Νέα «βουτιά» στο Χρηματιστήριο - Με πτώση 6,25% έκλεισε ο γενικός δείκτης

Νέα «βουτιά» στο Χρηματιστήριο -  Με πτώση 6,25% έκλεισε ο γενικός δείκτης

Στις 888,93 μονάδες ο γενικός δείκτης - Στις 700 μονάδες εκτοξεύτηκε το spread δανεισμού της Ελλάδας - Business Insider: Η Ελλάδα καταρρέει ξανά

Με τα φρένα σπασμένα κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών για δεύτερη μέρα. Τελικά η πτώση έφτασε στο 6,25% ενώ ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 888,93 μονάδες.

Λίγο πριν τις 14:30 ο γενικός δείκτης σημείωνε μεγάλη πτώση 3,83% στις 911 μονάδες, ενώ μία ώρα μετά στις 15:30 η πτώση έφτανε το 9,65%. Στις 15:46 η πτώση ξεπέρασε το 10% φτάνοντας το 10,05%.

Στις 14:45, οι απώλειες διευρύνθηκαν και ο γενικός δείκτης κινούνταν στις 902 μονάδες χάνοντας 4,84%! Στις 14:55, ο γενικός δείκτης ήταν στις 896 μονάδες - σπάζοντας το φράγμα των 900 μονάδων- χάνοντας 5,40%! Περίπου στις 15:25, ο γενικός δείκτης έχανε 6,35% στις 887 μονάδες.

Λίγο μετά τις 15:30 όμως ο δείκτης έφτασε στο -9,65%.

Αργότερα, η πτώση συγκρατήθηκε, με το ποσοστό να φτάνει στο -6,25% στις 17:15.

Μέσα σε δύο μέρες, ο Γενικός Δείκτης έχει χάσει πάνω από 10%!

Τα ξένα funds που έχουν ως δεύτερη επιλογή την Αθήνα ξεπουλούν, πρώτον, διότι ξέρουν ότι, θα ξαναγοράσουν χαμηλότερα και δεύτερον διότι τα ομόλογα υποδεικνύουν κάτι πολύ χειρότερο: η εικόνα δείχνει να επιστρέφει στο 2012, όταν οι αγορές αμφισβητούσαν την ικανότητα της χώρας να δανειστεί με αποτέλεσμα οι τιμές των ομολόγων να κινούνται στα 17 λεπτά.

Με λίγα λόγια, είχε πραγματοποιηθεί μια λάθος αποτίμηση της αγοράς (mispricing) και μόνο όταν μερικά funds επέστρεψαν αναστράφηκε η κατάσταση με συνέπεια μεγάλα κέρδη.

Ξεπούλημα 11,9% στην ΓΕΚ στα 2,58 ευρώ, «άδειασμα» και στην Ιντραλότ με πτώση 10,40%. Βουτιά και στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Έντονες πιέσεις ασκούνται στις τράπεζες με την Αlpha bank να χάνει 3,05%, την Πειραιώς 2,59%, την Εθνική Τράπεζα 2,88% και την Eurobank 7%. Στα 112 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι συνολικές συναλλαγές περίπου στις 14:30 το μεσημέρι.       

Παράλληλα, από το πρωί δυο είναι τα στοιχεία που επικρατούν στην αγορά, αφενός η προσπάθεια δημιουργίας πανικού και αφετέρου η επιδίωξη για την πραγματοποίηση αυξήσεων κεφαλαίου σε χαμηλότερες τιμές.

   
Στις 700 μονάδες εκτοξεύτηκε το spread δανεισμού της Ελλάδας
Στο 7,9% εκτοξεύθηκε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, δηλαδή τα spreads δανεισμού της ελληνικής οικονομίας ξεπέρασαν τις 700 μονάδες.


Business Insider: Η Ελλάδα καταρρέει ξανά
«Σαν να μην είχε αρκετά προβλήματα ο κόσμος (τους τζιχαντιστές, τον Έμπολα, την Ουκρανία για παράδειγμα), κοιτάξτε τώρα τι επέστρεψε: Η Ελλάδα». Με τα λόγια αυτά ξεκινά το άρθρο του οικονομικού περιοδικού Business Insider που τιτλοφορείται «Η Ελλάδα καταρρέει ξανά» και επιχειρεί μια εξήγηση για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην οικονομία της χώρας τις τελευταίες ημέρες.
«Η Ελλάδα, που ήταν ήρεμη για λίγο, πλήττεται ξανά από δύο φαινομενικά ξεχωριστά, αλλά ουσιαστικά συνδεόμενα προβλήματα», αναφέρει ο Τζο Γουέιζενθαλ, που υπογράφει το άρθρο.

«Το πρώτο είναι η άνοδος σε δημοφιλία του αριστερού Αλέξη Τσίπρα, του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εάν ποτέ εκλεγεί, τότε θα κρατήσει μια πολύ πιο συγκρουσιακή στάση με την υπόλοιπη ευρωζώνη σε σχέση με τη λιτότητα», γράφει το Business Insider. Ο αρθρογράφος εντοπίζει τον δεύτερο παράγοντα που εξηγεί την κατάσταση της οικονομίας στο ότι παρατηρείται μια «αυξανόμενη ρήξη ανάμεσα στην σημερινή ελληνική κυβέρνηση και την υπόλοιπη ΕΕ», καθώς η μεν ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να βγει από το πρόγραμμα διάσωσης, οι δε ηγέτες της ΕΕ «δεν είναι τόσο σίγουροι».

ΣΧΟΛΙΑ (219)

το έλεγε.

και ένας μοναχούλης πρωτού πεθάνει. Θα ακολουθήσει πολιτική ανωμαλία και το Εβραικό κεφάλαιο,θα φύγει...Στην αρχή που το άκουσα, μου έκανε τρομερή εντύπωση..Η πολιτική ανωμαλία θα έρθει οταν ξαναγινουν εκλογες. Μετα.........

ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΞΑΝΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

Να ποιοι κάνουν κουμάντο στην χώρα! Μυρίστηκαν εκλογές και πρέπει να επέμβουν!

Πανικός

Όχι δεν μπορει! Καταστραφήκαμε. Θα χρειαστώ ηρεμηστικά για να κοιμηθώ σήμερα.

naso

Το πόσο ευάλωτη είναι χώρα σε περιστασιακές παγκόσμιες κινήσεις κεφαλαίων φταίνε τα όλα ναι της κυβέρνησης Σαμαρά όπου για δύο χρόνια αντί να δώσει λύση στην ελληνική κρίση με αναδιάρθρωση χρέους εναντίον των ελληνικών συμφερόντων προχώρησε σε εφαρμογή μνημονίων εσωτερικής συντήρησης με σφίξιμο και εκφοβισμό των εταιριών όπως και βουρδουλιές στους σκλάβους φορολογούμενους να παράγουν και το αποτέλεσμα φαίνεται με την συνεχή πτώση του ΑΕΠ και την αύξηση των ληξιπρόθεσμων που αδυνατεί να συντηρήσει το ασυντήρητο και το αποτέλεσμα μη βιώσιμο δημόσιο και αυξανόμενο μη βιώσιμο εταιρικό και μη βιώσιμο ιδιωτικό χρέος. Απλά η οικονομική πολιτική των τελευταίων 5 ετών περιγράφετε ως αυτόν που ναυαγεί και αντί να ψάξει κανένα σωσίβιο δηλαδή αποθεματικά στήριξης και να επιδιορθώσει το ρήγμα με εξαγορές αυτός προτρέπει να πηδήξουν οι επιβάτες στη θάλασσα να ελαφρύνει το πλοίο με λουκέτα και απολύσεις, κλέβει τα τρόφιμα και το καύσιμο του πλοίου για τον εαυτό του με την υπερφορολόγηση και μετά επιβάλει στους κακοποιημένους επιβάτες φορολογούμενους να κάνουν κουπί να τον βγάλουν στην στεριά ενώ ρίχνει το φταίξιμο στον δεύτερο καπετάνιο που δεν είχε βάρδια την αντιπολίτευση. Ψυχραιμία η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά θα διορθώσει και θα πρέπει λογικά να σταθεροποιηθεί σε επίπεδα αρκετά πιθανό τουλάχιστον όχι τεράστιας μεταβλητότητας ενώ στα ομόλογα χρόνος για διόρθωση δεδομένων όσο διαρκούν οι συζητήσεις για αναδιάρθρωση χρέους, καμία υποταγή στους εκβιασμούς για υπογραφή νέων μνημονίων λιτότητας και αναγνώριση επιτήρησης μόνο αυτής που προβλέπετε για όλα τα κράτη μέλη και εκλογές το συντομότερο να μη υπάρχει παράταση στην αστάθεια και από νέα βουλή πρόγραμμα ακριβώς αντίθετης στρατηγικής τόνωσης της ζήτησης και ρευστότητας ακόμα και με έλλειμμα και ενδυνάμωση επιλεκτικών αποθεματικών, μείωση φόρων και ενίσχυση επιχειρήσεων και συνεχείς υπερβολικά γενναιόδωρες ρυθμίσεις σε ληξιπρόθεσμα ιδιωτών για χρέη προς τράπεζες και δημόσιο να μην σπάσει και μέχρι να σταθεροποιηθεί η αγορά σε βιώσιμο επίπεδο, αναγκαστικές αναπροσαρμογές για ασφαλιστικό.

@nasos

ξεκινας με "...σε περιστασιακές παγκόσμιες κινήσεις κεφαλαίων". Αλλα εδω ειναι το λαθος σου. Αυτο που εγινε δεν ηταν κατι τυχαιο και περιστασιακο. Αυτο που εγινε ηταν σε αντιδραση των επενδυτων στην προοπτικη πολιτικης ασταθειας και επικρατησης του ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογες. Κατα τα αλλα γραφεις πολυ ωραια, αλλα στην παρουσα δεν χρειαζονται ουτε παρομοιωσεις με πλοια ουτε τιποτα. Ειναι απλη ΔΡΑΣΗ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. Η "δραση" ηταν τα γκαλοπ που δειχνουν ενα λαο που ψηφιζει 30% Τσιπρα (!) και η "αντιδραση" ηταν οι επενδυτες που λενε "καλα αυτοι ειναι τρελλοι... αν θελουν να αυτοκτονησουν δεν θα παρουν και μας μαζι... εμεις τα μαζευουμε και φευγουμε.... SELL"

hj

Άρχισαν τα όργανα... και ξεκίνησαν τα πολυβόλα.... Λοιπόν, για να μάθετε τι θα γίνει σε περίπτωση πρόωρων εκλογών και κυβέρνηση Τσίπρα: STAGE 01: Εκτίναξη των spread και φυγάδευση όλων των καταθέσεων στο εξωτερικό. STAGE 02 : Απολύσεις εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα "κατά ριπάς". Φυγάδευση των "μελλοντικών μισθών" των εργαζομένων στο εξωτερικό. Η ανεργία θα φθάσει το 70-80% και με αμφίβολη πληρωμή μισθών των τωρινών δημοσίων υπαλλήλων. STAGE 03: Προκήρυξη εκλογών από τον Τσίπρα μέσα στο δίμηνο. Τελικά ένα δίμηνο show θα κάνει μάλλον ο Τσίπρας. Δεν θα προλάβει ούτε να νομοθετήσει ότι "το Αιγαίο ανήκει στους Τούρκους".... και τα "Σκόπια λέγονται Μακεδονία"...

naso

@hj Παράληψη να ξεχάσεις και ότι θα βγουν και οι walking dead!!! Πάντως δεν είναι τίποτα θα το ξεπεράσεις αρκεί να πάς σε ψυχίατρο έγκαιρα. Περαστικά σου!

Ε.Ε.Π

Δεν καταλαβαίνετε τίποτα οι περισσότεροι έτσι;; Κοιτάξτε παντού γύρω σας, ο Δεύτερος Κατακλυσμός! Το fiat money system - μαζί και το 1% που κατέχει το 80% του παγκόσμιου χάρτινου πλούτου- βουλιάζει αύτανδρο μαζί με τον νεοφιλελέ εμπνευστή του Μίλτον Φρίντμαν που έπεισε τον πλέον αποτυχημένο προέδρο των ΗΠΑ Νίξον να καταργήσει τον κανόνα του χρυσού το 1971 δήθεν για να χρηματοδοτήσει τον "πόλεμο" του βιετνάμ που τελικά κόστισε δισεκατομύρια (fiat) δολλάρια! Όποιος- όποια Χώρα φόρτωσε μέταλλο-χρυσό τα χρόνια των παχέων αγελάδων θα κάνει ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΗ ρελάνς την επόμενη μέρα ,αφού πρώτα σταθούν τα νερά απο τον κατακλυσμό..Πώς; Με τον Χρυσό Κανόνα που επιστρέφει..

ΦΙΑΤ (500ράκι)

τα λεφτά της ΜΟΝΟΠΟΛΗ, έχουν πιο μεγάλη αξία, απο αυτά στη τσέπη σας .....

ΕΦΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΒΑΤΗ

Μίνι κραχ στο χρηματηστήριο! Καταστραφήκαμε..... Πάνε τα λεφτά μας..... Αυτά κάνει ο άθλιος Τσίπρας και οι συνιστώσες του. Και ακόμη δεν άρχισε να κυβερνάει σκεφτείται το τι έχει να γίνει τότε. Όχι μόνο τα λεφτά μας θα εξαφανιστούν αλλά ακόμη και τα στριγκάκια μας θα εξαϋλωθούν. Αϊντε μωρέ, συνέλθητε λιγάκι. Και όχι οι τρολάδες της Συγγρού αλλά όλοι εσείς που γράφετε διάφορα ως απαντήσεις στα Σαμαροβενιζελάκια και επ' αμοιβή τρολάκια. Αφήστε τα να γράφουν ρεεεεεεεεεεεεεεεε. Να γράφουν, να γράφουν και να λένε παπαριές. Κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά.

ROBIN HOOD

Άρχισαν τα όργανα... και ξεκίνησαν τα πολυβόλα.... Λοιπόν, για να μάθετε τι θα γίνει σε περίπτωση πρόωρων εκλογών και κυβέρνηση Τσίπρα: STAGE 01: Εκτίναξη των spread και φυγάδευση όλων των καταθέσεων στο εξωτερικό. STAGE 02 : Απολύσεις εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα "κατά ριπάς". Φυγάδευση των "μελλοντικών μισθών" των εργαζομένων στο εξωτερικό. Η ανεργία θα φθάσει το 70-80% και με αμφίβολη πληρωμή μισθών των τωρινών δημοσίων υπαλλήλων. STAGE 03: Προκήρυξη εκλογών από τον Τσίπρα μέσα στο δίμηνο. Τελικά ένα δίμηνο show θα κάνει μάλλον ο Τσίπρας. Δεν θα προλάβει ούτε να νομοθετήσει ότι "το Αιγαίο ανήκει στους Τούρκους".... και τα "Σκόπια λέγονται Μακεδονία"...

AOT

Ακριβώς. Και από δυο χαμένες γενιές, θα πάμε σε χαμένο έθνος. Αυτή τη φορα, δεν χρειάζεται κανένας οίκτος. Αυτός είναι ο λαός, έπαιρνε και θα πάρει αυτό που του αξίζει. Όσοι μπορούνε, ας πάρουν τα μετρα τους τώρα γιατί σε 2-3 μήνες θα είναι πολύ αργά.

ΤΗΕ WALKING DEAD

...STAGE 4: ΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΜΕΤΑΛΑΧΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ 85% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΕ ΖΟΜΠΙ. STAGE 5: ΟΣΟΙ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΤΑ ΖΟΜΠΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΩΝ "ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ" ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ , ΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. STAGE 6: ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΓΗ. STAGE 7: ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΤΕΛΟΣ!!!

Ringo

Έλα πες,δεν σε ακούει κανείς.........πόσες φορές την ημέρα;;!!χερι αλλάζεις η συνέχεια με το ίδιο;

Ζωρζ

Παρόμοια τρομοκρατία έσπερναν και οι δοσίλογοι στην Κατοχή για να μην ξεσηκωθούμε ενάντια στους Γερμανούς. Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας έλεγαν. Θέλουν το καλό μας. Τουλάχιστον ξεσηκωθήκαμε κι έχουμε και το λέμε, ασχέτως εαν τελικά απελευθερωθήκαμε για άλλους λόγους. Φαντάζεσαι τι θα έγραφε η Ιστορία σήμερα αν μέναμε κοτούλες; Κάτσε λοιπόν κι εσύ σήμερα ΠΑΤΡΙΩΤΗ και προσκύνα τους Γερμαναράδες. Μια ζωή τέτοιο κόμμα είσαστε!

Ζωρζ

Πάντως για ό,τι λες και κατηγορέις τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ κάνει, εγώ βλέπω ότι το δικό σου κόμμα τα έχει κάνει. ΚΑΙ με εκατομμύρια μετανάστες φορτώσατε την Ελλάδα, ΚΑΙ η αληθινή ανεργία έχει ξεπεράσει το 60% , ΚΑΙ οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα πάνε σύννεφο, ΚΑΙ οι εργοδότες έχουν ξεσαλώσει ως εκεί που δεν παίρνει, ΚΑΙ δισσεκατομμύρια καταθέσεων έχουν φύγει στο εξωτερικό, ΚΑΙ η υπόθεση ΑΟΖ με την Τουρκία είναι παραδομένη, ΚΑΙ τα Σκόπια έχουν γίνει σε όλη την υφήλιο γνωστά ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΑΙ, ΚΑΙ, ΚΑΙ,..... Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ κάνει αυτό, ΘΑ κάνει εκείνο, ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ, ... Με τα ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ, μας χορτάσατε και τα δυο κόμματα που υπηρετείς σαράντα χρόνια τώρα. ΘΑ οι καραμανλήδες, ΘΑ οι παπανδρέηδες, Θα οι Σαμαρομητσοτάκηδες... Έλεος! Δεν μπορείτε να ανεχθείτε το γεγονός ότι επιτέλους κάποια στιγμή μπορεί να κυβερνήσει αυτήν την ταλαίπωρη χώρα κάποιο όνομα πέρα από οικογένειες και τζάκια; Κάποιος άνθρωπος που έφτιαξε το όνομά του μόνος του; Κάποιος που ήρθε από τον κόσμο και όχι από τα Γέιλ, τα Χάρβαρντ, κλπ, κλπ. Ας έρθει τέλως πάντων κάποιος τέτοιος, κι ας αποτύχει κι αυτός. Να τελειώνει αυτή η ιστορία με τις οικογένειες στην Ελλάδα!

ΕΛΛΗΝΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΝ ΕΖΗΣΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΟΤΑΝ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΑ 100 ΔΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΜΕΡΚΕΛ. Η ΠΤΩΣΗ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

pk

Έχω την εντύπωση ότι οι Έλληνες το χουμε χασει. Πραγματικά όμως....Ένας λαός χωρίς αίσθηση και ενατικτα αυτοσυντηρησης.γεννημενοι ραγιάδες. Καλά συσιτια να χουμε

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης