«Κι από Σμύρνη Σαλονίκη»: Η Μιμή Ντενίση δείχνει με μοναδικό τρόπο την ιστορία που μας απέκρυψαν

«Κι από Σμύρνη Σαλονίκη»: Η Μιμή Ντενίση δείχνει με μοναδικό τρόπο την ιστορία που μας απέκρυψαν

Τι να πρωτοπεί κάνεις για τη συγκλονιστική παράσταση της σπουδαίας ηθοποιού Μίμης Ντενίση στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ…

maxresdefault
Στον κατάμεστο και γεμάτο χώρο, έδωσε τον καλύτερο της εαυτό, εκείνη και όλο το προσεγμένο καστ, με εξαιρετικά κοστούμια και σκηνικά, ξεδίπλωσαν σταδιακά την ιστορία της νεώτερης Ελλάδας, με πολύ χιούμορ, γνώση, φαντασία, αξιόλογη ιστορική αναδρομή, φαντασία και ταλέντο.


Επί 3,5 ώρες, τόσο διήρκησε η παράσταση, το θέατρο δηλαδή η σκηνή και το κοινό δονήθηκαν με πολλή συγκίνηση στον ρυθμό του έργου. Η Μιμή Ντενίση σε διπλό ρόλο, εκείνον της πρωταγωνίστριας αλλά και του αφηγητή, ήταν πραγματικά έξοχη. Στο θεατρικό αυτό έργο φάνηκε με μοναδικό τρόπο η αξία και το ταλέντο της.


Σαν περιεχόμενο, το έργο εμπεριείχε όλα εκείνα τα στοιχεία και συστατικά της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας. Δράμα, χορό, μίση, πάθη, προκαταλήψεις, ανθρώπινες αδυναμίες, πόλεμο, προσφυγιά, ξεριζωμό και τέλος την πολυπόθητη κάθαρση. Μέσα από αυτές τις ανθρώπινες στιγμές, φάνηκαν όλες οι συνθήκες που διέπουν την ιστορία της μικρασιατικής καταστροφής του 22, ο ξεριζωμός, η ελπίδα και το κουράγιο για κάτι καλύτερο, για ένα καλύτερο αύριο.


ΧΑΡΕΣ, ΕΛΠΙΔΕΣ,ΣΥΜΦΟΡΕΣ! Και πάντα μέσα στην ψυχή του ανθρώπου ο φόβος που γεννά τη βια, η αγάπη και η αλληλεγγύη, το δράμα και η απειλή του πολέμου, που φέρνει όμως τους ανθρώπους πιο κοντά από ποτέ.


Υπό την απειλή του πόλεμου οι άνθρωποι ενώνονται, αξιολογούν τη ζωή και τα κεκτημένα τους, ενώ ενωμένοι προσδοκούν την ειρήνη. Η Μιμή Ντενίση, κυρία Φιλιω, μια μεγάλη αγκαλιά για όλους μικρούς και μεγάλους μια περήφανη γυναίκα που ξεκινά από το μηδέν να φτιάξει τη ζωή της. ΚΑΙ γύρω της η οικογένεια φίλοι και γνωστοί που την προσέχουν και τη θαυμάζουν για το κουράγιο της.

Πάνω από τα ανθρώπινα πάθη και τις αδυναμίες, η μόνιμη απειλή του πολέμου να επισκιάζει τα πάντα. Να επηρεάζει και να διαμορφώνει χαρακτήρες. Και ναι, οι πολιτικοί.


Τα συμφέροντα να διχάζουν τους ανθρώπους, να τους τρελαίνουν, έως να χάσουν τα λογικά τους. Ο διχασμός, και η διχόνοια να επηρεάζουν σε τέτοιο μεγάλο βαθμό τις ζωής και τις τύχες των ανθρώπων. Με ποιο άραγε δικαίωμα οι εκάστοτε πολιτικοί να παίρνουν στο λαιμό τους ζωές, τύχες ανθρώπων. ΤΟ έργο θέτει αυτό το τεράστιο δίλημμα, μέσα από την σκληρή και επίκαιρη πραγματικότητα.  Ένα μεγάλο μπράβο στην μεγάλη Κυρία του ελληνικού θεάτρου, Μιμή Ντενίση, που μας έμαθε με μοναδικό τρόπο την ιστορία που μας απέκρυψαν και που θελήσαμε να μάθουμε με αυτόν τον συγκλονιστικό τρόπο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης