Στην Ουκρανία θα εξάγεται το LΝG του FSRU της Θράκης

Στην Ουκρανία θα εξάγεται το LΝG του FSRU της Θράκης

Προχωρεί η προετοιμασία για το ηλεκτρικό καλώδιο Ελλάδας –Αιγύπτου που θα μεταφέρει αιολική ενέργεια στην Ευρώπη

fsru
Μέσα στο 2025 προβλέπεται να ξεκινήσει η εμπορική λειτουργία του δεύτερου FSRU της Αλεξανδρούπολης που σχεδιάζει η Gastrade, με μετόχους τον όμιλο Κοπελούζο, της Gaslog Cyprus του εφοπλιστή Πίτερ Λιβανού, την ΔΕΠΑ, το ΔΕΣΦΑ και την Βουλγαρική Boulgartransgaz, το οποίο προβλέπεται να έχει αμιγώς εξαγωγικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Κοπελούζο, το έργο της πλωτής δεξαμενής υγροποιημένου φυσικού αερίου θα ξεκινήσει 1,5 έτος μετά την τελική επενδυτική απόφαση (FID) και η πλειοψηφία του LNG θα εξάγεται στην Ουκρανία.

Η χωρητικότητα του δεύτερου FSRU, το οποίο θα αναπτυχθεί στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Αλεξανδρούπολης, θα είναι 170.000 κ.μ. LNG και θα μπορεί να παραδώσει έως και 22,7 εκ. κ.μ. φυσικού αερίου ημερησίως ή 5,5 δισ. κ.μ. ετησίως. Το έργο θα περιλαμβάνει επίσης ένα σύστημα χερσαίου και υποθαλάσσιου αγωγού που θα συνδέει το FSRU με τους υφιστάμενους αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου στην περιοχή.

Η περιοχή της Αλεξανδρούπολης, η οποία θα φιλοξενήσει βάσει του σχεδιασμού δύο FSRU δυναμικότητας πάνω από 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα LNG, αποκτά ένα ισχυρό γεωπολιτικό χαρακτήρα στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης που ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια και αναδεικνύεται στο κυριότερο όπλο για τον περιορισμό της εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Κλείσιμο
Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Oι Survivors του ΣΚΑΪ... επαγγελματίες με σύστημα «καμήλα»

Ζέστη, σκόνη και ισχυροί νοτιάδες έως την Πέμπτη - Έρχεται τσουχτερό κρύο

Πότε βγαίνει η απόφαση για Φιλιππίδη - «Δεν μπορούσε να ανεχθεί το “όχι’’»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης