Ηλεκτρική ενέργεια: Σε επίπεδα ρεκόρ η ζήτηση τις επόμενες μέρες - Θα αγγίξει τα 11.000MW

Ηλεκτρική ενέργεια: Σε επίπεδα ρεκόρ η ζήτηση τις επόμενες μέρες - Θα αγγίξει τα 11.000MW

Αυξάνονται οι ανάγκες εν μέσω καύσωνα - Από τι κινδυνεύει το ηλεκτρικό σύστημα

Ηλεκτρική ενέργεια: Σε επίπεδα ρεκόρ η ζήτηση τις επόμενες μέρες - Θα αγγίξει τα 11.000MW
Σε συνθήκες μεγάλης καταπόνησης εισέρχεται το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας λόγω του παρατεταμένου κύματος καύσωνα που πλήττει με πρωτοφανή ένταση τη χώρα μας και προβλέπεται να γίνει ακόμη πιο σφοδρό, την επόμενη εβδομάδα.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων είναι ότι ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο, αυξάνοντας αντίστοιχα την συνολική ζήτηση λόγω κλιματιστικών, η οποία προβλέπεται να ανεβάσει ή ακόμη και να ξεπεράσει σε φορτία τα 11.000 MW.

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου, για πρώτη φορά μετά το θερμό καλοκαίρι του 2021, τα φορτία ξεπέρασαν τα 10.000 MW (στην αιχμή του μεσημεριού έφτασαν τα 10.059 MW) ενώ χθες έπεσαν κάτω από τα 10.000 MW και μέχρι τις 10.00 το βράδυ ήταν πάνω από τα 9.000 MW.

Οι διαχειριστές είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση για τυχόν βλάβες και άλλες παρεμβάσεις στο δίκτυο που θα μπορούσαν να ταράξουν την ασφαλή ηλεκτροδότηση της χώρας, ωστόσο προς ώρας δηλώνουν καθησυχαστικοί και έτοιμοι να καλύψουν την κορύφωση της ζήτησης.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Καύσωνας: Καμίνι όλη η χώρα με 45άρια - Η πρόβλεψη για κάθε περιφέρεια

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στη Ρόδο - Καταφτάνουν δυνάμεις από Ρουμανία και Σλοβακία

Επεισόδιο στη Β’ Μοίρα Αλεξιπτωτιστών: Ο υπαξιωματικός είχε διένεξη με τον διοικητή του πριν μπει τρελαμένος στο στρατόπεδο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης