Νέο δάνειο 11 δισ. ευρώ έφερε ο Βίζερ με νέα σκληρά ανταλλάγματα

Νέο δάνειο 11 δισ. ευρώ έφερε ο Βίζερ με νέα σκληρά ανταλλάγματα

Πρόταση για κάλυψη των κενών με αποκρατικοποιήσεις, απολύσεις, μείωση μισθών και συντάξεων

Ιρακινούς πολιτοφύλακες-μέλη της Αλ Κάιντα «βλέπουν» τώρα οι Αμερικανοί
Νέο δάνειο 11 δισ. ευρώ έφερε ο Βίζερ με νέα σκληρά ανταλλάγματα
Να «παζαρέψει» το μέγεθος του νέου πακέτο βοήθειας που θα καλύπτει τις ταμειακές ανάγκες της Ελλάδας ως το 2016 ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πραγματικός σκοπός της επισκέψεως του προέδρου του euro working group, Τόμας Βίζερ, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις πολύωρες συναντήσεις του κοινοτικού αξιωματούχου με τον πρωθυπουργό και με τον Γιάννη Στουρνάρα, μπήκαν οι βάσεις για το νέο δάνειο που σχεδιάζεται να δοθεί στη χώρα μας και το οποίο, αν και δεν θα ξεπερνά τα 11 δισ. ευρώ, θα συνοδεύεται με αυστηρούς όρους και ανταλλάγματα.

Σε πρώτη φάση πάντως, ο κ. Βίζερ φαίνεται πως κάνει δεκτό ότι η Ελλάδα θα βρει τρόπο να καλύψει τουλάχιστον τα 4-4,5 δισ. ευρώ του χρηματοδοτικού κενού για το 2014, είτε αυτό συμβεί με αναβολή του χρόνου αποπληρωμής των «ομολόγων Αλογοσκούφη» τα οποία λήγουν τον ερχόμενο Μάιο, είτε με άλλον τρόπο ή με μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που θα αποφασίσουν να προσφέρουν οι δανειστές. Πιέζει όμως για μέτρα που θα αποσαφηνιστούν ως τον Δεκέμβριο, ώστε να καλυφθεί με αποκρατικοποιήσεις, απολύσεις και μειώσεις συντάξεων και μισθών το όποιο δημοσιονομικό «κενό» προκύψει στο υφιστάμενο πρόγραμμα.
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο:
www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης