Wall Street: Απώλειες στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας

Wall Street: Απώλειες στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας

Πώς διαμορφώθηκαν οι τρεις μεγάλοι δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

wall
Με το αριστερό μπήκε στην καινούργια εβδομάδα η Wall Street, 24 ώρες πριν εκπνεύσει η διορία που έχει θέσει η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, για να επιτευχθεί συμφωνία για το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης, πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Η Νάνσι Πελόσι την Κυριακή την Κυριακή δήλωσε ότι για να έρθει η συμφωνία πριν από τις εκλογές, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την Τρίτη.

Η αναμονή και η συνεχιζόμενη παράταση της αγωνίας για το νέα μέτρα στήριξης, επέφερε ανασφάλεια στους επενδυτές και συνεπακόλουθα απώλειες στους 3 βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τον Dow Jones να χάνει περισσότερες από 400 μονάδες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Λευκός Οίκος πρότεινε ένα πακέτο ύψους 1,8 τρισ. δολαρίων, το οποίο η Πελόσι απέρριψε επειδή υπολείπεται της πρότασης των Δημοκρατικών για στήριξη ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων.

Παράλληλα από το μέτωπο του κορωνοϊού, τα κρούσματα παρουσιάζουν αυξητική τάση ιδιαίτερα στις κεντρικές και δυτικές αμερικανικές πολιτείες, διατηρώντας τους φόβους για δυνητικά νέα lockdowns.

O Dow Jones υποχώρησε 1,44% ήτοι 410,89 μονάδες, για να κλείσει στις 28.195,42, ο S&P 500 απώλεσε 1,63%, στις 3.426,92 μονάδες και ο Nasdaq αποδυναμώθηκε 1,65%, στις 11.478,88.

Κλείσιμο
Ο δείκτης VIX ή αλλιώς δείκτης φόβου της Wall Street σημείωσε άνοδο για 6 διαδοχική συνεδρίαση.

Και οι 11 κύριοι κλάδοι του S&P έκλεισαν χαμηλότερα, με την αυτόν της ενέργειας να υποχωρεί πέραν του 2%.

Ο S&P 500 δημοσίευσε 25 νέα υψηλά 52 εβδομάδων και 1 νέο χαμηλό, με τον Nasdaq να καταγράφει 101 νέα υψηλά και 29 νέα χαμηλά.

Ο όγκος συναλλαγών ανήλθε στις 8,69 δισ. μετοχές σε σύγκριση με το μέσο όρο των 9,21 δισ. μετοχών τις τελευταίες 20 συνεδριάσεις.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης