LIVE

Κορωνοϊός

ΥΠΟΙΚ: Στη δημοσιότητα τα ονόματα 13.730 οφειλετών που χρωστούν άνω των 150.000 ευρώ

ΥΠΟΙΚ: Στη δημοσιότητα τα ονόματα 13.730 οφειλετών που χρωστούν άνω των 150.000 ευρώ

Έπεσε για περισσότερη από μία ώρα το site της ΓΓΔΕ - Στο φως οι λίστες φυσικών και νομικών προσώπων που δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ρύθμιση των οφειλών τους

Πράξη έγινε σήμερα η «απειλή» του υπουργείου Οικονομικών για δημόσια διαπόμπευση των οφειλετών του Δημοσίου με χρέη που ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ -νομικά και φυσικά πρόσωπα.

Έτσι, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων
έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα 13.730 μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, οι οποίοι εξακολουθούν να διατηρούν ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ, μετά τις ειδοποιήσεις που έλαβαν για την τακτοποίηση των οφειλών τους.
Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, ωστόσο, το site της ΓΓΔΕ «έπεσε» για περίπου μία ώρα, αφού δεν άντεξε το πλήθος των επισκεπτών. Ο ιστότοπος επανήλθε σε λειτουργία λίγο μετά τις 5 το απόγευμα.

Σύμφωνα με το newmoney.gr, στη λίστα περιλαμβάνονται «νεκρές» επιχειρήσεις, εταιρείες-«φαντάσματα» και «αχυράνθρωποι», στους οποίους δεν βρίσκονται περιουσιακά στοιχεία στην κατοχή τους για να κατάσχει το Δημόσιο ή έχουν επιβληθεί σε βάρος τους μέχρι και ποινές φυλάκισης -πλην όμως, το Δημόσιο δεν βρίσκει να εισπράξει τίποτε.

Μεταξύ αυτών διακρίνει κανείς:

- την γνωστή από την υπόθεση των «δομημένων ομολόγων» Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, στην οποία έχουν επιβληθεί δικαστικώς πρόστιμα 6 δισ. ευρώ, που θεωρούνται αδύνατον να εισπραχθούν ποτέ από τους υπόχρεους. Τα συνολικά της χρέη έχουν αυξηθεί μέσα σε δύο χρόνια κατά 3 δισεκατομμύρια ευρώ (!), σε 8,54 δισ. ευρώ φέτος έναντι 5,65 δισ. το 2014.

- ο Νικόλαος Κασιμάτης, λογιστής ο οποίος βρέθηκε στη φυλακή για το μεγάλο σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ στη Θεσσαλονίκη που αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι του 2009. Χρωστά πάνω από 1 δισ. ευρώ! Μέσα σε δύο χρόνια, ενώ ήδη εκτίει την ποινή του, τα συνολικά χρέη του αυξήθηκαν κατά σχεδόν 200 εκατομμύρια ευρώ, από 1,07 δισ. το 2014 σε 1,26 δισ. ευρώ φέτος.

Ακολουθούν Ε. Σιέμπος με οφειλή 428 εκατ. ευρώ, Γ. Οικοδομίδης με οφειλή 363 εκατ. ευρώ, Καρυδοπούλου Ελένη με οφειλή 319,7 εκατ., Μ. Λιάσκας (262 εκατ.), Σ. Γεωργιτσογιαννάκος (245 εκατ.), P. Apostolides με οφειλή 192 εκατ., Εμ. Διακάτος με χρέος 188 εκατ. και Θ. Αντωνιάδης με οφειλή 176 εκατ. ευρώ.

- συνεταιριστικές οργανώσεις, ΔΕΚΟ, ή ασφαλιστικές και τράπεζες που έχουν κλείσει από χρόνια ή και δεκαετίες (όπως η Τράπεζα Κρήτης).

Πιο συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο των ενεργειών πληροφόρησης και ενημέρωσης των πολιτών, εμπέδωσης της φορολογικής δικαιοσύνης έναντι των συνεπών φορολογουμένων, καθώς και φορολογικής συμμόρφωσης, αναρτήθηκαν στο publicrevenue.gr τα 13.730 ονόματα οφειλετών του Δημοσίου, φυσικών και νομικών προσώπων, με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ.

