Κώστας Κόκλας: Είναι μεγάλη τύχη να παίζεις σε αρχαία θέατρα

koklas

Ο δημοφιλής ηθοποιός μιλάει για τα επαγγελματικά του σχέδια τη σεζόν που έρχεται

Μετά τη συμμετοχή του τον περασμένο χειμώνα στην παράσταση «Μαντάμ Σουσού», η οποία σημείωσε τεράστια επιτυχία, ο Κώστας Κόκλας αποφάσισε να μην ξεκουραστεί το καλοκαίρι, αλλά να συμμετάσχει στους «Αχαρνής» περιοδεύοντας σ΄ όλη σχεδόν τη χώρα. Ο δημοφιλής ηθοποιός σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν να συμμετάσχει στους «Αχαρνής», μιλάει για τη νέα τηλεοπτική σειρά που θα παίξει, για την παράσταση στην οποία θα πρωταγωνιστήσει κατά την επόμενη θεατρική σεζόν, ενώ τονίζει πως «είναι μεγάλη τύχη να παίζεις σε αρχαία θέατρα».
 
- Βλέπουμε τηλεοπτικές σειρές στις οποίες πρωταγωνιστήσατε, όπως «Τα εγκλήματα», να επαναπροβάλλονται 20 χρόνια μετά, με μεγάλη μάλιστα τηλεθέαση. Πού το αποδίδετε;
Πράγματα που έχουν αξία δεν χάνονται στον χρόνο. Τα εγκλήματα είχαν ένα πάρα πολύ καλό σενάριο και εξαιρετικούς και ταλαντούχους συντελεστές: σκηνοθέτες, ηθοποιούς... Νομίζω πως ήταν μία ευτυχής περίοδος της ελληνικής τηλεόρασης, με ένα πολύ προχωρημένο χιούμορ, και για αυτό μετά από 20 χρόνια βλέπουμε τη σειρά και γελάμε σαν να είναι κάτι φρέσκο. Όπως βλέπετε ο κόσμος αναζητεί καλές δουλειές όπως η συγκεκριμένη να τις βλέπει να περνάει η ώρα του, να διασκεδάζει, να ψυχαγωγείται! Εάν δεν βρίσκει κάτι καινούργιο πηγαίνει στα παλιά. Όπως γυρίσαμε στις παλιές ελληνικές ταινίες και είδαμε πάλι όλον τον ελληνικό κινηματογράφο τρεις τέσσερις φορές, επειδή απλούστατα δεν δημιουργούσαμε εμείς κινηματογράφο, κάπως έτσι είναι και με την τηλεόραση, τώρα πια που τα κανάλια είναι μετρημένα, που τα μπάτζετ είναι πάρα πολύ χαμηλά, που η διαφήμιση περνάει φοβερή κρίση. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να γίνονται και λιγότερες δουλειές. Έτσι καταφεύγουμε σε επαναλήψεις.
 
- Αυτό σημαίνει ότι περνάει κρίση και η τηλεόραση;
Η τηλεόραση είναι συνυφασμένη πάρα πολύ με τη διαφήμιση. Όταν αυξάνεται η διαφημιστική δαπάνη πηγαίνει καλά, αυξάνονται και οι δουλειές. Εμάς δεν μας πληρώνουν τα κανάλια τα οποία πουλάνε διαφημιστικό χρόνο. Εάν πάνε οι πελάτες τους και αγοράσουνε διαφημιστικό χρόνο για να διαφημίσουνε τα προϊόντα τους τότε θα γίνουνε δουλειές για να πληρωθούμε κι εμείς.

koklas_kouklas

 
- Πληρώνεστε τα δικαιώματά σας απ΄ τις σειρές αυτές;
Κάποια κανάλια είναι συνεπή και πληρώνουν για τα δικαιώματα. Κάποια άλλα όμως, όπως το Mega που έχει σοβαρά προβλήματα αφού δεν έχει πλέον και διαφήμιση και συνεπώς τελειώσανε και τα έσοδα, δυστυχώς δεν πληρώνει...
 
- Όσον αφορά τα θεατρικά, βλέπουμε πως το καλοκαίρι περιοδεύετε με τους «Αχαρνής» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Δεν είναι κουραστικό; Για σας διακοπές δεν υπάρχουν;
Είναι η φύση της δουλειάς μου τέτοια. Είναι αρκετά κουραστικό. Όταν αγαπάς τη δουλειά σου και θέλεις να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που αγαπάς και θαυμάζεις, έχεις και υποχρεώσεις... Για καμιά δεκαριά μέρες θα διακόψουμε την περιοδεία προκειμένου να ξεκουραστούμε.
 
- Θα πάτε στο νησί σας, τη Ζάκυνθο;
Βεβαίως θα πάω για να δω τους δικούς μου και να ξεκουραστώ.
 
- Σας αρκούν μόνο δέκα μέρες προκειμένου να «βγάλετε» τον χειμώνα;
Ασφαλώς και δεν αρκούν γιατί εγώ θα ξαναξεκουραστώ των Βαΐων -λίγο πριν το Πάσχα- αφού η δουλειά μου είναι τέτοια που έχω από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή γυρίσματα στην τηλεόραση, ενώ από Τετάρτη μέχρι και Κυριακή έχω θέατρο. Συνεπώς δεν μου μένει καμία μέρα κενή.
 
- Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με τους «Αχαρνής»;
Μου έγινε μία πρόταση από τους παραγωγούς, τους αδελφούς Τάγαρη κι επειδή κι εγώ ήθελα να ξαναδουλέψω μαζί τους τη δέχθηκα. Έβγαινα από έναν χειμώνα με μία πολύ μεγάλη επιτυχία, τη «Μαντάμ Σουσού» και ήθελα κάτι άλλο το καλοκαίρι. Μου προτάθηκαν οι «Αχαρνής», μία παράσταση που είναι πάρα πολύ διασκεδαστική και είμαστε όλοι πάρα πολύ περήφανοι που συμμετέχουμε σ΄ αυτήν. Στο ρόλο του Δικαιόπολι, ο Πέτρος Φιλιπίδης, ο οποίος είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο που εκπλήσσει επί σκηνής εμάς και τον κόσμο, ο εξαιρετικός Παύλος Χαϊκάλης, από τους κορυφαίους συναδέλφους μας, υποδύεται τον Λάμαχο, ο Τάκης Παπαματθαίου με τεράστια εμπειρία από το Θέατρο Τέχνης, υποδύεται τον Θηβαίο, ο Ιωάννης Παπαζήσης, υποδύεται τον Ευριπίδη. Κι εγώ απ΄ την πλευρά μου με το μεράκι μου και το κέφι μου προσπαθώ να συμβάλλω όσο μπορώ στην επιτυχία της παράστασης. Επίσης έχουμε έναν εξαιρετικό και πάρα πολύ καλά δουλεμένο χορό, τον χορό των Αχαρνέων που αποτελείται από 14 ηθοποιούς και μουσικούς και εντυπωσιάζει το κοινό το οποίο μένει... άφωνο. Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ένας από τους κορυφαίους Έλληνες σκηνοθέτες, ο Κώστας Τσιάνος, με τεράστια εμπειρία πάνω στην Αττική Κωμωδία και στο αρχαίο δράμα και είναι πολύ ευχάριστη εμπειρία που δουλεύω μαζί του.

Kostaw_Koklas


- Αισθάνεστε διαφορετικά όταν παίζετε σε ένα αρχαίο θέατρο απ΄ ό,τι σε κάποιο σύγχρονο;
Σίγουρα παίρνει πιο σημαντική διάσταση αυτό που κάνεις σ΄ ένα αρχαίο θέατρο, σε έναν χώρο ο οποίος είναι φτιαγμένος για να παίζεται θέατρο, γιατί οι περισσότεροι χώροι που επισκεπτόμαστε στην περιφέρεια είναι συναυλιακοί, είναι χώροι φτιαγμένοι για άλλου είδους θεάματα. Γι αυτό είναι μεγάλη τύχη να παίζεις σε αρχαία θέατρα.
 
- Μέχρι τώρα έχετε συμμετάσχει ή πρωταγωνιστήσει σε 24 συνολικά τηλεοπτικές σειρές. Ποια θα είναι η 25η; Πού θα σας δούμε;
Το τηλεοπτικό κανάλι Σκάι αποφάσισε να ασχοληθεί με την μυθοπλασία. Μου προτάθηκε να συμμετάσχω σε μια σειρά και δέχθηκα. Τα γυρίσματα αρχίζουν αυτές τις μέρες, αλλά εγώ θα τα αρχίσω τον Σεπτέμβριο.
 
- Θεατρικά τι ετοιμάζετε;
Τον χειμώνα θα συμμετάσχω στο μιούζικαλ «Ματίλντα» το οποίο σκηνοθετεί η Θέμις Μαρσέλλου και θα ανέβει στο θέατρο «Ακροπόλ». Θα συμμετάσχουν επίσης -μεταξύ άλλων- ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Μαγγίρα, η Παπουτσάκη. Πρόκειται για ένα μιούζικαλ που παίζεται στο Λονδίνο με πολύ μεγάλη επιτυχία εδώ και δέκα χρόνια!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης