Ντορ Μισάνι: Στην Αθήνα για να παρουσιάσει το πρώτο του βιβλίο στα ελληνικά

Ντορ Μισάνι: Στην Αθήνα για να παρουσιάσει το πρώτο του βιβλίο στα ελληνικά

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου και ώρα 20:30, στο βιβλιοπωλείο Public στο Σύνταγμα

dror
Ο Ισραηλινός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Ντρορ Μισάνι παρουσιάζει το μυθιστόρημά του «Τρεις», το πρώτο βιβλίο του στα ελληνικά (Εκδόσεις Κείμενα, μετάφραση Χρυσούλα Παπαδοπούλου), και συνομιλεί με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Νίκο Κουρμουλή, τη Δευτέρα 23 Μαΐου, ώρα 20:30, στο βιβλιοπωλείο Public (Σύνταγμα).

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης.

Ο Ντρορ Μισάνι (Dror Mishani) γεννήθηκε το 1975 στη Χολόν, κοντά στο Τελ Αβίβ, όπου ζει με την οικογένειά του. Διδάσκει ιστορία και θεωρία του αστυνομικού μυθιστορήματος και δημιουργική γραφή στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ. Συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, μεταφραστής, ακαδημαϊκός και ερευνητής της ιστορίας του αστυνομικού μυθιστορήματος, ξεκίνησε να γράφει το 2011 με το μυθιστόρημα Ο Εξαφανισμένος Φάκελος, το πρώτο από τη σειρά με ήρωα τον αστυνόμο Άβρααμ Άβρααμ. Τα μυθιστορήματά του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από δεκαπέντε γλώσσες και έχουν βραβευτεί στο Ισραήλ (βραβείο Bernstein καλύτερου μυθιστορήματος), τη Σουηδία (βραβείο Martin Beck) και τη Γαλλία (βραβείο αναγνωστών των Eκδόσεων Points στην κατηγορία του αστυνομικού μυθιστορήματος).

Ο Εξαφανισμένος Φάκελος αποτέλεσε τη βάση για το σενάριο της ταινίας Fleuve noir σε σκηνοθεσία του Ερίκ Ζονκά. Η διεθνής επιτυχία του Ντρορ Μισάνι μπορεί να αποδοθεί όχι μόνο στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για την αστυνομική λογοτεχνία, αλλά κυρίως στο προσωπικό του στυλ, τη μοναδική του αφήγηση που δικαιώνει όσους τον αποκαλούν «Σιμενόν του Ισραήλ». Η αυξανόμενη δημοφιλία της αστυνομικής λογοτεχνίας στην Ελλάδα και η αριστοτεχνική πρόζα του συγγραφέα, αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού.

Το μυθιστόρημα «Τρεις» εκδόθηκε στα εβραϊκά το 2018, μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και έλαβε τα βραβεία Deutsche Krimipreis και Ρrix Mystère de la critique. Στα ελληνικά κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο 2021, από τις Εκδόσεις Κείμενα, σε μετάφραση από τα εβραϊκά της Χρυσούλας Παπαδοπούλου.

Τρεις γυναίκες αποτελούν το θέμα του βιβλίου: μια εγκαταλειμμένη γυναίκα που αναζητά την αγάπη, μια βαθιά θρησκευόμενη μετανάστρια, μια απογοητευμένη ερευνήτρια παγιδευμένη στον γάμο της. Τρεις γυναίκες τόσο διαφορετικές και άγνωστες μεταξύ τους που συνδέονται με ένα κοινό μυστικό. Οι αριστοτεχνικές ψυχογραφίες αυτών των τριών προσώπων και η παραπλανητική αφήγηση του συγγραφέα δημιουργούν ένα μυθιστόρημα που κόβει την ανάσα για το πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η λαχτάρα για αγάπη και οικειότητα. Το πρώτο αυτόνομο βιβλίο του Ντρορ Μισάνι εξερευνά τις συγκρούσεις και τις προκαταλήψεις στη σύγχρονη κοινωνία, φτιάχνοντας ένα αργό ψυχολογικό θρίλερ που επιφυλάσσει τη μεγαλύτερη ανατροπή.



Ειδήσεις σήμερα:

Νέα επαφή Αμερικανών – Ρώσων, μετά το σχέδιο Ντράγκι για ειρήνη, αλλά και κόντρα για την επισιτιστική κρίση

Καιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα - Πού θα βρέξει

Οι θαυμαστές του Τζόνι Ντεπ στρέφονται εναντίον της κόρης του επειδή δεν τον υποστηρίζει δημόσια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης