Business Insider: Η Ελλάδα καταρρέει ξανά

Business Insider: Η Ελλάδα καταρρέει ξανά

Επανέρχεται το «πρόβλημα της Ελλάδας» σημειώνει ο αρθρογράφος - Πώς εξηγεί το οικονομικό περιοδικό την κατάσταση στην οικονομία

Business Insider: Η Ελλάδα καταρρέει ξανά
«Σαν να μην είχε αρκετά προβλήματα ο κόσμος (τους τζιχαντιστές, τον Έμπολα, την Ουκρανία για παράδειγμα), κοιτάξτε τώρα τι επέστρεψε: Η Ελλάδα». Με τα λόγια αυτά ξεκινά το άρθρο του οικονομικού περιοδικού Business Insider που τιτλοφορείται «Η Ελλάδα καταρρέει ξανά» και επιχειρεί μια εξήγηση για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην οικονομία της χώρας τις τελευταίες ημέρες. 

«Η Ελλάδα, που ήταν ήρεμη για λίγο, πλήττεται ξανά από δύο φαινομενικά ξεχωριστά, αλλά ουσιαστικά συνδεόμενα προβλήματα», αναφέρει ο Τζο Γουέιζενθαλ, που υπογράφει το άρθρο. 

«Το πρώτο είναι η άνοδος σε δημοφιλία του αριστερού Αλέξη Τσίπρα, του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εάν ποτέ εκλεγεί, τότε θα κρατήσει μια πολύ πιο συγκρουσιακή στάση με την υπόλοιπη ευρωζώνη σε σχέση με τη λιτότητα», γράφει το Business Insider. Ο αρθρογράφος εντοπίζει τον δεύτερο παράγοντα που εξηγεί την κατάσταση της οικονομίας στο ότι παρατηρείται μια «αυξανόμενη ρήξη ανάμεσα στην σημερινή ελληνική κυβέρνηση και την υπόλοιπη ΕΕ», καθώς η μεν ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να βγει από το πρόγραμμα διάσωσης, οι δε ηγέτες της ΕΕ «δεν είναι τόσο σίγουροι». 

Κλείσιμο


«Έτσι, αυτή τη στιγμή το ελληνικό χρηματιστήριο καταρρέει», καταλήγει ο Γουέιζενθαλ, επισημαίνοντας την χθεσινή πτώση, που είναι η μεγαλύτερη από το καλοκαίρι και μετά, ενώ παρατίθεται και το σχετικό διάγραμμα. Παράλληλα αναφέρει πως δεν πρόκειται μόνο για τις μετοχές, αλλά παρατηρείται και επιδείνωση της κατάστασης των ομολόγων.





Κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, ο Γενικός Δείκτης, περίπου στις 15:00 κινούνταν στις 900 μονάδες καταγράφοντας πτώση περίπου 5%, ενώ το spread δανεισμού της Ελλάδας βρισκόταν στις 700 μονάδες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης