Η Χριστίνα Αλεξανιάν με «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» στην Ύδρα

Η Χριστίνα Αλεξανιάν με «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» στην Ύδρα

Με μεγάλη επιτυχία άνοιξαν οι εκδηλώσεις των Θεομητορικών στην Ύδρα με την  παράσταση της Χριστίνας Αλεξανιάν «Τα Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» στη συνεδριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ύδρας

parastasi-1
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την συγκλονιστική παράσταση και καταχειροκρότησε την σπουδαία ηθοποιό. Τον Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ εκπροσώπησε ο Πρωτοσυγκέλλος Αρχιμ. π. Νεκτάριος Δαρδανός. Την εκδήλωση άνοιξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσ. Πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός και κήρυξε την έναρξη των ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΩΝ 2022.Στην συνέχεια μίλησε για την παράσταση μίλησε ο Γυμνασιάρχης Γεώργιος Μπήτρος, Θεολόγος και συγγραφέας.

Μετά το πέρας της παράστασης μίλησε ο Πρωτοσυγκέλλος, ο οποίος συνεχάρη την κ. Αλεξανιάν, προσέφερε το αναμνηστικό των φετινών Θεομητορικών και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη και τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Χάρη Ρώμα για την χορηγία. Την παράσταση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ύδρας Γ. Κουκουδάκης, η Διευθύντρια του Ι.Α.Μ.Υ. Ντίνα Αδαμοπούλου, εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων του νησιού και πλήθος κόσμου.
parastasi-2
parastasi-3

Ο θεσμός των "Θεομητορικών" εκδηλώσεων πραγματοποιείται από το 2001 στην Ύδρα με επίκεντρο την γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Τα «Θεομητορικά» κορυφώνονται με την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της «Παναγίας Φανερωμένης» και τους εορτασμούς στις 15 Αυγούστου και κλείνουν στις 22 Αυγούστου με λιτάνευση των εικόνων της «Παναγίας Φανερωμένης» και «Παναγίας του Μαλίκη» και Αγρύπνια για την απόδοση της γιορτής. Περιλαμβάνουν και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε Δεκαπεντάγουστο από τον Καθεδρικό Ναό Κοίμησης Θεοτόκου Υδρας.
parastasi-4
parastasi-5
Στην Κρήτη τα «Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν»

Η παράσταση « Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» θα ταξιδέψει στην Κρήτη, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, όπου θα παρουσιαστεί στο Ηράκλειο στις 16 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο «Πύλη Βηθλέεμ» με ελεύθερη είσοδο , στις 18 Αυγούστου στις Αρχάνες, στις 19 στο Αρκαλοχώρι, στις 21 στο Γάζι και στις 23 στην Σητεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης