Αγρότες κατέλαβαν την κεντρική υπηρεσία του ΟΓΑ στην Αθήνα

Αγρότες κατέλαβαν την κεντρική υπηρεσία του ΟΓΑ στην Αθήνα

Μετά τους δικηγόρους και τους δικαστικούς επιμελητές οι αγρότες βρίσκονται σε θέση μάχης - 
Στάση εργασίας από τις 12:00-15:00 θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα τρένα και τον προαστιακό

Αγρότες κατέλαβαν την κεντρική υπηρεσία του ΟΓΑ στην Αθήνα
Σε κατάληψη ακόμα και της κεντρικής υπηρεσίας του ΟΓΑ στην Πατησίων προχώρησαν οι αγρότες στο πλαίσιο της κινητοποίησης τους για τις σαρωτικές αλλαγές που φέρνει στον κλάδο το ασφαλιστικό του
Γιώργου Κατρούγκαλου. Στους αγρότες συμπαρίστανται και εργαζόμενοι στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και σε όλη τη χώρα στα κατά τόπους υποκαταστήματα του οργανισμού.

Οι αγρότες ακολουθούν τον δρόμο των κινητοποιήσεων που άνοιξαν οι δικηγόροι και δικαστικοί επιμελητές, οι οποίοι αποφάσισαν αποχή από τα καθήκοντά τους μέχρι και την Πέμπτη με προοπτική συνέχισης τις επόμενες ημέρες.
Κλείσιμο

Επιστήμονες - ελεύθεροι επαγγελματίες θα συμμετέχουν στην κοινή πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη Βουλή, την Πέμπτη 14/1/2016 και ώρα 12:00, με σημείο εκκίνησης τα γραφεία του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60).

Αιχμή της διαμαρτυρίας των επιστημονικών κλάδων είναι η εξοντωτική αύξηση των εισφορών που προβλέπει το νομοσχέδιο.

Στάση εργασίας από τις 12:00-15:00 θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα τρένα και τον προαστιακό.

Αλλά και οι δικαστικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν μέχρι την Παρασκευή δίωρες στάσεις  εργασίας.

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζεται η ΠΟΕ –ΟΤΑ ενώ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας  την Παρασκευή 15/1 στις 11.00 π.μ. έξω από το Υπουργείο Εργασίας καλεί τα μέλη του το ΕΚΑ. 

Την ίδια μέρα ( Παρασκευή)  το γενικό συμβούλιο της ΓΣΕΕ αναμένεται να αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις ενώ ως πρόγευση των αντιδράσεων ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ , συνταξιούχοι δημοσιογράφοι , επιστημονικοί και άλλοι κλάδοι αποφάσισαν να ενώσουν τις φωνές διαμαρτυρίας τους κατά του σχεδίου νόμου και να συγκεντρωθούν στις 16 Ιανουαρίου  στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια.

Στις 19 Ιανουαρίου οι συνταξιούχοι θα πραγματοποιήσουν παναττική Συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10 π.μ.

Την Τετάρτη 20/1/16, στις 4.30 μ.μ έξω από το υπουργείο Εργασίας θα πραγματοποιηθεί , συγκέντρωση πολλών υγειονομικών σωματείων.

Για τις 20 και 21 Ιανουαρίου η ΠΝΟ αποφάσισε     48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε επίσης για την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου, την πραγματοποίηση και νέας 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης, με προοπτική κλιμάκωσης. Η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση αυτή θα αποφασιστεί σε νέα συνεδρίαση της διοίκησης της ΠΝΟ.

Τα 14 ναυτεργατικά σωματεία στη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, ζήτησαν την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση. Επίσης, χαρακτήρισαν «αιτία πολέμου» το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που εντάσσει το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, εκτός τον Οίκο Ναύτου και το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας, στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης