Θετική επί της αρχής η έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν για την αξιολόγηση

Θετική επί της αρχής η έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν για την αξιολόγηση

Η έκθεση έχει ήδη κατατεθεί στο Euroworking Group που θα ενημερώσει σήμερα τα κράτη για τη θετική αξιολόγηση των θεσμών - Θα ακολουθήσει η διαδικασία επικύρωσης από τα εθνικά κοινοβούλια και έπειτα το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης

Θετική επί της αρχής η έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν για την αξιολόγηση
Θετική επί της αρχής είναι η έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν
για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, που εξετάζεται μέσω τηλεδιάσκεψης του EuroWorking Group, της άτυπης ομάδας εργασίας του Eurogroup.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, τα τεχνικά κλιμάκια των υπουργείων οικονομικών της Ευρωζώνης είναι θετικά επί της αρχής για την έκθεση συμμόρφωσης, και πλέον θα πρέπει να ενημερωθούν τα κράτη-μέλη ώστε να περάσουμε στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας για την εκταμίευση των 7.5 δις ευρώ.

«Τώρα τη σκυτάλη θα πάρουν τα κράτη-μέλη», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Σημαντικό είναι επίσης πως η επιλογή μιας συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι φυσικής παρουσίας δείχνει πως υπάρχει η θέληση να ενημερωθούν τα εθνικά κοινοβούλια το συντομότερο δυνατόν για να δώσουν το «πράσινο φως» και στη συνέχεια να επιληφθεί το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM).

Εφόσον έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα σήμερα, τα Κοινοβούλια 6 χωρών της Ευρωζώνης (Γερμανία, Μάλτα, Εσθονία, Σλοβακία, Σλοβενία, Φινλανδία) θα πρέπει να δώσουν την έγκρισή τους για την εκταμίευση. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης