Petrolina: Το επενδυτικό πλάνο της κυπριακής πετρελαϊκής στην Ελλάδα μετά την εξαγορά της Silk Oil

Petrolina: Το επενδυτικό πλάνο της κυπριακής πετρελαϊκής στην Ελλάδα μετά την εξαγορά της Silk Oil

Η πετρελαϊκή εταιρεία Petrolina ανήκει στην οικογένεια Λευκαρίτη, η οποία το 2021 εξαγόρασε στην Ελλάδα την Silk Oil

σιλκοιλ
Το επενδυτικό πλάνο της Petrolina στη χώρα μας ανέπτυξε ο γενικός διευθυντής της πετρελαϊκης εταιρείας, Δημήτρης Μαυρομίχαλος, στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη με τους οποίους συναντήθηκε διαδοχικά την Παρασκεύη.

Όπως υπενθυμίζεται σε σχετική ανακοίνωση της κυπριακής εταιρείας, η πετρελαϊκή εταιρεία Petrolina ανήκει στην οικογένεια Λευκαρίτη, η οποία το 2021 εξαγόρασε την πετρελαϊκή εταιρεία SILKOIL, εγκαινιάζοντας τις επενδύσεις της στην ελληνική αγορά.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αναστάσιος Μήτσου, πρόεδρος του ομίλου Μήτσου, ο οποίος αποτελεί σημαντικό συνεργάτη στα σχέδια των Κύπριων επενδυτών στην Ελλάδα.

«Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, και με αφορμή τη πρόθεση της οικογένειας Λευκαρίτη να επενδύσουν στην Ελλάδα, οι επιχειρηματίες συναντήθηκαν και με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και του ανέπτυξαν ιδέες και σχέδια που πρόκειται να πραγματοποιήσουν το προσεχές διάστημα» σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι: «Τόσο ο πετρελαϊκός κολοσσός Petrolina του Κύπριου Ντίνου Λευκαρίτη, όσο και ο συνεργάτης τους στην ελληνική αγορά, όμιλος Μήτσου, είδαν με πολύ μεγάλη ικανοποίηση, πως οι δυο υπουργοί έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα δυναμικά πρότζεκτ που έχει μελετήσει η ομάδα σχεδιασμού της Petrolina, και παρουσίασαν με όλες τις λεπτομέρειες τα σχέδιά τους».

«Είστε ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα, άλλωστε εγώ δεν διαχωρίζω Κύπρο από Ελλάδα, είμαστε ένα. Και είναι σημαντικές τέτοιες συνεργασίες, όπως του ομίλου Μήτσου και της Petrolina, που δημιουργούν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας» δήλωσε αμέσως μετά την συνάντηση ο υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το σημαντικό είναι να γίνονται επενδύσεις στην χώρα μας και η βοήθεια της Πολιτείας είναι καταλυτική, ώστε να προσελκύει επενδυτές με όραμα, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας» δήλωσε από την πλευρά του ο Αναστάσιος Μήτσου.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Μήτσου έχει έντονη δραστηριότητα στο χώρο των καυσίμων.  


Ειδήσεις σήμερα:

Θεράπων ιατρός Μαλένας: «Δύο ώρες πριν πεθάνει το παιδί έπαιζε και περπατούσε, δεν μπορεί να είχε ηπατική ανεπάρκεια»

To αεροπλάνο του Πούτιν για τη «συντέλεια του κόσμου» και ο συμβολισμός του στην παρέλαση της 9ης Μαΐου

ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ; Αύριο αποφασίζουν την ονομασία τα μέλη του κόμματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης