«1983»: Το νέο βιβλίο του Χρηστόφορου Κάσδαγλη

«1983»: Το νέο βιβλίο του Χρηστόφορου Κάσδαγλη

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Polis Art Cafe

1983_-_Polis_Art_Cafe
Μια κατάληψη του 1983 στην οποία καταφεύγει ένας 20χρονος τον οποίο ο πατέρας του έχει διώξει από το σπίτι είναι το φόντο στο οποίο πατάει το καινούριο βιβλίο του Χρηστόφορου Κάσδαγλη, που έχει τίτλο «1983».
Το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη, περιγράφει τη βίαιη ενηλικίωση του Βλαδίμηρου Δημητριάδη, όταν στα είκοσί του χρόνια τον διώχνει ο πατέρας του από το σπίτι. Λύνει το στεγαστικό του πρόβλημα κουρνιάζοντας στην κατάληψη της σχολής του και προσπαθεί να αποκατασταθεί επαγγελματικά επιχειρώντας τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία. Δυσκολεύεται να ισορροπήσει ανάμεσα στις δύο νέες ιδιότητές του, του καταληψία και του εκκολαπτόμενου επαγγελματία.

Ο Βλαδίμηρος Δημητριάδης δεν είναι άλλος από τον ήρωα και αφηγητή του «Σπλιτ!» (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2009).

Το χρονικό της κατάληψης λειτουργεί ως αλληγορία της ώριμης μεταπολιτευτικής περιόδου. Στην πορεία η αφήγηση διαπλέκεται με το επερχόμενο 1984 του Τζορτζ Όργουελ, ενώ στη ζωή του πρωταγωνιστή υπεισέρχονται και μερικά κορίτσια.

Η απουσία νοσταλγίας, το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του βιβλίου.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Polis Art Cafe. Θα μιλήσουν οι: Σπύρος Δερβενιώτης, σκιτσογράφος, υπεύθυνος επικοινωνίας του ΜέΡΑ25, η δημοσιογράφος Τίνα Μανδηλαρά, και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Μαυροματάκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης