Κίνα: Χειρόγραφο του Μαρξ πουλήθηκε σε δημοπρασία για 450.000 δολάρια

marx_manuscript

Μισό εκατομμύριο δολάρια κόστισε περίπου  για τον πλειοδότη μία χειρόγραφη σελίδα του Καρλ Μαξ – Το έγγραφο είναι μέρος πάνω από 1.250 σελίδων σημειώσεων του φιλοσόφου 

Το αστρονομικό ποσό των 450.000 δολαρίων έδωσε ο πλειοδότης μιας δημοπρασίας που διεξήχθη στην Κίνα, για να αγοράσει μία χειρόγραφη σελίδα του γερμανού φιλοσόφου Καρλ Μαρξ.

Η δημοπρασία έγινε στις 21 Μαΐου. Η σελίδα βγήκε στο σφυρί από την τοπική επιχείρηση Feng Lun, σύμφωνα με το Chinanews.com. Άγνωστο παραμένει πώς βρέθηκε στην κατοχή της.

Το έγγραφο είναι ένα μέρος από περισσότερες από 1.250 σελίδες σημειώσεων του Καρλ Μαρξ που έγραψε στο Λονδίνο ανάμεσα στο Σεπτέμβριο του 1850 και τον Αύγουστο του 1853. Οι σημειώσεις θεωρούνται μέρος σχεδιάσματος του κλασικού του έργου «Το κεφάλαιο», που κυκλοφόρησε το 1867.

Η δημοπρασία ξεκίνησε από τα 50.000 δολάρια, όμως δέκα λεπτά αργότερα, το έγγραφο πουλήθηκε έναντι 455.000 δολαρίων. Στην ίδια δημοπρασία, ένα έγγραφο του Φρίντριχ Ένγκελς πουλήθηκε για 261.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, είναι η πρώτη φορά που χειρόγραφα αυτών των δύο σημαντικών φιλοσόφων δημοπρατούνται.

Η δημοπρασία έγινε λίγες εβδομάδες μετά τους εορτασμούς που έγιναν στην Κίνα για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Μαρξ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tainies_dan

Πολλές, ως συνήθως, οι νέες αφίξεις.  Αναμεσά τους  δύο  τρισχαριτωμένα  κινούμενα   σχέδια καθώς και κινεζική πρωτοπορία από   29χρονο  σκηνοθέτη που έθεσε τέλος στη ζωή του μετά  την ολοκλήρωση  της μοναδικής του  μεγάλου μήκους  ταινίας!

cannes_presentation

Το 72ο Φεστιβάλ των Καννών θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 25 Μαΐου – Στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα θα μετέχουν Αλμοδόβαρ, Ντεπλεσέν, Λόουτς και οι αδελφοί Νταρντέν – Δεν είναι έτοιμη η ταινία του Ταραντίνο