Ακρόπολη: Η πλήρης εικόνα της ζωφόρου του Παρθενώνα μέσω διαδικτυακής εφαρμογής

Ακρόπολη: Η πλήρης εικόνα της ζωφόρου του Παρθενώνα μέσω διαδικτυακής εφαρμογής

Είναι προσβάσιμη σε όλον τον κόσμο και από όλα τα σύγχρονα μέσα και τις πλατφόρμες

Zoforos_Parthenona
Μια ολοκληρωμένη εικόνα του μοναδικού γλυπτικού συνόλου της ζωφόρου του Παρθενώνα  θα έχει πλέον την ευκαιρία να αποκτήσει το διεθνές κοινό μέσα από μια αναβαθμισμένη έκδοση της διαδικτυακής εφαρμογής του Μουσείου της Ακρόπολης .
Στην διαδικτυακή εφαρμογή, που είναι προσβάσιμη σε όλον τον κόσμο και από όλα τα σύγχρονα μέσα και τις πλατφόρμες, παρουσιάζεται η συνεχής ανάγλυφη ζώνη που περιέτρεχε το επάνω μέρος του τοίχου του ναού. Η ζωφόρος απεικονίζει την πομπή της μεγαλύτερης γιορτής της αρχαίας Αθήνας, τα Παναθήναια. Τριακόσιες ογδόντα ανθρώπινες μορφές, άνδρες και γυναίκες, πεζοί, ιππείς και αρματοδρόμοι, 200 ζώα και αντικείμενα και δώρα προς την Αθηνά, προστάτιδα της Αθήνας, προσέρχονται στα γενέθλιά της αιώνια, από τότε έως σήμερα.
Η εξαιρετική αυτή εφαρμογή συγκεντρώνει φωτογραφίες και περιγραφές όλων των σωζόμενων λίθων της ζωφόρου που βρίσκονται στο Μουσείο Ακρόπολης και στο εξωτερικό. Η εξερεύνηση της ζωφόρου μπορεί να γίνει μέσα από τις θεματικές ενότητες Ο Παρθενώνας, Γνωρίστε τη Ζωφόρο, Εξερευνήστε τη Ζωφόρο και Θεματική Περιήγηση. Στις πρώτες δύο ενότητες, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να μάθει γενικά στοιχεία για την ιστορία, τον σχεδιασμό και την κατασκευή της ζωφόρου, ενώ στις δύο επόμενες μπορεί να εξερευνήσει τη ζωφόρο είτε ανά λίθο είτε μέσα από περιήγηση στα επιμέρους θέματά της.
Η εφαρμογή πραγματοποιήθηκε χάρη στην άριστη συνεργασία τριών φορέων: του Μουσείου Ακρόπολης, της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης και του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου-ΕΚΤ.

Ειδήσεις σήμερα:

Στα 16.274 τα νέα κρούσματα, άλλοι 70 νεκροί, στους 413 οι διασωληνωμένοι

Χαιρετίζουμε την επιλογή της Ουκρανίας για ένταξη στην ΕΕ, είναι μια από εμάς, λέει ο Μητσοτάκης

Σε κλοιό πιέσεων οι αγορές – Κατρακυλά το ρούβλι, νέα «έκρηξη» τιμών στην ενέργεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης