημονίου στις 20 Αυγούστου.

 Το κλίμα επιτάχυνσης και διευκόλυνσης προς την κυβέρνηση για ένα ντεμαράζ στην τελική ευθεία προβλέπει τα εξής ορόσημα. Η τρόικα έρχεται στην Αθήνα στις 14 Μαΐου με εντολή να κλείσει την αξιολόγηση σε επίπεδο τεχνικών αποστολών (staff level agreement) μέσα σε διάστημα 10 ημερών, ως το Eurogroup της 24ης Μαΐου, ή το πολύ λίγες μέρες αργότερα.  Στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου ή αμέσως μετά είναι πια πολύ πιθανό να έχουμε μία ακόμη μεσοβέζικη λύση για το χρέος, ίσα-ίσα για να επιτρέπει στο ΔΝΤ με λίγη καλή διάθεση να ενεργοποιήσει το πρόγραμμά του. Οπως λένε πηγές από τις ακτές του Ατλαντικού, Γερμανία και ΔΝΤ «θα κλωτσήσουν το τενεκεδάκι παρακάτω» για το χρέος με μια λάιτ συμφωνία, η οποία θα κρατάει το θέμα σε εκκρεμότητα για μία ακόμη παρέμβαση σε 3-4 χρόνια από σήμερα.
 
«Η Μέρκελ θέλει ήσυχο καλοκαίρι»
 
Για πρώτη φορά πηγές των θεσμών μεταδίδουν εικόνα χαλαρότητας και ήδη κυκλοφορεί ότι στις 20 Αυγούστου που τελειώνει το πρόγραμμα θα έχουν ολοκληρωθεί μετά βίας 55-60 από τα συνολικά 88 προαπαιτούμενα.

Παράταση δεν θα υπάρξει, «το Βερολίνο δεν τη θέλει γιατί πρέπει να περάσει από τη Βουλή», ξεκαθαρίζουν διπλωματικές πηγές. «Η Μέρκελ επιθυμεί ήσυχο καλοκαίρι, φέτος θα κάνουμε διακοπές», λέει παράγοντας με μεγάλη εμπειρία στις διαπραγματεύσεις. Ο λόγος είναι ότι το διακύβευμα δεν είναι το μνημόνιο που τελειώνει, αλλά η αποδοχή του νέου προγράμματος. «Αν πέσουν οι υπογραφές τον Ιούλιο ή το πολύ στις αρχές Αυγούστου ο σκοπός θα έχει επιτευχθεί», τονίζει.

 Στο Eurogroup της Σόφιας την Παρασκευή ο κ. Τσακαλώτος παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή του «ολιστικού σχεδίου ανάπτυξης» της κυβέρνησης, το οποίο, σύμφωνα με τον επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, θα πρέπει στην πορεία να ενισχυθεί κατάλληλα. «Πιο απλά, να το γράψει η τρόικα», λένε αρμόδιες πηγές, καθώς το σχέδιο αυτό θα αποτελέσει τον καμβά ή μάλλον το καλούπι όπου θα πέσει το «τσιμέντο» το οποίο θα μονιμοποιεί τα μέτρα των τριών προηγούμενων μνημονίων.
 
Το τίμημα της φιέστας
 
Το μνημόνιο χωρίς λεφτά, το οποίο αντί για δόσεις θα προσφέρει ελάφρυνση χρέους σε δόσεις ανάλογα με την εφαρμογή μέτρων και μεταρρυθμίσεων, θα προβλέπει τα εξής:

1. Θα εφαρμοστεί κανονικά το λεγόμενο «προνομοθετημένο πακέτο» για τη μείωση των συντάξεων το 2019 και του αφορολόγητου το 2020. Οι περικοπές στις συντάξεις περιγράφονται ως «ακρογωνιαίος λίθος» και επισημαίνεται ότι είναι «χαραγμένες στην πέτρα» από όλους τους θεσμούς -πλην Κομισιόν- οι οποίοι απορρίπτουν κάθε ενδεχόμενο να υπάρξουν εκπτώσεις ή αναβολές. Από την άλλη πλευρά, το ΔΝΤ στο πλαίσιο ενός τελικού συμβιβασμού θα μπορούσε να πάρει πίσω την αξίωσή του να εφαρμοστεί η μείωση του αφορολόγητου το 2019 αντί για το 2020, δίνοντας ένα γλυκαντικό στην κυβέρνηση στη λογική της... καλύβας του Χότζα.

2. Θα υπάρχει ρήτρα μη αναστρεψιμότητας των μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει στα τρία προηγούμενα μνημόνια, χωρίς εκπτώσεις και αλλαγές ούτε στα εργασιακά (συλλογικές διαπραγματεύσεις, κατώτατος μισθός κ.λπ.).

3. Θα προβλέπει ότι δεν θα χαλαρώσει η λιτότητα τα επόμενα 4 χρόνια, καθώς ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα παραμείνει στο 3,5% έως και το 2022. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επαναβεβαιώσει την προσήλωσή της σε αυτό τον στόχο, ψηφίζοντας στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2018-2022 πριν ολοκληρωθεί το μνημόνιο.
4. Θα πρέπει να καταρτιστεί μια αξιόπιστη λίστα ιδιωτικοποιήσεων για τα επόμενα χρόνια, η οποία θα δεσμεύει την κυβέρνηση. Πρώτη προτεραιότητα η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και στη συνέχεια του 17% της επιχείρησης.

ΣΧΟΛΙΑ (61)

Παναγιώτης

Απαράβατος όρος για όλους τους συνταξιούχους, μαύρο στον Τσίπρα και φροντίδα για τη μη εκλογή Κατρούγκαλου, Αχτσιόγλου και Πετροπουλου. Αναμονή για Μητσοτάκη, μέχρι να εκδηλώθει η θέση της Ν.Δ.

ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Περικοπες για να ειμαστε σωστοι πρεπει να υπαρξουν ΑΛΛΑ που ομως...ΜΟΝΟ στους κρατικους κηφηνες..και φυσικα να καταργηθει το εφαπαξ ..Στους υπολοιπους συνταξιουχους ΟΧΙ..και να δωθει φυσικα πισω το ΕΚΑΣ στους μικροσυνταξιουχους..( κατι τετοιο λεει η κυβερνηση ) αυτο ναι ειναι απολυτα σωστο μετρο..Οι μεγαλοσυνταξιουχοι του δημοσιου δεν εχουν προβλημα σε αυτους πρεπει να κοπει και μαλιστα αρκετα..για να πιασει το στοχο..Και κερδος πολιτικο θα εχει η κυβερνηση αν το κανει..1 ψηφο θα χασει 5 θα παρει..

ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΘΑ ΜΠΕΙ ΒΑΘΙΑ ΣΤΟ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ.

Δυνατά οι ξένοι, για να συμμαζευτεί το ξεμπουρδαλεμένο νεοελληνικό κράτος. Δυνατές περικοπές για δυνατό κράτος.

Πανδώρα

Χα,χα,χα. Μνημόνιο χωρίς λεφτά, με την τρόικα στο κεφάλι μας, και έλεγχο 4εως 5 φορές το χρόνο, δηλαδή χειρότερα από τα προηγούμενα μνημόνια, που παίρναμε και το κάτι τις μας. Επίσης καμία υπόσχεση για ελάφρυνση χρέους. Αυτή είναι λοιπόν η καθαρή έξοδος. Ποιόν κοροϊδεύετε; Ξύπνησαν πλέον όλοι. Καλύτερα λοιπόν βουλωστε το. Ανίκανοι, τα πανηγύρια μας έλειπαν.

dim

και εγω νομιζα θα ειχαμε εξοδο απο το μνημονιο και μαλιστα καθαρη....χαχαχαχααχαχ

ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙΣ.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι Έλληνες είναι ότι όσο πιο γρήγορα θα διαλυθούν μέσω περικοπών και μέτρων, τόσο πιο γρήγορα θα ορθοποδήσουν. Ως εκ τούτου, οι επερχόμενες περικοπές του 2019 και του 2020 μάλλον έχουν ήδη αρχίσει, αφού η κρίση ξεκίνησε -με πλήρη ευθύνη των Ελλήνων αρχικά- το 2010. Τέλος, η χώρα δεν αποτελείται μόνον από συνταξιούχους.

τσυριζα

Τι ψηφισε ο λαος της μυτιληνης μηπως συνασπισμο ριζοσπαστικης αριστερας ??? εεε τοτε ας τους λουστουν .....και να μην μιλανε καθολου

Ντορής

Οι σερβιέτες έχουν μεγαλύτερη αξιοπρέπεια απο τους πρώτη φορά αριστερα

DP

ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ. ΡΕ ΦΙΛΕ ΣΥΝΤΑΞΗ 1000 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ 45 ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ? ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 1500 ΕΥΡΩ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ) ? ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ?

Είστε κλέφτες & αλήτες

Είναι αλητεία συριζαίε να γράφεις τέτοια πράγματα, 40 χρόνια δούλευα με ασφάλιση ΙΚΑ, με τα σαράντα χρόνια, το πανεπιστήμιο και το στρατό δεν βγαίνει νωριτερα απο την ηλικία 65 ετών για συνταξιοδότηση. Χρήματα για εσένα, για να γράφεις ανοησίες και γενικά για τους Καρανικαίους υπάρχουν, ενώ για αυτούς που πλήρωναν 40 χρόνια όχι.

Συνταξιούχος

Είναι προκλητικό αυτά που γράφουν αυτοί που δεν έχουν δούλεψη στην ζωή τους φίλε μου 41 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα σε Χαλυβουργική κάηκε το δέρμα μου 12300 ένσημα και ο ΑΛΉΤΗΣ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ μας έριξε την χαριστική βολή αυτοί είναι η αριστεροί οι κατάρες μας επάνω τους σε αυτούς και στης οικογένειες τους μην δουν υγεία πότε να πανε σαν τα σκυλια που λέει και παροιμία ΑΛΗΤΕΣ......ΣΥΡΙΖΕΟΙ

GEORGE

Εάν το 2019 είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος ας μην κάνει μειώσεις στις συντάξεις και ας μην μειώσει το αφορολόγητο. Ολα τα άλλα είναι μπαρμπουτσαλα. Οσο για τα περί συνέχειας του κράτους και ο ΕΝΦΙΑ είναι ψηφισμένος αλλά λέει ότι θα τον μειώσει και ο φόρος στις επιχειρήσεις είναι ψηφισμένος αλλά λέι ότι θα τον μειώσει . Εκει δεν υπάρχει συνέχεια του κράτους; Μόνο στους συνταξιούχους υπάρχει;

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΤΟ 2019 ΚΑΙ ΤΟ 2020.

Και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης οφείλουν να εφαρμόσουν τις περικοπές στις συντάξεις το 2019 και τη μείωση του αφορολόγητου το 2020. Δε θα χαριστούν οι ξένοι στον Μητσοτάκη, επειδή είναι ο Μητσοτάκης. Υπάρχει συνέχεια του κράτους, όποιος κι αν είναι στην εξουσία. Και κάτι ακόμη: οι μόνοι που δε θέλουν να περικοπούν οι συντάξεις είναι οι τεμπέληδες και οι άνεργοι-άεργοι και αυτοί που ζουν με τα λεφτά των συνταξιούχων συγγενών τους.

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΤΟ 2019 ΚΑΙ ΤΟ 2020.

Και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης οφείλουν να εφαρμόσουν τις περικοπές στις συντάξεις το 2019 και τη μείωση του αφορολόγητου το 2020. Δε θα χαριστούν οι ξένοι στον Μητσοτάκη, επειδή είναι ο Μητσοτάκης. Υπάρχει συνέχεια του κράτους, όποιος κι αν είναι στην εξουσία. Και κάτι ακόμη: οι μόνοι που δε θέλουν να περικοπούν οι συντάξεις είναι οι τεμπέληδες και οι άνεργοι-άεργοι και αυτοί που ζουν με τα λεφτά των συνταξιούχων συγγενών τους.

Η χώρα δεν αποτελείται μόνο από συνταξιούχους.

Οπότε στρώσου στη δουλειά, γίνε παραγωγικός, πλήρωνε τους φόρους σου, πλήρωνε τις εισφορές σου και όλα θα πάνε καλά.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

idrogonan

Ένα κοίτασμα με απολήψιμα αποθέματα 120 εκατ. βαρέλια υδρογονανθράκων μπορεί να εισφέρει 200 εκατ. ευρώ τον χρόνο στα έσοδα του Δημοσίου – Σε εξέλιξη οι γεωλογικές – γεωφυσικές έρευνες και οι περιβαλλοντικές μελέτες στη Δυτική Πελοπόννησο

d9e536e6c7dd49dba4e6acb0c1c4bfba

 H Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) απέρριψε τις πρόσθετες επενδύσεις που προβλέπονταν στο master plan και ενέκρινε μόνο τις υποχρεωτικές επενδύσεις του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και αυτές υπό όρους! - Προσφυγή στη Διαιτησία μελετά η διοίκηση της Cosco

1