Πτώση στη Wall με «οδηγό» την Apple

wall11

Η μετοχή της Apple υποχώρησε 4,10% καθώς η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις των iPhone για το δεύτερο τρίμηνο θα απογοητεύσουν τη Wall Street

Αρνητικά πρόσημα και σήμερα στη Wall καθώς η υποχώρηση της Apple παρέσυρε πτωτικά τον τεχνολογικό κλάδο. Επίσης, η αύξηση των επιτοκίων περιόρισε την άνοδο των μετοχών.

Ο Dow Jones -0,82% στις 24.462 μονάδες με την Apple να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση του δείκτη. Ο S&P 500 -0,85% στις 2.670 μονάδες, με την τεχνολογία να σημειώνει απώλειες 1,5%. Ο Nasdaq -1,27% στις 7.146 μονάδες.

Η μετοχή της Apple υποχώρησε 4,10% καθώς η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις των iPhone για το δεύτερο τρίμηνο θα απογοητεύσουν τη Wall Street.

Η πτώση της Apple αντιστάθμισε τα κέρδη 3,93% της General Electric. Ο γίγαντας της βιομηχανίας ανέφερε κέρδη και έσοδα τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών κι επαναβεβαίωσε το outlook για το υπόλοιπο του 2018.

Σχεδόν το 16% του S&P 500 ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου, με το 81,5% αυτών των εταιρειών να παρουσιάζουν καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα σύμφωνα με τη FactSet.

«Μένει να δούμε αν υπάρχει αρκετός ενθουσιασμός από τα κέρδη για να πάει η αγορά υψηλότερα», δήλωσε ο Michael Shaoul, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Marketfield Asset Management.

Οι επενδυτές εστίασαν και στo ράλι των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων καθώς η απόδοση της αμερικανικής δεκαετίας διαμορφώθηκε στο 2,957%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2014, ενώ η απόδοση της διετίας ανήλθε στο υψηλότερο σημείο εδώ και μια δεκαετία.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

greece

Tα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας

26
tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.

turkish_central_bank

Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

2
wall_ole

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,32% ή 86 μονάδων στις 26.742, ο S&P κατέγραψε απώλειες μόλις 0,04% στις 2.929 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,51% στις 7.986 μονάδες