Iron Maiden: Έπαιξαν για πρώτη φορά σε συναυλία τους το θρυλικό κομμάτι «Alexander the Great» - Δείτε βίντεο

Iron Maiden: Έπαιξαν για πρώτη φορά σε συναυλία τους το θρυλικό κομμάτι «Alexander the Great» - Δείτε βίντεο

Τριάντα επτά χρόνια μετά την κυκλοφορία του

Iron_Maiden_-_Alexander_the_great
Χρειάστηκε να περάσουν 37 ολόκληρα χρόνια μέχρι οι Iron Maiden να πραγματοποιήσουν μια διαχρονική επιθυμία των απανταχού θαυμαστών τους και να παίξουν, για πρώτη φορά ζωντανά στη σκηνή, το θρυλικό κομμάτι τους «Alexander the Great».


Αυτή ήταν η μεγάλη έκπληξή τους για την έναρξη της νέας περιοδείας τους, με τίτλο «Future Past Tour», η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής με μια μεγάλη συναυλία στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.

Ο ροκ ύμνος, που αποτελεί φόρο τιμής στον Μακεδόνα στρατηλάτη, κυκλοφόρησε το 1986, με το άλμπουμ «Somewher in Time» και η αρχική του διάρκεια ήταν 8:35 λεπτά. Οι στίχοι του εξιστορούν τις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τη νίκη του επί των Περσών, την ίδρυση της Αλεξάνδρεια αλλά και τον θάνατό του ενώ υπογραμμίζουν το θάρρος, τη γενναιότητα και τη φιλοδοξία του που τον οδήγησαν στην δημιουργία μιας ιστορικής κληρονομιάς που παραμένει ζωντανή μέχρι σήμερα.

Ο λόγος για τον οποίον το συγκρότημα δεν είχε παίξει ποτέ ζωντανά το συγκεκριμένο κομμάτι παρέμενε, επί δεκαετίες, ένα μεγάλο μυστήριο. Όταν μάλιστα τους ρωτούσαν δημοσίως σκαρφίζονταν διάφορες δικαιολογίες όπως αυτή που είχε πει πριν κάποια χρόνια ο Μπρους Ντίκινσον, ότι δηλαδή ο Άντριαν Σμιθ δεν θυμάται το σόλο της κιθάρας!

Κλείσιμο
Σε κάθε περίπτωση το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και το «Alexander the Great» ακούστηκε τελικά ζωντανά από την διάσημη χέβι μέταλ μπάντα, προκαλώντας τεράστιο ενθουσιασμό σε όσους ήταν εκεί και το απόλαυσαν.

Δεν γνωρίζουμε αν οι Iron Maiden θα λένε το τραγούδι στο πρόγραμμα όλων των προγραμματισμένων συναυλιών τους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα το ακούσουμε στην Ελλάδα καθώς η χώρα μας δεν συμπεριλαμβάνεται στους σταθμούς της περιοδείας τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Πώς θα βγει σταθερή κυβέρνηση - Τα σενάρια και οι κίνδυνοι της κάλπης, η ΝΔ χρειάζεται τουλάχιστον 39%

Τουρκία - Ανάλυση της Bild για τουρκικές εκλογές: Αυτή είναι η μαγική συνταγή επιτυχίας του Ερντογάν

Κάρπαθος: Κατακραυγή για τα ζωντανά ψάρια στο τηγάνι - Μαγειρεύονται και έτσι, λέει η επιχείρηση

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης