Ντόμινικ Γουέστ: Η ψυχή του πάρτι

Ντόμινικ Γουέστ: Η ψυχή του πάρτι

Ο Ντόμινικ Γουέστ αποκαλύπτεται – επιτέλους!

dominic-west_main01
Ένας πολυτάλαντος ηθοποιός που έχει κινηθεί στις παρυφές του κινηματογραφικού/τηλεοπτικού χώρου με εξαιρετικά δείγματα (ήταν ο Τζιμ ΜακΝάλτι στο κορυφαίο «The Wire», ο Νόα Σόλογουεϊ στο «The Affair», ο Τζούλιαν στο «Τετράγωνο», ο Χέκτορ στο παραγνωρισμένο «The Hour») ξεσπαθώνει στην τελευταία του ταινία «Colette». Μπορεί πρωταγωνίστρια να είναι η Κίρα Νάιτλι στο ρόλο της εμβληματικής Γαλλίδας συγγραφέως, αλλά ο Γουέστ ξεχωρίζει με ευκολία και κλέβει αβίαστα την προσοχή στο ρόλο του συζύγου της Γουίλι, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή στη διαπασών. Με την ίδια απόλαυση που διοχέτευσε στην ερμηνεία του, έχει μιλήσει εξίσου παθιασμένα σε συνεντεύξεις για τον χαρακτήρα του, τις ομοιότητές του με τον Κάνιε Γουέστ (!) και την επίκαιρη χροιά της ταινίας εν καιρώ #metoo.
dominic-west02

Είναι ο Γουίλι ένας πρώιμος Κάνιε Γουέστ;
«Ήταν μπροστά από την εποχή του σχετικά με το πώς καταλάβαινε τη φύση των σελέμπριτι, τη δίψα για δόξα και φήμη και την προθυμία του να κανιβαλίσει τη δική του ζωή και τη ζωή της Κολε΄τ για να προκαλέσει αίσθηση και να κινήσει το ενδιαφέρον για τα βιβλία και τα μυριάδες προϊόντα του», λέει στο Cinema Blend. «Ήταν τρομερά επιτυχημένος στη δημιουργία brand. Αν είχε πρόσβαση στα κοινωνικά μέσα θα ήταν παντού. Θα τα αγαπούσε περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο. Θα έγραφε όλη τη μέρα στο Twitter, και στα σίγουρα θα είχε προσπαθήσει να κυκλοφορήσει πορνοταινία, είμαι πεπεισμένος».

Αλλά κι ένας Γουέλς
Κλείσιμο
«Έχει κάτι από Όρσον Γουέλς», συμπληρώνει στο Film Inquiry. «Είναι σκάρτος και χειριστικός μισογύνης, αλλά έχει αυτό το μέγεθος του Γουέλς, μια γενναιοδωρία, και μου αρέσει με έναν τρόπο που ουσιαστικά έκλεβε τα κέρδη, και δεν τα έβαζε στην άκρη. Τα ξόδευε σε εκείνη και στους φίλους του, ήταν χουβαρντάς».

Γνώθι σ’ αυτόν
«Σήμερα ο τύπος του Γουίλι μας είναι οικείος», λέει στο Elle. «Είχε πλάκα να είσαι κοντά του. Πλήρωνε πάντα εκείνος, ήταν η ψυχή του πάρτι. Πιστεύω πως η Κολέτ το εκτιμούσε αυτό, και δεν ήταν χαζή. Εκεί που ένιωσα μια συμπάθεια γι’ αυτόν είναι ότι συνειδητοποίησε πως εκείνος είναι μια μετριότητα κι εκείνη μια ιδιοφυία, κι αυτό ενέχει μια θλίψη».
dominic-west04

Παρεξηγημένος τύπος
«Η ιστορία δεν του έχει φερθεί καλά», σημειώνει στο Deadline. «Είναι γνωστός ως ο άντρας που έκλεψε το ταλέντο και την τέχνη της Κολέτ κι αυτό είναι κάτι που ελπίζουμε πως θα ανατρέψουμε με την ταινία».

Επέλεξε το ρόλο γιατί:
«Αγαπώ το Παρίσι και τις τρελές πολιτιστικές μετατοπίσεις που συνέβαιναν εκείνη την εποχή, κι επίσης τα ρούχα, τη μουσική και την τέχνη», εξηγεί στο Elle. «Είναι τρομερή περίοδος κι αυτοί οι δυο χαρακτήρες βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, της πιο ενδιαφέρουσας πόλης στον κόσμο τότε».

Είναι εύκολο να λες στην Κίρα Νάιτλι «σ’αγαπώ»
«Έχω πολλές σκηνές που κλαίω και της λέω ότι την αγαπώ, κι αυτό είναι πολύ απλό με την Κίρα γιατί είναι τόσο όμορφη», λέει στο Elle. «Περάσαμε πολύ καλά γιατί οι χαρακτήρες ήταν πολύ διασκεδαστικοί άνθρωποι. Περνούσαν καλά μεταξύ τους κι ήταν σημαντικό να περάσουμε κι εμείς αυτήν την αίσθηση, κι ότι εκείνη δεν ήταν θύμα. Ήταν τρομερά δυνατή για να υπάρξει θύμα. Μου άρεσε που εγώ έπαιξα το ρόλο του κυνικού μισογύνη που μάλωνε μαζί της. Είναι μια ενδιαφέρουσα δυναμική».
dominic-west03

Έχει αλλάξει τίποτα από τότε;
«Έχουμε τα ίδια θέματα που είχαμε πριν εκατοντάδες χρόνια», δηλώνει στο Film Inquiry. «Αυτό είναι το τρομερά επίκαιρο με την ιστορία. Παράτησε τον δυναστικό άντρα της για μια άλλη γυναίκα που εκφραζόταν ως άντρας και φορούσε αντρικά ρούχα σε μια εποχή που έμπαινες φυλακή αν το έκανες. Σε μερικά μέρη του κόσμου ισχύει ακόμα αυτό. Προφανώς κι έχει αλλάξει ο κόσμος έκτοτε αλλά σ’ αυτές τις κοινωνικές νόρμες δεν έχουν αλλάξει πολλά. Οι συζητήσεις είναι οι ίδιες.

Είχαμε πολλούς transgender ηθοποιούς στην ταινία. Είχε ενδιαφέρον που καθένας και καθεμία τους είχε μια ιστορία παρενόχλησης και δίωξης. Το πώς τους κορόιδευαν και τους τραμπούκιζαν μεγαλώνοντας. Δεν έχουμε μεγάλη εξέλιξη δηλαδή από τότε. Παλεύουμε ακόμα για να έχουν οι άνθρωποι ελευθερία κι αυτονομία, να είναι αυτό που θέλουν να είναι».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης