Ο Ρομάν Πολάνσκι μιλάει για όλους και για όλα

Ο Ρομάν Πολάνσκι μιλάει για όλους και για όλα

Ο κορυφαίος σκηνοθέτης μιλά στην ελβετική τηλεόραση για τη σύλληψή του το 2009,  τις κατηγορίες για βιασμό ανήλικης στις ΗΠΑ και τα μελλοντικά του σχέδια στη μεγάλη οθόνη

Ο Ρομάν Πολάνσκι μιλάει για όλους και για όλα
Τρία χρόνια μετά τη σύλληψή του στη Ζυρίχη και τις δικαστικές του περιπέτειες με τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Ρομάν Πολάνσκι ο 78χρονος Γαλλο – Πολωνός σκηνοθέτης μίλησε για όλους και για όλα σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη στον Ελβετό δημοσιογράφο Ντάριους Ροσμπάν η οποία θα προβληθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου από την ελβετική τηλεόραση. Έπειτα από την απονομή του Βραβείου για τη συνολική του παρουσία στον κινηματογράφο από το Φεστιβάλ της Ζυρίχης, ο Ρομάν Πολάνσκι από το σαλέ του στο Γκσααντ της Ελβετίας, υποστήριξε πως εξέτισε την ποινή του στις αμερικανικές φυλακές και δηλώνει μετανιωμένος για τις πράξεις που διατέλεσε στο παρελθόν, αποδεχόμενος τη σύγκριση με την υπόθεση του Ντομινίκ Στρος Καν. 

Κλείσιμο
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης δεν εμφανίζεται ενοχλημένος από το γεγονός πως οι μόνες χώρες στις οποίες μπορεί να ταξιδέψει χωρίς τον κίνδυνο να συλληφθεί, είναι η Γαλλία, η Πολωνία και η Ελβετία, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «η Γαλλία είναι η πατρίδα μου, η Πολωνία ο τόπος καταγωγής μου και η Ελβετία η χώρα που ζω». 

Ο Ρομάν Πολάνσκι μίλησε και για τον εγκλεισμό του στις ελβετικές φυλακές, περιμένοντας την απόφαση για την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πο0λιτείες. «Στη φυλακή εργαζόμουν στην ολοκλήρωση του έργου μου “Ghost Writer”. Είχα τον δικό μου υπολογιστή, αλλά δεν είχα δικαίωμα να χρησιμοποιήσω internet. Έστελνα τις σημειώσεις μου στο δικηγόρο μου με DVD και αυτός αφού λάμβανε την άδεια από την αστυνομία τις έδινε στον εκδότη μου. Ήταν μια πολύ αργή διαδικασία».

Ο κορυφαίος σκηνοθέτης μίλησε επίσης και για τα χρόνια που πέρασε στο γκέτο της Κρακοβίας στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου, για το θάνατο της μητέρας του στο στρατόπεδο του Άουσβιτς και για τη δολοφονία της δεύτερης συζύγου του Σάρον Τέιτ από τον Τσαρλς Μάνσον, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο θάνατος είναι μέρος της ζωής μου. Τον έχω συνηθίσει». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης