Πώς οραματίζεται η Γερμανία το «παρκάρισμα χρέους»

Πώς οραματίζεται η Γερμανία το «παρκάρισμα χρέους»

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξήγησε ότι οι χώρες - μέλη της ΕΕ θα τοποθετούν το μερίδιο του δημοσίου χρέους που υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ, σε fund ειδικού σκοπού, με στόχο την αποπληρωμή εντός 20 ετών, σε συνδυασμό με την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα επιδιώκουν στη διατήρηση του χρέους εντός του στόχου.

Πώς οραματίζεται η Γερμανία το «παρκάρισμα χρέους»
Τις λεπτομέρειες του σχεδίου για εθνικά funds ειδικού σκοπού, στα οποία θα «παρκάρει» το χρέος των χωρών της ευρωζώνης, που ξεπερνά το 60% του ΑΕΠ, περιέγραψε το Σάββατο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι θα καταθέσει το σχέδιο στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής.

Κλείσιμο
Περιγράφοντας το εν λόγω σχέδιο, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ εξήγησε ότι οι χώρες - μέλη της ΕΕ θα τοποθετούν το μερίδιο του δημοσίου χρέους που υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ, σε fund ειδικού σκοπού, με στόχο την αποπληρωμή εντός 20 ετών, σε συνδυασμό με την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα επιδιώκουν στη διατήρηση του χρέους εντός του στόχου.

Ο κ. Σόιμπλε θεωρεί ότι η πρότασή του θα οδηγήσει στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών, καθώς οι χώρες θα στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τον στόχο περιορισμού του χρέους τους στο 60% του ΑΕΠ.

«Χρειαζόμαστε ένα τέτοιο fund σε κάθε χώρα της ευρωζώνης» υπογράμμισε, σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Passauer Neue Presse.  

«Κάθε ένα από τα κράτη - μέλη του ευρώ θα πρέπει να τοποθετήσει σε αυτό το ειδικό fund το μέρος του χρέους του που υπερβαίνει το 60% του ΑΕΠ και να το καλύπτει με τα φορολογικά έσοδα. Μέσα σε μια περίοδο 20 ετών, το χρέος θα πρέπει να μειωθεί στο 60% του ΑΕΠ» κατέληξε. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης