Χατζηδάκης: Η αύξηση που θα γίνει στον κατώτατο μισθό θα είναι σημαντική

Χατζηδάκης: Η αύξηση που θα γίνει στον κατώτατο μισθό θα είναι σημαντική

Σχετικά με τις εκκρεμείς συντάξεις ο κ. Χατζηδάκης απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «τα έκανε μπάχαλο με την συγχώνευση του ΕΦΚΑ και τώρα ζητάει και τα ρέστα» - Δείτε βίντεο

xatzidakis
Για την αύξηση του κατώτατου μισθού και τις εκκρεμείς συντάξεις μίλησε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης ο οποίος βρέθηκε στην «Ημέρα Καριέρας» που διοργανώνει ο ΟΑΕΔ μίλησε στον ΑΝΤ1 και όπως είπε δεν θέλησε να αναφερθεί στο ακριβές ποσό και στο ποσοστό αύξησή του, σημειώνοντας ωστόσο πως χθες το απόγευμα πήρε στα χέρια του την έκθεση του ΚΕΠΕ και των εμπειρογνωμόνων.

Όπως είπε θα τις μελετήσει, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και στην συνέχεια θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. «Θα προσπαθήσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην ανταγωνιστικότητα της αγοράς και τις ανάγκες των εργαζομένων», υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, ωστόσο σημείωσε ότι η αύξηση στον κατώτατο μισθό θα είναι σημαντική.

Τόνισε, ωστόσο, «τι αν οι αυξήσεις είναι αλόγιστες, τότε τις πληρώνουν αυτοί για τους οποίους γίνονται. Θέλουμε να δώσουμε ένα μέρισμα ανάπτυξης στους εργαζόμενους», ανέφερε ακόμα, ενώ πρόσθεσε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασείρει και το επίδομα ανεργίας.

Δείτε βίντεο:



Κλείσιμο
Σχετικά με τις εκκρεμείς συντάξεις και τα πυρά που εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Χατζηδάκης απάντησε ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε μπάχαλο με την συγχώνευση του ΕΦΚΑ και τώρα ζητάει και τα ρέστα».

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας αναμένονται δυο κατηγορίες, οι συντάξεις fast track και οι συνάξεις εμπιστοσύνης, ενώ στην συνέχεια εξήγησε την διαδικασία για την έκδοση των συντάξεων στις δυο αυτές κατηγορίες.

Για την «Ημέρα Καριέρας» του ΟΑΕΔ ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για έναν καινούργιο θεσμό για τα ελληνικά δεδομένα, ενώ ανέφερε ότι συμμετέχουν 80 επιχειρήσεις οι οποίες προσφέρουν 4.500 θέσεις εργασίας. Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση για την «Ημέρα Καριέρας», από τον κόσμο, ενώ συμμετέχουν επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους επιχειρήσεων.

Ειδήσεις σήμερα

Δυστοπία χωρίς τέλος η Σανγκάη: Αρπάζουν πολίτες ακόμα και με... δαγκάνες και τους σέρνουν στα κέντρα καραντίνας

Στη Μασσαλία ο Μακρόν για μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση πριν τον β' γύρο με «νεύματα» προς την αριστερά

«Δεν υπήρχε ποτέ έρωτας με τη Ρούλα, οι γιατροί είχαν ζητήσει να τη δει ψυχίατρος», είπε ο Δασκαλάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης