Μέρισμα: Δίνουν ως δώρο στους συνταξιούχους, αυτά που τους κράτησαν!

Επιστρέφονται οι εισφορές υπέρ υγείας που παρακρατήθηκαν παρανόμως από την κυβέρνηση - Αντιπολίτευση: Θράσος Τσίπρα, εμφανίζει ως δήθεν μέρισμα, τις  οφειλές του κράτους στους συνταξιούχους, για τις οποίες υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις

Πλήθος αντιδράσεων έχουν ξεσηκώσει οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για μέρισμα στους συνταξιούχους
 καθώς επί της ουσίας επιστρέφονται οι εισφορές υπέρ υγείας που παρακρατήθηκαν παρανόμως τόσο από τη σημερινή, όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις! 

ΘΕΜΑ 104,6 FM. Συντονίσου από τις 20 Νοεμβρίου με το πιο ενημερωτικό ραδιόφωνο της πόλης

Το συνολικό ποσό που θα επιστραφεί ανέρχεται σε 315 εκατ. ευρώ.  

Επί τέσσερα έτη τα ταμεία εφάρμοζαν τις περικοπές των μνημονίων εσφαλμένα, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να χάνουν κάθε μήνα σημαντικά ποσά από τη σύνταξή τους. Και αυτό γιατί ο νόμος αναφέρει ότι η εισφορά υπέρ υγείας υπολογίζεται επί των καταβαλλόμενων συντάξεων και κατά συνέπεια η κράτηση για τον κλάδο ασθένειας θα πρέπει να γίνεται στο ποσό που προκύπτει μετά την αφαίρεση των μνημονιακών μειώσεων και όχι επί του αρχικού ποσού. Όπως επισημαίνουν νομικοί σε περίπτωση θανάτου του δικαιούχου , τα χρήματα πρέπει να επιστραφούν στους κληρονόμους του.

Παραθέτουμε χαρακτηριστικά τρεις περιπτώσεις συνταξιούχων που προσέφυγαν στα δικαστήρια ζητώντας την επιστροφή των χρημάτων που είχαν  αχρεωστήτως παρακρατηθεί το χρονικό διάστημα από 1-1-2012 μέχρι 30-6-2016.

-Το υψηλότερο ποσό διεκδικεί έμπορος  που δούλεψε επί 52 έτη και έλαβε αρχικό ποσό σύνταξης πριν από τις περικοπές των μνημονίων 3788.07 ευρώ. Ζητά να του επιστραφεί το ποσό των 2.189.73 ευρώ.

-Υψηλοσυνταξιούχος  με αρχικό ποσό σύνταξης 2.113.18 ευρώ διεκδικεί την επιστροφή ποσού 806.36 ευρώ.

-Συνταξιούχος τραπεζικός με αρχική σύνταξη 1.422.54 ευρώ διεκδικεί την επιστροφή 360 ευρώ.

-Συνταξιούχος ΙΚΑ με αρχική σύνταξη 892.67 ευρώ διεκδικεί την επιστροφή 81.85 ευρώ.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) τονίζει ότι ένας μεγάλος αριθμός αδικημένων έχει ήδη προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας να θεραπευτεί αναδρομικά η αδικία μέχρι και τον Ιούνιο του 2016 όταν ο νόμος Κατρούγκαλου διόρθωσε το λάθος.

Θύελλα αντιδράσεων

Για «θράσος» του πρωθυπουργού να παρουσιάζει ως δώρο στους συνταξιούχους την επιστροφή των εισφορών τους έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Είχε το θράσος να παρουσιάσει ως δώρο στους συνταξιούχους την επιστροφή των εισφορών τους που έχει ήδη επιδικάσει υπέρ τους η Δικαιοσύνη και να υποσχεθεί μπόνους στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. λόγω της αποτυχίας του να την εξυγιάνει. Η επίσπευση των ανακοινώσεων για το μέρισμα οφείλεται προφανώς στο άγχος του κ. Τσίπρα να ξεφύγει από τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Καμμένου που ξεγυμνώνουν πια την Κυβέρνησή του».

Στην Βουλή εν τω μεταξύ προκλήθηκε ένταση, με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να προαναγγέλλει πως το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στην Βουλή η σχετική τροπολογία και τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο να επισημαίνει πως «με κοροϊδίες κυβερνάτε τη χώρα. Η πολιτική σας χαρακτηρίζεται από την φράση "Να σου γκρεμίσω το σπίτι και να σου δώσω μια σκηνή να κοιμάσαι". Μια όμως είναι η αλήθεια και θα την βρείτε στην κάλπη».

Ειδική αναφορά στους συνταξιούχους έκανε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά: «Ο κ. Τσίπρας δεν δίστασε να εμφανίσει ως δήθεν μέρισμα, τις  οφειλές του κράτους στους συνταξιούχους, για τις οποίες υπάρχουν  δικαστικές αποφάσεις, όσο και τις χρηματοδοτικές ανάσες στην ΔΕΗ που χρεοκόπησε  η πολιτική τους.  Οι πολίτες τον έχουν καταλάβει και του γυρίζουν την πλάτη. Συσπειρώνονται στην Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και θα τον καταδικάσουν με την ψήφο τους στις εκλογές».

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, Νίκος Ανδρουλάκης, σημείωσε επίσης πως: «Ο προϋπολογισμός του 2017 προέβλεπε επιπλέον φόρους ύψους 2,5 δισ. ευρώ. Οι Ελληνες φορολογούμενοι, ειδικά οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, πλήρωσαν ακριβά το «αιματηρό πλεόνασμα» της κυβέρνησης. Δεν πρόκειται, λοιπόν, για προσφορά του κ. Τσίπρα στα χαμηλά εισοδήματα, αλλά για επιστροφή μέρους των επιπλέον φόρων που πληρώθηκαν φέτος. Κάποιος θα πρέπει να πει στον πρωθυπουργό ότι οι Ελληνες δεν είναι επαίτες».

«Μόνο ως ωμή και ξεδιάντροπη προπαγάνδα μπορούν να εκληφθούν» οι αποψινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε. «Η πιο μεγάλη κοροϊδία, όμως, είναι αυτή που αναμασούν καθημερινά τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και που επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός, περί ανακούφισης του λαϊκού κόσμου και δίκαιης ανάπτυξης, τα οποία καταρρέουν μπροστά στη βαρβαρότητα που καθημερινά ζει ο λαός, εξαιτίας της πολιτικής που και αυτή η κυβέρνηση υλοποιεί, παίρνοντας για αυτό τα συγχαρητήρια της ΕΕ και του ΔΝΤ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όταν ένας πολιτικός μοιράζει λεφτά, δεν τα μοιράζει από την τσέπη του. Τα λεφτά που ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει σήμερα ο κ.Τσίπρας, είναι από την τσέπη εκείνων που πασχίζουν καθημερινά να πληρώσουν τους αβάσταχτους φόρους του. Γι΄αυτούς ούτε κουβέντα! Η εξόντωση της μεσαίας τάξης συνεχίζεται συστηματικά. Δεν τον ενδιαφέρει ότι σε λίγο δεν θα μπορούν να πληρώνουν φόρους όσοι έχουν απομείνει να εισφέρουν στα δημόσια ταμεία, οπότε τέλος και τα επιδόματα, αναφέρει το Ποτάμι για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων: Η κυβέρνηση «κλέβει» δύο χρόνια από τις μνημονιακές κρατήσεις


Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, προσθέτει ότι η επιστροφή των παρακρατηθέντων δεν είναι κοινωνικό μέρισμα αλλά υποχρέωση, επισημαίνοντας ότι οι μνημονιακές κρατήσεις άρχισαν από τον Αύγουστο του 2010.

Κάνετε λάθος κύριε Πρωθυπουργέ- σημειώνει ο φορέας- στις μνημονιακές κρατήσεις περιλαμβάνεται για όλο το χρονικό διάστημα έως και τις 30 Ιουνίου του 2016 η εισφορά αλληλεγγύης (ΕΑΣ) στην οποία παρανόμως έχει γίνει κράτηση 4% και 6% , και η οποία παράνομα δεν υπολογίζεται στα οφειλόμενα προς επιστροφή ποσά, καθώς και όλοι οι μνημονιακοί νόμοι από 1/11/2011 έως 31/5/2012.
  
Οι δικαιούχοι των ποσών που θα επιστραφούν, με τη σύνταξη  Δεκεμβρίου,  εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 1,3  εκατομμύρια με μικτές  αποδοχές από κύριες και επικουρικές συντάξεις πάνω από 1000 ευρώ. Φυσικά  τα ποσά  αυτά  είναι ασήμαντα μπροστά  στις τερατώδεις μνημονιακές περικοπές συνολικού ύψους  70 δις. Ευρώ, οι οποίες  μάλιστα  θα συνεχιστούν και το  2019.
 
Τα στοιχεία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, για τη φτωχοποίηση των συνταξιούχων,  είναι αποκαλυπτικά όταν οι νέες περικοπές στις σημερινές συντάξεις το 2019 θα οδηγήσουν σε συνολική μνημονιακή απώλεια εισοδημάτων για τους συνταξιούχους έως 70%.Oι συνταξιούχοι θα χάσουν έως τρεις συντάξεις το 2019 εξαιτίας της μείωσης κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των κύριων καταβαλλόμενων συντάξεων, τη μείωση κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των επικουρικών συντάξεων, τη κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου και τέκνων) από όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το «πάγωμα» των αυξήσεων σε όλες τις συντάξεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 και τέλος από τη κατάργηση του ΕΚΑΣ για 280.000 χαμηλοσυνταξιούχους.  
 
 Όπως παρατηρεί ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νίκος Χατζόπουλος, οι 8 στους 10 συνταξιούχους έχουν φθάσει πια στο στάδιο της εξαθλίωσης και δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα φάρμακά τους, ενώ δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού και το τηλέφωνο.

ΣΧΟΛΙΑ (128)

Δημ. Πετράτος

Έχει χαθεί το φούμο από την αγορά. Όλοι κρατάμε απόθεμα για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στις επόμενες εκλογές.

ΧΑΣΑΝ ΑΛ ΓΙΟΥΝΑΝΙ

εφκαριστω απο ατο εντο το μπημα τον προτιπουργκο Αλεκση Τζιμπρα για το μπαγιοκο που μου ντινι!

ΤΖΙΜΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΡΕ ΤΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ. ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΒΟΗΘΗΜΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ; ΤΟΥ ΣΕΡΝΕΤΕ ΤΑ ΕΞ ΑΜΑΞΗΣ....ΔΙΝΕΙ ΜΕΡΙΣΜΑ ; ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΒΡΙΖΕΤΕ. ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ, ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΠΗΡΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΤΗΣ.

@τζιμης

@Τζιμης Τι λες μωρε ? Ποια χωρα φερνει στα ισα της ? Ο Νταουλιερης παρελαβε αναπτυξη 0.8% απο τον Σαμαρα και το γυρισε σε υφεση 0.2 το 2015 και 1.2 το 2016 και επιπλεον εφαγες και 90 δις απο την Βαρουφακιαδα του 2015. Δεν ξερεις τι σου γινεται και εχει και αποψη κακομοιρη

dimitri

Και σιγά - σιγά στα ίσα της, στην άλλη ζωή. Άσε μας κατακαυμμένε μου.

ffff

ΚΑΙ Η 13η ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΠΕΡΥΣΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΦΕΤΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ;

!

Βλέπω τη φώτο της Αχτσιόγλου και ηρεμώ! Η μόνη αριστερή γκόμενα που μπορείς άνετα να την ... περάσεις ένα χεράκι!

ΑΝΩΜΑΛΟΣ

ΕΓΩ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑ ΤΟΝ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ

ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ

Της μανας μου της εκοψαν το εκας και εγω επειδη ειμαι φιλοξενουμενος ( να κοιμαμαι κατω απο τις γεφυρες ανεργος) δεν μας δινουν ουτε το κεα και ισως να μην παρουμε ΟΥΤΕ ενα ευρω ( ακινητη περιουσια δεν εχουμε) απο το μερισμα η να παρουμε ψιχουλα ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ..ποιοι τελικα παιρνουν αυτα τα επιδοματα; Τα ΛΑΜΟΓΙΑ;

Οι αλλοδαποί

Οι αλλοδαποί φίλε μου.

..

Ποια κυβερνηση παρακράτησε περισσότερες εισφορές (απο το 2012 μεχρι 2016) και ποια τα επιστρέφει ( το 2017);;; Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ζητάνε και τα ρέστα για μια "απατεωνιά" που έκαναν σε βάρος των συνταξιούχων;; Και προκειται για απατεωνιά γιατι η παρακράτηση εισφορών γινόταν όχι επι της καταβαλλόμενης σύνταξης μετα τις περικοπές που οι ίδιοι κάνανε αλλα επι τη βάσει της σύνταξης που εδικαιουτο ο συνταξιούχος προ των περικοπών. Και ειναι μεγαλύτερη απατεωνιά γιατι αυτη την πατέντα την εφάρμοσε εν γνώση του ο πρώην εργαζόμενος στα ασφαλιστικά ταμεία, πρώην συνδικαλιστής του χώρου αυτού και νυν σύμβουλος συνταξιούχων κ. Κουτρουμάνης και την συνέχισαν και οι επόμενοι μεχρι το 2016. Και σημερα τα δυο κόμματα αντί να σιωπούν γιαυτο το ανοσιούργημα τους φωνασκούν γιατι αποδίδεται η διαφορα στους συνταξιούχους. Και αντί να ζητήσουν συγνώμη και να επιτεθούν στον Τσιπρα γιατι δεν επιστρέφει ολόκληρο το δικαιούμενο και επιδικαζομενο απο το ΣτΕ ποσό. Όσο για τον Τσιπρα αντί να επαίρεται για την μερική αποκατάσταση (γιατι και επι δίκης του κυβέρνησης συνεχίστηκε επι αρκετό καιρο η πατέντα αυτη) να φροντίσει για την πλήρη αποκατάσταση της απατεωνιάς αυτης.

dimitri

Άσε μας πρωί - πρωί - ΤσυριζοΚΟΥΚΛΙΤΣΑ μου.

Α300

ΑΧΑΧΟΥΧΑΧΑΧΑΧΙΧΙΧΕΧΕΧΕΧΑΧΑΧΑ! ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΣΙΠΡΟΑΝΕΛΟΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΗΣΙΟΝ! !!ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΓΙΑΥΤΟ ΧΑΡΙΤΕΤΟ!!!!ΖΗΣΤΕΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕΤΟ!!! ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ;;;Ο ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΦΤΟΧΩΝ!!!!!!ΑΧΑΧΑΧΑΧΟΥΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑ ΠΙΝΟΚΙΟ ΠΙΝΟΚΙΟ ΠΙΝΟΚΙΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!

ΕΛΛΑΔΙΤΗΣ

Σε λίγο καιρό θα βγει και το κοινωνικό διαμέρισμα το οποίο θα πάρουν από εμάς και θα το δώσουν στους λαθρομετανάστες. Αχτσιογλου και η παρέα της, η οποία δεν έχει δουλέψει στη ζωή της, όπως και κάθε πολιτικός άλλωστε, δεν πρέπει να είναι στη κυβέρνηση. Το τιμόνι πρέπει να το κρατάνε ναι μεν μορφωμένοι αλλά βγαλμένοι από την ζωή του μεροκάματου, του μισθού κλπ. Άνθρωποι με ενσυμα στη ζωή τους και όχι θαμώνες των Εξαρχείων που ήταν καταληψίες και αναρχικοί κομμουνιστές. Έτσι θα πάει καλά η πατρίδα μας. Ελπίζουμε το μάθημα της πρώτης φορά αριστερά να γίνει μάθημα στους Έλληνες και να μη ξαναψηφίσουν αυτούς τους λεχρίτες, κοπριτες η όπως θέλετε πείτε τους

ΚαίρΤντάγκλας

Τελειώσατε συριζαυγίτες! Παίρνουμε το μέρισμα και γυρίζουμε σπίτι μας! Τώρα, Φώφη!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

jjhi

Eυθύνες στον τρόπο διοίκησης της εταιρείας αλλά και κακοδιαχείριση σε ότι αφορά τις δραστηριότητες του ομίλου στον Κόλπο, επιρρίπτει στους αδερφούς Καλλιτσάντση, ο κ. Ιωάννης Τζιβέλης πρώην μεγαλομέτοχος της εταιρείας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ελλάκτωρα.

tsakalotos_arthrooo1

Οι στόχοι στην Ελλάδα επιτεύχθηκαν και μέσω της μεγαλύτερης περικοπής των δημοσίων επενδύσεων επισημαίνει ο Eυρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας στην Ετήσια Έκθεσή του λίγο πριν το Eurogroup

9
lignitis_deh

Τέσσερις ελληνικοί όμιλοι και οι Κινέζοι, προβλέπεται να εκδηλώσουν επενδυτικό ενδιαφέρον για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα κατά την α΄ φάση του διαγωνισμού που είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

tourist

Σε επίπεδα άνω του 1 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι τουριστικές εισπράξεις στο πρώτο τετράμηνο του 2018, σημειώνοντας άνοδο κατά 7,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017. Την ίδια στιγμή, με διψήφιο ποσοστό της τάξεως του 11,5% κινούνται οι διεθνείς αφίξεις όπως προκύπτει με βάση τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος για την περίοδο από τον Ιανουάριο έως και τον Απρίλιο του 2018.

tsakalotoos-skia-new

Την ίδια ώρα η Κομισιόν «κουρεύει» κατά 4 δισ. τα υπερπλεονάσματα απ’ τα οποία η κυβέρνηση υπόσχεται παροχές ως το 2022 - Με το σταγονόμετρο η περιορισμένη ελάφρυνση του χρέους - Σε άτυπο «μνημόνιο» τα μέτρα στο διηνεκές - Αντιδρούν κράτη-μέλη στην εξαγορά των δανείων του ΔΝΤ

38