Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 6,7 δισ. ευρώ

afbsdfb

Από αυτά τα 5,7 δισ. θα διατεθούν σύντομα, ενώ το υπόλοιπο 1 δισ. θα εκταμιευθεί μετά την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου

Σε έγκριση της εκταμίευσης της δόσης των 6,7 δις ευρώ προχώρησε σήμερα το ΔΣ των Διευθυντών του ESM.

Την Τετάρτη αναμένεται να εκταμιευθούν τα 5,7 δις ευρώ. Το πόσο αναμένεται να κατατεθεί όπως πάγιως συμβαίνει στον ειδικό λογαριασμό του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Από αυτό το ποσό, τα 3,3 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας για το διάστημα Φεβρουαρίου- Ιουνίου, το 1,9 δισ. ευρώ για τη δημιουργία ταμειακού αποθέματος (cash buffer) και τα 0,5 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών τουΔημοσίου σε ιδιώτες.

Επομένως το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ το οποίο προγραμματίζεται να δοθεί επίσης για ληξιπρόθεσμα τον Μάιο, αφού πρώτα το κράτος εκκαθαρίσει οφειλές ύψους 1 δισ. ευρώ και εφόσον διαπιστωθεί ότι λειτουργεί απρόσκοπτα το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Η νέα έγκριση θα λάβει υπ’ όψιν της την πορεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων αλλά και την αποτελεσματικότητα στη διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Συνολικά, μετά την αυριανή εκταμίευση, η Ελλάδα θα έχει χορηγήσει δάνεια ύψους 45,9 δις ευρώ εκ των 86 δις που αντιστοιχούν στο σύνολο του τρέχοντος προγράμματος.

Η δήλωση Ρέγκλινγκ

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινκ αναφερόμενος στη σημερινή απόφαση του Μηχανισμού δήλωσε: «Η σημερινή απόφαση αναγνωρίζει τη σκληρή δουλειά της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για την ολοκλήρωση ενός εκτεταμένου συνόλου μεταρρυθμίσεων. Αυτές περιλαμβάνουν σημαντικές δράσεις στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, της είσπραξης δημόσιων εσόδων, της φορολογικής πολιτικής και της αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η τέταρτη και τελική αξιολόγηση του προγράμματος έχει ήδη ξεκινήσει και είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμα ESM τον Αύγουστο του 2018, με δεδομένο ότι οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από την ελληνική κυβέρνηση».


ΣΧΟΛΙΑ (1)

Αντε ...., μπας και

σταματησουν ταντερα μας , που κυνηγαει το ενα το αλλο , για να το φαει απο την πενα .....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

moodys2

Νωρίτερα, με έκθεσή του, οι οίκος είχε φροντίσει να στείλει μήνυμα πως τα επίμονα «αγκάθια» της ελληνικής οικονομίας, από τις χαμηλές επενδύσεις και τις αρνητικές δημογραφικές τάσεις έως τους κινδύνους του τραπεζικού τομέα και το υπέρογκο χρέος, δεν αφήνουν προς το παρόν περιθώρια για σημαντικές αλλαγές στο αξιόχρεο

4