Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου: Η κακοκαιρία προκάλεσε ζημιές στις κτιριακές του εγκαταστάσεις
Δεν επηρεάστηκαν οι αρχαιότητες
Σημαντικές ζημιές στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου προκλήθηκαν από την σφοδρή κακοκαιρίαπου πλήττει την περιοχή, οι αρχαιότητες που φιλοξενεί ωστόσο δεν έχουν επηρεαστεί.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού οι ζημιές εντοπίζονται στην ένωση των δύο πτερύγων του Μουσείου της παλιάς (1909) και της νέας (1998- 2003) όπου δημιουργήθηκε χάσμα από το οποίο εισχώρησαν νερά. Τα νερά αυτά προκάλεσαν αποκολλήσεις τμημάτων οροφών, αποκολλήσεις και ρηγματώσεις επιχρισμάτων των τοίχων.
Επιπλέον, το αίθριο του Μουσείου συγκέντρωσε μεγάλη ποσότητα υδάτων και έφθασε στο όριο της υπερχείλισης ενώ έσπασαν κλαδιά από το μεγάλο πεύκο έξω από το φυλάκιο της αυλής του Μουσείου και συμπαρέσυραν δέσμες ηλεκτρικών καλωδίων.
Παράλληλα, επισημαίνεται πως στους αρχαιολογικούς χώρους της τόσο της Μαγνησίας όσο της Καρδίτσας και των Τρικάλων δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη συστηματική καταγραφή των ζημιών καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.