Athens Fashion Film Festival: Ένα διεθνές γεγονός μόδας, τέχνης και πολιτισμού

Athens Fashion Film Festival: Ένα διεθνές γεγονός μόδας, τέχνης και πολιτισμού

Πρόκειται για μια μοναδική πολιτιστική συνάντηση της μόδας με τον κινηματογράφο

img80413_69e7517819adc8b807be3c5ac4295c50
Φαντασμαγορικά ανοίγει σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, η αυλαία του το πρώτου Athens Fashion Film Festival. Πρόκειται για μια μοναδική πολιτιστική συνάντηση της μόδας με τον κινηματογράφο που θα ζωντανέψει για τρεις συνεχόμενες ημέρες στην αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας».

Περισσότερες από 130 ταινίες (ντοκιμαντέρ, μυθοπλασίας, μεγάλου και μικρού μήκους) θα προβληθούν στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα. Παράλληλα, με θεματικές δράσεις, μια ομαδική έκθεση, fashion performance από Έλληνες σχεδιαστές και παρούσες καθιερωμένες διεθνείς προσωπικότητες, το φεστιβάλ φιλοδοξεί να αποτελέσει μία δημιουργική πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών. Ως καλλιτεχνικό γεγονός, όμως, προσφέρει στο κοινό μια βαθύτερη γνώση γύρω από τις τελευταίες τάσεις της μόδας, του κινηματογράφου, της τέχνης, της επικοινωνίας καθώς και του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την Έλληνο-Ιταλίδα παραγωγό και σκηνοθέτη Νικόλ Αλεξανδροπούλου, εμπνευστή και καλλιτεχνική διευθύντρια του θεσμού που λειτουργεί σε 40 χώρες :“Τα θέματα που αναπτύσσουν οι ταινίες, αφορούν τους κώδικες που η μόδα χρησιμοποιεί για να θίξει με μοναδικό τρόπο φλέγοντα, πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα”.Έτσι κι αλλιώς, μόδα δεν είναι μόνο τα ρούχα, τα αξεσουάρ, τα αντικείμενα. Είναι τρόπος ερμηνείας της πραγματικότητας, τρόπος έκφρασης, τρόπος ζωή. Και το τρόπο αυτό συστήνει στο κοινό το πρώτο Athens Fashion Film Festival.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα των: υπουργείου Τουρισμού, δήμου Αθηναίων, Ιταλικής Πρεσβείας, Δήμου Φλωρεντίας και Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

a_monster_story_by_nici_hofer_and_karin_berndl_for_milk_magazine_0
Come-Join-Our-Cult-by-Juan-Gama-de-Cossio-for-Sidikai
img80413_69e7517819adc8b807be3c5ac4295c50_2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης