Δραστική λύση επειγόντως ζητά ο Γιούργκεν Σταρκ

Δραστική λύση επειγόντως ζητά ο Γιούργκεν Σταρκ

Είναι επείγουσα ανάγκη να βρεθεί μια δραστική λύση στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, διαφορετικά θα πυροδοτηθεί μια εκτεταμένη μακροοικονομική και χρηματοπιστωτική καταστροφή, προειδοποίησε  ο Γιούργκεν Σταρκ της ΕΚΤ

Δραστική λύση επειγόντως ζητά ο Γιούργκεν Σταρκ
Είναι επείγουσα ανάγκη να βρεθεί μια δραστική λύση στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, διαφορετικά θα πυροδοτηθεί μια εκτεταμένη μακροοικονομική και χρηματοπιστωτική καταστροφή, προειδοποίησε την Παρασκευή ο Γιούργκεν Σταρκ της ΕΚΤ.

«Η παρατεταμένη και διογκούμενη κρατική κρίση χρέους πρέπει να συγκρατηθεί για να αποφευχθεί μια μακροοικονομική και χρηματοπιστωτική καταστροφή, στην ευρωζώνη και πέρα από αυτήν», ανέφερε ο κύριος Σταρκ σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη.

Κλείσιμο
«Καμία χώρα δεν είναι πλέον απρόσβλητη από την απώλεια της εμπιστοσύνης στα δημόσια οικονομικά της», πρόσθεσε.
Την ίδια ώρα, ο κ. Σταρκ επανέλαβε την θέση του για μη εμπλοκή της ΕΚΤ, ενώ τόνισε ότι η διατήρηση των επιτοκίων σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ενέχει σοβαρούς κινδύνους.

«Η διατήρηση πολύ χαμηλών επιτοκίων για παρατεταμένη περίοδο μπορεί να εμποδίσει τα κίνητρα για απομόχλευση τόσο για τον τραπεζικό τομέα όσο και για τους άλλους τομείς», σημείωσε ο κ. Σταρκ.

Πηγή: Reuters
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης