Νουαγιέ: Ο υποβιβασμός Βαρουφάκη μπορεί να βοηθήσει τις διαπραγματεύσεις

Νουαγιέ: Ο υποβιβασμός Βαρουφάκη μπορεί να βοηθήσει τις διαπραγματεύσεις

Ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας είπε πως ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ «δημιουργεί σειρά εντάσεων» 

Νουαγιέ: Ο υποβιβασμός Βαρουφάκη μπορεί να βοηθήσει τις διαπραγματεύσεις
Την πεποίθησή του ότι ο ανασχηματισμός της ελληνικής ομάδας που χειρίζεται τις συζητήσεις με τους Ευρωπαίους ηγέτες και τους αξιωματούχους του ΔΝΤ, μπορεί να βοηθήσει τις συζητήσεις, εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, Κριστιάν Νουαγιέ.

Μιλώντας την Τρίτη στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1, ο κ. Νουαγιέ είπε ότι η νέα απόφαση της κυβέρνησης, εκλαμβάνεται ως μια προσπάθεια υποβιβασμού του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Κλείσιμο
Μάλιστα, ανέφερε πως ο κ. Βαρουφάκης «δημιουργεί μια σειρά εντάσεων» και για αυτό, όπως σημείωσε, «ο υποβιβασμός του θα βοηθήσει τις διαπραγματεύσεις».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Νουαγιέ, αυτό δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση την ουσία αφού, όπως υποστήριξε, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει τελικά να αποφασίσει για σοβαρές μεταρρυθμίσεις για να επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά.

Μάλιστα, ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας προειδοποίησε ότι η βοήθεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προς την Ελλάδα δεν θα συνεχισθεί επ΄αόριστον.

«Ο στόχος δεν είναι να δίνεται διαρκώς βοήθεια. Δεν θα είχε κανένα νόημα να πούμε ότι για 20, 30, 50 χρόνια θα δίνουμε βοήθεια στην Ελλάδα για να βγάζει τον μήνα. Αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί επ΄αόριστον και από την πλευρά μας είναι πολύ σαφές ότι το πρόγραμμα πρέπει να επαναληφθεί και οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις να αρχίσουν και πάλι», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης