Και νέος φόρος σε ό,τι έχεις και κατέχεις

Και νέος φόρος σε ό,τι έχεις και κατέχεις

Θα πληρώνεις διπλά και τα ακίνητα, και τα Ι.Χ., και τα εισοδήματα, και τις καταθέσεις (μέχρι και τα έργα τέχνης) που όμως ήδη έχουν φορολογηθεί από την αρχή - Η τρόικα πιέζει να επιβληθεί από το 2016 παρά τις αντιρρήσεις της ελληνικής πλευράς

Για την επιβολή πρόσθετου φόρου στο άθροισμα της περιουσίας πιέζουν, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του «ΘΕΜΑτος», οι δανειστές.

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση επιδιώκει την επιβολή για πρώτη φορά Περιουσιολογίου ώστε το Δημόσιο να γνωρίζει την πλήρη οικονομική εικόνα σε ακίνητη αλλά και κινητή περιουσία των πολιτών (δηλαδή και τα μετρητά τους σε τράπεζες ή εκτός αυτών) αποβλέποντας στην πάταξη της φοροδιαφυγής, οι δανειστές φέρονται -σε διερευνητικό προς το παρόν στάδιο- να έχουν θέσει ζήτημα φορολόγησης επί του αθροίσματος της περιουσίας των φορολογουμένων. Πρόκειται για την πλήρη αναστροφή της προσπάθειας που συντελείται από το οικονομικό επιτελείο, καθώς μοναδικός σκοπός του Περιουσιολογίου είναι να βοηθηθεί το τσεκάρισμα δηλωθέντων και πραγματικών εισοδημάτων, ανοίγοντας δρόμο κατά της φοροδιαφυγής και όχι για να επιβληθεί πρόσθετη φορολόγηση.

Ειδικότερα, σε πρώτο και ανεπίσημο επίπεδο, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, εκπρόσωποι των δανειστών διερευνούν το κατά πόσο θα πρέπει να επιβληθεί ένας ενιαίος φόρος επί του συνόλου της περιουσίας των πολιτών επιπρόσθετα με τους άλλους που ισχύουν σήμερα. Η σκέψη αυτή, η οποία έχει συζητηθεί, όπως μας αναφέρουν πηγές, και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης, εκτός του ότι αλλάζει πλήρως το φορολογικό σκηνικό στη χώρα μας, έρχεται να θυμίσει τις αντίστοιχες προσπάθειες που έχουν γίνει σε άλλες χώρες. Το χειρότερο όλων είναι ότι σε μια τέτοια περίπτωση οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν νέους φόρους παρά την περί του αντιθέτου δέσμευση της κυβέρνησης.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθαρίζουν στο «ΘΕΜΑ» ότι «μια τέτοια λογική δεν είναι αποδεκτή» και συμπληρώνουν: «Ο φόβος ότι θα υπάρξουν νέες ισχυρές πιέσεις είναι υπαρκτός». Κι αυτό διότι πάγια είναι η πρακτική των τροϊκανών να πιέζουν για πράγματα που αρχικά διαρρέουν στη μεριά των Ελλήνων διαπραγματευτών και κατόπιν παρουσιάζουν ως καταληκτικές εισηγήσεις τους. Καλά ενημερωμένες πηγές τονίζουν ότι στις σκέψεις των εισηγητών αυτών των προτάσεων (περισσότερο το ΔΝΤ φαίνεται να είναι κινητικό προς την κατεύθυνση αυτή, αν και η αρχική ιδέα είχε δημοσιοποιηθεί από Γερμανό ευρωβουλευτή) είναι αυτή η πρόσθετη φορολόγηση να συμβάλει στο κλείσιμο της δημοσιονομικής ψαλίδας που αναμένεται να δημιουργηθεί για τη διετία 2015-2016. Να θυμίσουμε ότι το ΔΝΤ τις προηγούμενες ημέρες ανέβαζε τον λογαριασμό των μέτρων του νέου Προϋπολογισμού κατά 1,35 δισ. ευρώ. Μέτρα που θα φανούν σε έναν περίπου μήνα και στο τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμού που θα ανακοινωθεί τον Νοέμβριο λόγω του πρωτογενούς ελλείμματος που θα σημειωθεί το τρέχον έτος, αλλά και του μειωμένου κατά το ήμισυ πρωτογενούς πλεονάσματος το 2016. Ωστόσο, εκτός του ΔΝΤ και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί την προηγούμενη κιόλας Κυριακή με δηλώσεις του στο «ΘΕΜΑ», προλειαίνοντας το έδαφος, είχε πει: «Χρειαζόμαστε νέα μέτρα μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων, που θα εμπεριέχουν επιπλέον βήματα σταθεροποίησης των δημόσιων οικονομικών».

Και στο βάθος φόρος μεγάλου πλούτου
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ουσιαστικός στόχος των δανειστών είναι πιέζοντας για έναν γενικό πρόσθετο φόρο επί του αθροίσματος της περιουσίας να κατορθώσουν κάτι άλλο: να επιβληθεί ο πρόσθετος φόρος, ενδεχομένως, όμως, μόνο προς τις ανώτερες εισοδηματικές ομάδες. Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι αυτός ο φόρος μεγάλου πλούτου είχε επιβληθεί πριν από ενάμιση χρόνο στη Γαλλία οδηγώντας διάσημα πρόσωπα όπως ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρτιέ ή ο μεγαλοεπιχειρηματίας Μπερνάρ Αρνό σε φορολογική φυγή από τη χώρα ή και σε αλλαγή υπηκοότητας.

Από τη στιγμή, όμως, που υπάρξει δημοσιονομικό κενό και μάλιστα μεγάλο, το Περιουσιολόγιο ενδέχεται να αποτελέσει εργαλείο επιβολής νέων φόρων καθώς θα είναι γνωστό το εύρος των οικονομικών δυνατοτήτων όλων των Ελλήνων. Από την πλευρά της η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να συζητήσει καν ένα τέτοιο ενδεχόμενο επί του συνόλου της φορολογικής βάσης, άρα και για τα κατώτερα εισοδήματα. Αν, όμως, οι τελικές δημοσιονομικές ανάγκες που προκύψουν είναι μεγάλες ή τουλάχιστον στο ύψος που παρουσιάζονται από το ΔΝΤ, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει ο πειρασμός από πλευράς των δανειστών να πειραχθούν τα εισοδήματα από κάποιο ύψος και πάνω. Φόβος πάντως της κυβέρνησης είναι μήπως τέτοιου είδους πιέσεις που κινούνται στο όριο της προβοκάτσιας από τους δανειστές, οδηγήσουν στο να υπονομευτεί η προσπάθεια καταγραφής των περιουσιών, καθώς η αντίδραση που θα προκύψει  από τους πολίτες ενδέχεται να οδηγήσει σε απόκρυψη εισοδημάτων.

Ερχεται και δεύτερη ευκαιρία
Από την πλευρά τους οι αρμόδιοι στο υπουργείο Οικονομικών ουσιαστικά ετοιμάζονται για μια νέα μάχη εντός των επόμενων 30 ημερών. Μάχη για την αποφυγή πρόσθετων μέτρων σε όλα τα επίπεδα. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τα παραπάνω, το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών εργάζεται πυρετωδώς για την ολοκλήρωση του Περιουσιολογίου και την τελική προώθησή του εντός του Νοεμβρίου. Μάλιστα προβλέπονται και μέριμνες δεύτερης ακόμα και τρίτης ευκαιρίας για φορολογούμενους που θα έχουν κάνει κάποιο λάθος ή που τα περιουσιακά τους στοιχεία βρίσκονται σε κάποιας μορφής εκκρεμότητα. Η Εφορία, λοιπόν, αναμένεται να είναι ανεκτική σε περιπτώσεις αμφισβητούμενων περιουσιών, σε τίτλους διεκδικούμενους, σε μικρές αγροτικές περιουσίες ή οικόπεδα που δεν θα δηλωθούν σωστά. Για τον λόγο αυτό θα δοθεί περιθώριο μέχρι το 2016 ώστε να υπάρξουν διορθώσεις και να κατατεθούν με τρόπο τελικό τα περιουσιακά στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο νόμος θα είναι αμείλικτος για όσους δεν δηλώσουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και την περιουσία τους. 

ΣΧΟΛΙΑ (219)

Έλληνας του εξωτερικού

Προς Υπουργείου Μπολσεβίκων ενταύθα: Αναξιότιμα σταλινικά ασπόνδυλα κηφηναριά της κάθε τοπικής ινστουχτόρων, Οι απλοδημοι είμαστε χιλιάδες και σε αντίθεση με εσάς, όπου κι αν έχουμε σταθεί στην Οικουμένη έχουμε προκόψει. Αν νομίζετε ό,τι θα σας ταίζουμε με απίθανους τρόπους που εξαγγέλετε μεταξύ τροτσκικής κατήχησης και χασισοποτού είσθε γελασμένοι! Ο πλούτος των Ελλήνων του εξωτερικού είναι μεγάλος αλλά δεν προορίζεται για να ταίσει τα ορφανά του πατερούλη... Ελάτε να μας βρείτε στη Σιγκαπούρη, την Αυστραλία, τη Νότιον Αφρική, τη Β. Αμερική και να μας κλ@σετε τα....... Τεμπελόσκυλα, ασπόνδυλα, λακέδες πογ εξωθείτε κάθε δημιουργικό επιστήμονα κι επιχειρηματία από τη Σοβιετιά σας! Θα έρθει η ώρα σας, μισέλληνες, δον ζουαν της αριστεράς των λούσων και της ταξικής μπουρζουαζίας!

panoS SOUTH AFRICA

sostoooooooooooooooooooooooooooooooooos

ΑΚ

Πάρα πολύ σωστός !!! Πρώτα το κράτος σας και οι κυβερνήσεις σας μου στερούν τις ευκαιρίες να βρω δουλειά στον τόπο μου... με αναγκάζεις να πάω στα ξένα για δουλειά... κι εκεί εγώ δουλεύω και προκόβω, και αγοράζω 1 σπίτι έχοντας πληρώσει κανονικότατα και το κόστος του σπιτιού και τους φόρους.... και έρχεσαι τώρα εσύ που δεν είχες τίποτα να κάνεις μ αυτό παρά το ότι με έδιωξες... και μου ζητάς να σου δώσω νταβατζιλίκι? Όλοι εσείς οι άχρηστοι, οι τεμπέλιδες και οι χαραμοφάιδες... θέλετε τώρα να τιμωρήσετε αυτόν που δεν είναι τεμπελόσκυλο ή αποτυχημένος? Θα έρθει και για σας η ώρα σας όμως.., κάποτε.. δε μπορεί... θα ξεσπάσει όλη αυτή η οργή...

giorgos

diladi emis pou forologithikame gia ta xrimata mas idi mia fora tora tha mas ta ksanaforologisoun ? epidi kaname oikonomies kai den ta fagame san merika xamena kormia ? kai apo tin ali ama den ta dilosis sou lene den ta diloses ara sta katasxoume ? diladi kiries mou prepi na sas ta dilosoume kai as ta dikeologoume ?

ΤΗΝ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ

Την περιουσία μου,ελάτε να μου την πάρετε...

ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ

ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ ΦΟΡΟ ΜΕ ΑΥΤΑ! ΕΝΑΣ ΜΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΔΩΡΟ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΦΤΑΝΕΙ!!!

Domestic slave, serf

Όποιος χρωστάει πλερώνει...Ο Λαφαζάνωφ που λέει οτι όποιος χρωστά δεν πληρώνει μόνο την ψήφο του βρήκε μέσα στην κάλπη προχθές. Πληρώνετε αγόγγυστα και τσιμουδιά. Δεν θελω ά και ού, αχ και βάχ. Υπάρχουν και χειρότερα

V.I.P.

Βασικα πληρωνει οποιος εχει να πληρωσει. Ουκ αν λαβοις παρα του μη εχοντος, οσο και να χτυπιεσαι...

Μιχαλης Φ.

Πάλι καλά που δεν βάζουν φόρο σε ότι δεν έχεις και δεν κατέχεις. Αν και στο τέλος θα γίνει και αυτό, αφού κανείς δεν θα έχει και δεν θα κατέχει.

Εκλογές τωρα

Να στειλουμε τους απατεώνες της αριστεράς στα σπιτια τους

Ελεύθερος Πολιορκημένος

Για πρώτη φορά στην ιστορία της κατ'ονομα πλέον, ελεύθερης οικονομίας, ιδιώτες θα υποχρεωθούν να κάνουν δια παντός συναλλαγές και να επιβαρύνονται οικονομικά γι'αυτές μέσω άλλων ιδιωτών, και συγκεκριμένα μέσω των τραπεζών, αφού όλες οι νέες επιχειρήσεις θα είναι αναγκασμένες να κάνουν τις συναλλαγές τους με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα! Μέτρο το οποίο συντόμως θα επεκταθεί σε όλες τις επιχειρήσεις, και σε σύντομο χρονικό διάστημα μερικών ετών θα καλύψει το σύνολο των συναλλαγών πολιτών-επιχειρήσεων, εξαφανίζοντας το χρήμα, στην φυσική μορφή των μετρητών και οδηγώντας όλη την κοινωνία στα αιώνια δεσμά του ηλεκτρονικού χρήματος, της καταγραφής των καταναλωικών δαπανών, της γνώσης του ψυχολογικού-καταναλωτικού προφίλ και των συνηθειών όλων των Ελλήνων από ένα απρόσωπο και ύποπτο κράτος (το οποίο ουδείς γνωρίζει πότε αυθαιρέτως θα τα χρησιμοποιήσει εναντίον τους, είτε μαζικά είτε κατ'επιλογή σε όποιους θεωρεί ότι έχουν δική τους "μπαντιέρα" σκέψης και δράσης), και στην κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικότητας και προσωπικής ζωής καθώς το κράτος θα γνωρίζει πλέον και τις σεξουαλικές δραστηριότητες (νόμιμες-"παράνομες") των πολιτών. Πρόκειται για διάτρηση του σκληρού πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτά που θα εφαρμοστούν εδώ δεν έχουν γίνει ποτέ πουθενά αλλού και προφανώς είμαστε το "πείραμα" με βάση το οποίο θα τα επιβάλλουν και στον υπόλοιπο πλανήτη, τουλάχιστον όπου έχουν πέραση τα νεοταξικά κέντρα εξουσίας που επιθυμούν μια ενιαία ολοκληρωτικού τύπου παγκόσμια διακυβέρνηση και οι έδρες τους, τουλάχιστον προς ώρας, βρίσκονται στην Δύση.

αρισταρχος

καταργηση της ιδιωτικοτητας λεει και στη σεξουαλικη ζωη νομιμη και παρανομη? σαν να το πηγες πολυ μακρια ρε μεγαλε. υπαρχει καποιο λογικο χασμα σε αυτο τον ισχυρισμο. οτι δεν υπαρχει ιδιωτικοτητα στη νομιμη σεξουαλικη ζωη ειναι γνωστο αφου την ξερει ολη η κοινωνια συμπεριλαμβανομενων δημοτικων αρχων και παπαδων. στην παρανομη σεξουαλικη ζωη ομως πως καταργειται η ιδιωτικοτητα? μεχρι τωρα αυτο θεωρουταν ταμπου. εκτος και αν υπονοεις οτι απο εδω και μπρος το υπουργειο θα υποχρεωσει τις πουτανες να πληρωνονται με πλαστικο χρημα. για γινε λιγο πιο συγκεκριμενος σε παρακαλω

ελληναρες

συριζανελ δεν θελατε ελληναρες; ολος ο πλανητης (πλην μαδουρο) σάς ελεγε το αντιθετο αλλα εσεις απο το ανειπωτο κομπλεξ που σας χαρακτηριζει, επρεπε να ψηφισετε τσιπρα. ε φατε αριστερα τωρα μεχρι να παρετε το μαθημα σας.

Αγύριγο κεφάλι

Μία ΑΘΩΑ απορία: ΑΥΤΑ, γιατί ΔΕΝ τα ανακοινώνουν στα προεκλογικά ΝΤΙΜΠΕΊΤ; (Ουδέποτε έχασα από την ζωή μου, ΟΥΤΕ ΕΝΑ δευτερόλεπτο, να δω αυτά τα Αμερικανόφερτα τυποποιημένα εκ προοιμίου "Καλλιστεία" ψευταράδων, που τα ονομάζουν "ΝΤΙΜΠΕΊΤ"! Είμαι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ γιά την ... παράλειψη μου ΑΥΤΗΝ!..).

εισαι τραγικος

βρε υπαναπτυκτε, αυτα προεβλεπε το μνημονιο που εφερε ο τσιπρας ΠΡΙΝ τις εκλογες. οταν σάς τα ελεγαν μερα-νυχτα ολοι οι δημοσιογραφοι, εκλεινες τα αυτακια σου και τους βαφτιζες "νεοφιλελεδες γερμανοτσολιαδες". εβγαλες τωρα τους αριστερους-ακροδεξιους που ηθελες; ε σκασε κ πληρωνε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ΡΟΣΣΣ

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε χθες και ψηφίζεται την Παρασκευή με «προίκα» τους επαίνους του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου και του αντιπροέδρου της Citi και τη θερμή υποδοχή των επενδυτών στο συνέδριο του Capital Link – Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης

vouli-0

Με το νομοσχέδιο, η κυβέρνηση υλοποιεί την προεκλογική της δέσμευση να μειώσει το μεγάλο ύψος των κόκκινων δανείων, το οποίο αποτελεί μία μακροχρόνια παθογένεια του τραπεζικού συστήματος - Πώς θα τιτλοποιούνται τα δάνεια - Πότε θα ενεργοποιείται η εγγύηση του Δημοσίου

4