Πρόκειται για οφειλές, η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι στον ιστότοπο της ΓΓΔΕ βρίσκονται τα ονόματα εκείνων των οφειλετών, που είχαν λάβει από τις υπηρεσίες ειδοποιητήρια e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις, για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη διευκόλυνση για τμηματικές καταβολές του χρέους του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν -με δικαστική απόφαση- έχει διαταχθεί αναστολή της καταβολής των οφειλών αυτών.

Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.


Νομικά πρόσωπα
Όπως προκύπτει από την «ανάγνωση» των στοιχείων που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, «πρωταθλήτρια» οφειλών προς το Ελληνικό Δημόσιο είναι η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, με συνολική οφειλή ύψους 8,54 δισ. ευρώ.

Ακολουθούν η παλαιά Ολυμπιακή Αεροπορία με χρέη 1,35 δισ., η Carrera Mobile Εμπόριο Κινητών και Τηλεπικοινωνιών Α.Ε. (864 εκατ. ευρώ), η Αγιομαυρίτης-Φωτογραφικά είδη ΑΕΒΕ (654 εκατ. ευρώ), η Δυναμοχημική ΑΕΒΕ με 708 εκατ. ευρώ, τα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ με οφειλή 654 εκατ. ευρώ, η Φωτογραφικά Υλικά Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης με χρέη 649 εκατ. ευρώ, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα με οφειλή 629 εκατ., η ΕΑΒ με χρέη 461 εκατ. ευρώ και η Πειραική Πετρελαϊκή ΑΕ με οφειλές 448 εκατ. ευρώ.

Δείτε εδώ τη λίστα με τα νομικά πρόσωπα


Φυσικά πρόσωπα
Τις μεγαλύτερες οφειλές στο Δημόσιο μεταξύ των φυσικών προσώπων έχει ο Ν. Κασιμάτης με χρέος 1,26 δισ. ευρώ, ενώ ακολουθούν Ε. Σιέμπος με οφειλή 428 εκατ. ευρώ, Γ. Οικοδομίδης με οφειλή 363 εκατ. ευρώ, Καρυδοπούλου Ελένη με οφειλή 319,7 εκατ., Μ. Λιάσκας (262 εκατ.), Σ. Γεωργιτσογιαννάκος (245 εκατ.), P. Apostolides με οφειλή 192 εκατ., Εμ. Διακάτος με χρέος 188 εκατ. και Θ. Αντωνιάδης με οφειλή 176 εκατ. ευρώ. 

Δείτε εδώ τη λίστα με τα φυσικά πρόσωπα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (96)

Επίκουρος

Ηλικία: Μόλις περασα τα 70 είμαι 71. το 2009 Τον Ιανουάριο,υπέβαλα τα χαρτιά μου-διαπιστευτήρια για σύνταξη.Την πήρα τέλος Νοεμβρίου του 2009. Συγχρόνως υπέβαλα και αίτηση για το επικουρικό μου. Αφού δύο φορές ή τρεις ίσως, με κάλεσαν από το Ι.Κ.Α. να πληρώσω αναγνώριση σπουδών και στρατού πληρώνοντας πάνω από 1500 ευρώ αρχές του 2011 συμπλήρωσα τα ένσημα του επικουρικού. Μέχρι σήμερα έχω επισκεφτεί πάνω από 10 φορές το Ι.Κ.Α.για το επικουρικό μου και μου δίνουν μόνον υποσχέσεις, και με στέλνουν από τον Άννα στον Καάφα. Μέχρι σήμερα δηλαδή 6- έξη χρόνια και πάω στα 7- εφτά είμαι στην αναμονή. Αν εν το μεταξύ πεθάνω -η Κόρη μου ανύπαντρη- δεν δικαιούται έστω μέρος της συντάξεως αυτής. Στα ένσημα για την κύρια σύνταξη, δεν αναγνωρίστηκαν, πάνω από 1500 ένσημα διότι ήταν παράλληλα Ι.Κ.Α - Τ.Ε Β.Ε. ενώ είχαν πληρωθεί στο ακέραιο. Τον προηγούμενο χρόνο, είχα κάνει μια δουλεια, και μου έγινε παρακράτηση φόρου 20% δηλαδή 4,800 Ευρώ.Στο τέλος, του οικονομικού 2009-χρήσης 2008. η εταιρεία που δούλεψα στο τέλος του 08 έκλεισε -(βάρεσε κανόνι) και δεν μου έδωσαν την απαραίτητη βεβαίωση για να την υποβάλω στην φορολογική μου δήλωση.Παρ' όλο που προσκόμισα όλα τα διαπιστευτήρια για την αμοιβή μου την παρακράτηση το συμβόλαιο κ.α. Η εφορεία Ι.Β.στα Ηλύσια, δεν δεχόταν την δήλωσή μου και με υποχρέωσαν! Όχι μόνον να μην μου επιστραφούν περίπου 1600 ευρώ (σύμφωνα με τον λογιστή μου) αλλά να πληρώσω και κάπου 3,700 ευρώ. Πήγα -και που δεν πήγα! στο υπουργείο οικονομικών, στο Σ.Ε.Η.στο συνήγορο του πολίτη, υπηρεσία παραπόνων, γραφείο καταγγελιών κ.α.Όλοι έπαιρναν τηλέφωνο το έφορο και τον ρωτούσαν για την υπόθεσή μου, και φυσικά μου έδιναν την ίδια απάντηση που μου έδινε και ο έφορος. Από τότε μέχρι σήμερα, μπήκαμε στην κρίση, με τις γνωστές σε όλους συνέπειες. κόπηκε η σύνταξή μου, δώρα άδειες κ.α.και τα χρεοι προς την εφορία αντικειμενικά μεγάλωναν και έφτασαν κάπου (8,000)- οχτώ χιλιάδες ευρώ. τότε διαπίστωσα ότι μου κατάσχεσαν, μικροποσά, κάπου σύνολον 850 ευρώ, από 4 λογαριασμούς. Με είχαν ειδοποιήσει ότι θα εφαρμοστή ο νόμος και θα προβούν σε κατάσχεση σύνταξης και σε πλειστηριασμό ακινήτου. Αποφάσισα να πουλήσω, ένα σπίτι που είχα κληρονομήσει από τον Πατέρα μου, με τιμή λίγο ποιο κάτω από το 50% της προηγούμενης εμπορική του αξία. Αφού πλήρωσα την εφορία για να μην αφήσω και χρεη στα παιδιά μου. Αυτό έγινε μπούμερανγκ για μένα, διότι χάλασαν οι σχέσεις μου με την ευρύτερη οικογένειά μου.συμπέρασμα! ο ηθικός αυτουργός είναι το κράτος- εξουσία- Όποιος πησ

MONO TA ΘΥΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ!!!

Τι άλλο να γίνει για να το καταλάβει {...}σε αυτην την χώρα; Μόνον οι ήρωες πληρώνουνε σε αυτην τη χώρα. Αλλά όταν το Κράτος βάζει πρόστιμα 50% και 90%, θα εισπράξει το ΤΙΠΟΤΑ!!!! Και αν εισπράξει με το στανιό κάτι από κάποιους, θα ειναι και ΑΔΙΚΟ. Το Κράτος με τους 300 αυτούς είναι άδικο, γεννά αδικία και παράγει και νέα. Μέχρι να μας ξεκάνει

ΑΖ

Ξέρετε αμα ο άλλος έχει φαει εκατομμύρια και χρωστάει άλλα τοσα σκασιλα του μεγάλη που θα βγαλετε το όνομα του ατην φορά,διαφήμιση θα του κάνετε.Λέτε να τον εκθεσετε σε φιλους και συγγενείς;Μα αυτοι είναι οι πρωτοι που τον καταλάβανε τι λαμογιο ηταν

Savvas

Και γω ακριβως τα ιδια λεω! ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ-ΠΡΟΒΟΛΗ, στα λαμογια ειναι αυτες οι λιστες! Μεταξυ τους υπερηφανευονται ποιος εχει "φαει" πιο πολλα απο το ΑΧΡΗΣΤΟ-ΑΝΙΚΑΝΟ-ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ κ*λο κρατος... Και να βλεπω στα ρεπορταζ στο δρομο, να βρισκοντε δεκαδες αδαης-ηλιθιοι πολιτες, και να ισχυριζονται οτι θα μαζεψει το κρατος τα χρεη τους...

Καμηλιερης

Παντως εγω ξερω εναν απο τη λιστα των... "οικονομικα πεθαμενων", που πριν απο 1 μηνα πηρε την καινουρια 911. Κουκλι ειναι... με πηγε και βολτα.

Savvas

Μέγα κοροϊδία, οπως παντα! Αυτα ειναι χρεη απο τη δεκαετια του '80 και '90, ουτε τοσα χρονια μπορεσαν να εισπραχθουν, ουτε τωρα. Ειναι μια απο τις λίστες κοροϊδίας όπως Λαγκαρντ, Μπογιαρνς, κτλ, που ανακοινωνουν καθε φορα που στραγγαλιζουν τον συνεπη πολίτη, και μονον αυτον! Αντι να ασχολουντε με τον εκλογικο νομο, τροποποιηση συνταγματος, που αυτα γινοντε μονο και μονο για να μαζεψουν εδρες για τις επομενες εκλογες! Για να μαζεψουν χρημα απο τους μεγαλο παταξηδες θα επρεπε να τροποποιησουν νομους, που να βαζει χερι στις μεταβιβασεις περιουσιακων στοιχειων, μερικα χρονια πριν τις μεθοδευμενες πτωχευσεις... Το παρελθον μας λεει οτι οσοι υπαχθηκαν στο αρθρο 99, φεσωσαν τους παντες (ασφ. ταμεια, φορους, προμηθευτες, ενοικια κτλ) αρπαξαν επειτα και μεγαλα δανεια, στο ονομα της διατηρησεις των θεσεων εργασιας, και μετα απο λιγο, οριστικο κλεισιμο!!! Αποτελεσμα? Τα κλεμενα στο εξωτερικο, τα δανεια και αυτα στο εξωτερικο, οι εργαζομενοι στο δρομο, και οι περιουσιες μεταβιβασμενες σε οφσορ και συγγενεις! Αλλη μια πουλημενη κυβερνηση, στις Βερσαλιες των 300, που διαιωνιζει το διεφθαρμενο συστημα...

Οπου να'ναι

Δεν ξέρω αν θα παρουν απο την Ολυμπιακή αλλα απο την Πειραϊκή Πατραϊκή ειμαι σίγουρος οτι θα παρουν τα ...

Ζωα

Καλυτερα να βγάζατε μια λίστα με τα μυρια που εχουν μερικοί και τα ψοφίμια που δηλώνουν. Μου βγάλατε την Πειραϊκή Πατραϊκή , την Ολυμπιακή που ηταν και κρατική και χρώσταγε στο κράτος, τον Ατλάντικ που έφυγαν σε αλλες "χωρες" και την ΕΑΒ και αλλα πολλα.

Ολυμπιακή, Ακρόπολης, Πειραϊκή, Ατλάντικ...

Εαν εχουν συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό οτι θα παρουν αυτά τα χρηματα εχει να πέσει πολυ γέλιο (και κλάμα)

σανο για το λαο

ποιούς κοροιδευετε και βγάζετε τη λιστα??? με το μπατατουδη και το κοσκωτα μέσα? τι θέλετε να πουμε ωωωω τι νεα συγκλονιστικα είναι αυτα?? μόνο απο πριν 30 χρόνια τα ξέρουμε!

μπάμπης

Να ποιοί φάγανε τα λεφτά. Η πλειονότητα είναι επιχειρηματιές καιροσκόποι, κολλητοί πολιτικών όλων των αποχρώσεων.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης