Η «Ανζέλ Κουρτιάν» με την Χριστίνα Αλεξανιάν στο Αττικό Άλσος στις 6 Ιουλίου

Η «Ανζέλ Κουρτιάν» με την Χριστίνα Αλεξανιάν στο Αττικό Άλσος στις 6 Ιουλίου

Η ηθοποιός με το έργο «Τα Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν σε μία και μοναδική δωρεάν παράσταση στην Αθήνα

alexanian334
Μετά την μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα και διεθνώς και τις διθυραμβικές κριτικές για την Χριστίνα Αλεξανιάν, το έργο «Τα Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν», ανεβαίνει την Τετάρτη 6 Ιουλίου, στο 1ο Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο Αττικό Άλσος, Θέατρο «Κατίνα Παξινού», σε μία και μοναδική δωρεάν παράσταση στην Αθήνα, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και δεν πρέπει να χάσετε.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας της Αττικής, Χάρης Ρώμας δήλωσε: «Ο πολιτισμός είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας και ως Περιφέρεια Αττικής, πιστεύουμε βαθιά ότι πρέπει επίσης να είναι και κορυφαία επιλογή. Προς αυτή την κατεύθυνση δημιουργούμε όλες εκείνες τις συνθήκες και προϋποθέσεις ανάδειξης του πολιτισμού μας, μέσα και από την υλοποίηση του 1ου Φεστιβάλ στο Θέατρο «Κατίνα Παξινού» στο Αττικό Άλσος. Η αγάπη στην Τέχνη, στο Θέατρο, την Μουσική, σημαίνει παράλληλα και αγάπη σε όλες εκείνες τις αξίες που συνδιαμορφώνουν αυτό που όλοι αποκαλούμε: πολιτισμένος άνθρωπος».
greek_archibishop
Η Χριστίνα Αλεξανιάν εκτός από πρωταγωνίστρια της παράστασης, έχει κάνει τη θεατρική διασκευή και την σκηνοθεσία, σε μία παράσταση που την τελευταία πενταετία περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, από Αμερική έως Παρίσι και Κύπρο. Μετά την παράσταση στο Αττικό Αλσος, θα ακολουθήσει περιοδεία εκτός Αθηνών.

Η θεατρική παράσταση ξεκινά στις 21:00μμ και η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν. Κρατήσεις θέσεων θα γίνονται μέσω του παρακάτω συνδέσμου: https://www.ticketservices.gr/event/perifereia-attikis-festival-theatrou-2022/
Kourtian_8
Κλείσιμο
«Τα Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν», 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Μια ολόκληρη εποχή αναβιώνει με την παράσταση “Τα Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν” με πρωταγωνίστρια την Χριστίνα Αλεξανιάν. Η καθηλωτική ερμηνεία της Χριστίνας Αλεξανιάν, μαγεύει το κοινό, καθώς “ζωντανεύει” επί σκηνής τα δεινά που έζησε ο αρμενικός λαός.
Πρόκειται για μια συγκλονιστική μαρτυρία που αποδίδει η Ανζέλ Κουρτιάν και αναφέρεται στους διωγμούς που υπέστη ένας ολόκληρος λαός ξεριζωμένος από τη γη του, που έτρεχε να γλιτώσει μακριά από τον πόλεμο, την πείνα και την εξολόθρευση.

Μέσα από τα μάτια του παιδιού που ήταν τότε, οι θεατές ξαναζούν την καταστροφή της Σμύρνης, τον γολγοθά του ελληνισμού της Μικρός Ασίας, τις ατέλειωτες πορείες των προσφύγων, τις σφαγές, το φόβο και το θάνατο, αλλά και την ανθρωπιά, την αγάπη και την αλληλεγγύη που αναβλύζουν από τις καρδιές των θυμάτων. Μόνο πολύ αργότερα, στην Ελλάδα, θα εμπιστευτεί στα σχολικά τετράδια των παιδιών της, την πολύτιμη διήγηση-ντοκουμέντο της παραδειγματικής πορείας - που παίρνει σχεδόν ένα χαρακτήρα μύησης - πορείας που θα τις οδηγήσει, με τη μητέρα και τις δυο αδελφές της, από την Προύσα στο Αφιόν Καραχισάρ, τη Μαγνησία και τη Σμύρνη και, στη συνέχεια, στην Κρήτη και στον Πειραιά. Η Χριστίνα Αλεξανιάν στην αρχή υποδύεται την Σοφία Κουρτιάν και κατόπιν την μικρή σκανδαλιάρα Ανζέλ.

archibishop_of_America
Μεταξύ άλλων την παράσταση έχει παρακολουθήσει η Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και τ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β', ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άγκυρας κ.κ. Ιερεμίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης των εν Ελλάδι Ορθοδόξων Αρμενίων κ.κ. Kegham Khatcherian, εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου κ.ά.


Ειδήσεις σήμερα:

Πλεύρης: Τα μοντέλα δείχνουν πως δεν θα υπάρξει πίεση στο ΕΣΥ ώστε να πάρουμε μέτρα

Καταγγελίες για ακατάλληλες συνθήκες και αμέλεια περίθαλψης σε κτηνιατρείο στη Θεσσαλονίκη - Τι απαντά ο γιατρός

Το πόρισμα για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας - Ασφυκτικός ο θάνατος, δεν βρέθηκαν παθολογικά αίτια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης