ΟΟΣΑ: Προτιμότερο το "κούρεμα" των καταθέσεων από την κατάρρευση των τραπεζών

ΟΟΣΑ: Προτιμότερο το "κούρεμα" των καταθέσεων από την κατάρρευση των τραπεζών

"Σήμερα, όλοι όσοι έχουν καταθέσεις στην Κύπρο διαμαρτύρονται για τον φόρο, όμως θα είναι ευχαριστημένοι που θα τον πληρώσουν επειδή η εναλλακτική λύση ήταν φυσικά να υποστούν πολύ σοβαρές απώλειες", είπε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ

ΟΟΣΑ: Προτιμότερο το "κούρεμα" των καταθέσεων από την κατάρρευση των τραπεζών
Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασία και Ανάπτυξης Άνχελ Γκουρία υποστήριξε σήμερα ότι η φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων που ζητείται σε αντάλλαγμα για τη χορήγηση δανείου στην Κύπρο είναι προτιμότερη για τους καταθέτες σε σχέση με τις "σοβαρές ζημίες" που θα υφίσταντο στην περίπτωση κατάρρευσης του τραπεζικού τομέα της χώρας.

"Σήμερα, όλοι όσοι έχουν καταθέσεις στην Κύπρο διαμαρτύρονται για τον φόρο, όμως θα είναι ευχαριστημένοι που θα τον πληρώσουν επειδή η εναλλακτική λύση ήταν φυσικά να υποστούν πολύ σοβαρές απώλειες", είπε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ.

Κλείσιμο
"Θα μπορούσαν να υπάρξουν τεράστιες απώλειες" εάν δεν δινόταν οικονομική βοήθεια, επέμεινε, και ένα σχέδιο διάσωσης χωρίς αντιστάθμισμα θα ενθάρρυνε την επισφαλή συμπεριφορά, πρόσθεσε.

"Μας διαβεβαιώνουν ότι (η λύση που δόθηκε στην Κύπρο) δεν θα αποτελέσει προηγούμενο" για άλλες χώρες της ευρωζώνης, σημείωσε ο Γκουρία σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό FRI και το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TV5 Monde.

Οι χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ κατέληξαν το πρωί του Σαββάτου σε συμφωνία για τη χορήγηση δανείου ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Κύπρο, σε αντάλλαγμα για την επιβολή έκτακτου φόρου στις τραπεζικές καταθέσεις, ο οποίος εκτιμάται ότι θα αποφέρει 5,8 δισ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης