Εθνικό Θέατρο: Φωτιά απείλησε τις διοικητικές του υπηρεσίες - Ζητείται οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα της περιοχής

Εθνικό Θέατρο: Φωτιά απείλησε τις διοικητικές του υπηρεσίες - Ζητείται οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα της περιοχής

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Γιάννης Μόσχος, μιλώντας στο protothema.gr., περιγράφει μια παρατεταμένη κατάσταση ομηρίας, που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές κατοίκων και εργαζόμενων

theatro-fwtia0
Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, σε εγκαταλελειμμένο κτίριο επί της οδού Σατωβριάνδου 46, δίπλα από τα γραφεία όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες του Εθνικού Θέατρου, πίσω από το Κτίριο Τσίλλερ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στο protothema.gr o καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Γιάννης Μόσχος, η φωτιά καίει σε κτίριο ιδιοκτησίας του ΝΙΜΙΤΣ όπου βρίσκουν συχνά καταφύγιο χρήστες ναρκωτικών μετατρέποντας την περιοχή σε επικίνδυνη ζώνη για τους μόνιμους κατοίκους, τους εργαζόμενους αλλά και τους περαστικούς.

«Για μία ακόμη φορά έχει ξεσπάσει φωτιά στην περιοχή εξαιτίας της μη εύρεσης αποτελεσματικής λύσης ενός σημαντικού προβλήματος που έχει επισημανθεί στους αρμόδιους εδώ και πολύ καιρό. Δεν γίνεται να επικρατεί αυτή η κατάσταση πίσω από την πρώτη κρατική θεατρική σκηνή της χώρας. Βρισκόμαστε σε ένα μόνιμο καθεστώς ομηρίας» δηλώνει στο protothema.gr o Γιάννης Μόσχος για να εξηγήσει αμέσως μετά: «Στα κτίρια αυτά βρίσκουν καταφύγιο άνθρωποι εξαρτημένοι από ουσίες. Ανάβουν φωτιά προκειμένου να ζεσταθούν αλλά συχνά η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχό τους.»

theatro-fwtia1


Γιαννης-Μοσχος
Ο Γιάννης Μόσχος
Κλείσιμο

Ο κ. Μόσχος καταγγέλλει πως «οι ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου κτιρίου έχουν ενημερωθεί πολλές φορές για το πρόβλημα, ωστόσο αδιαφορούν» και πως «οι φιλότιμες αλλά μεμονωμένες προσπάθειες που γίνονται εκ μέρους του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού δια του υφυπουργού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, του δήμου, της περιφέρειας, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής» τούς οποίους ευχαριστεί για την άμεση ανταπόκριση, «δεν επαρκούν καθώς επείγει να δοθεί μια άμεση συνολική λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα από την Πολιτεία και ειδικότερα από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης».

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου ξεκαθαρίζει ότι δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση εναντίον των ατόμων που βρίσκουν καταφύγιο στα κτίρια αυτά: «Δεν φταίνε οι τοξικοεξαρτημένοι άνθρωποι γι’ αυτήν την κατάσταση. Έχουν την απόλυτη συμπαράστασή μας γι’ αυτό και ζητάμε από τους αρμόδιους να βρουν μια μόνιμη λύση για την φιλοξενία τους και την συνδρομή στην προσπάθεια απεξάρτησής τους.»

Να σημιεώσουμε πως μετά την άμεση παρέμβαση της πυροσβεστικής, ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο η κατάσβεση της φωτιάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης