Υπερασπίζοντας την μοναδικότητα

sirbarber

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος είναι έμπειρος μπαρμπέρης αλλά και ένας σκεπτόμενος επαγγελματίας που γνωρίζει και αξιολογεί τις τάσεις και της μόδας και της αγοράς απαντά για τα κουρέματα της ομοιομορφίας

Σε μια εποχή πολυχρωμίας η μόδα στα ανδρικά κουρέματα στις νεανικές κυρίως ηλικίες δείχνει να ακολουθεί το δρόμο της μαζικής τυποποίησης. Στο instagram αλλά και στους δρόμους κυριαρχούν τα σαν από καλούπια βγαλμένα κουρέματα με την μηχανή και το ξυράφι. Το σχόλιο σου;
Το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τείνουμε να χάνουμε την ταυτότητα και την μοναδικότητα μας αποτελεί μια λυπηρή πραγματικότητα. Το κούρεμα είναι μια έκφανση της όλης αυτής κατάστασης. Βλέπουμε ανθρώπους που υιοθετούν ένα στυλ, είτε ντυσίματος είτε κουρέματος , χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους εάν πραγματικά τους ταιριάζει και τους αντιπροσωπεύει , απλά και μόνο για δείξουν-αποδείξουν ότι αποτελούν μέλη ενός τρόπου ζωής και μιας πραγματικότητας που δεν ανταποκρίνεται στη δική τους ζωή.

Ένα παραδοσιακό ανδρικό κουρείο ως μόνο στοιχείο αντίδρασης στη μαζική τυποποίηση έχει την επιστροφή στο κλασσικό κούρεμα με εργαλείο το ψαλίδι;
Σαφώς τα εργαλεία έρχονται να ενισχύσουν και να βοηθήσουν τα κουρεία στη προσπάθεια τους να παρέχουν υπηρεσίες πιο εξατομικευμένες στον εκάστοτε πελάτη. Όμως εδώ σημαντικό ρολό θα έρθει να παίξει και ο ίδιος ο κουρέας και πως θα κατευθύνει σωστά τον πελάτη του, προκειμένου να διαλέξουν ένα κούρεμα που πραγματικά θα του ταιριάζει. Αυτό απαιτεί χρόνο, υπομονή, εμπειρία και γνώση για να μην καταφύγουμε σε άλλη μια ίδια εικόνα που πολύ απλά αποτελεί μόδα.

Πόσοι από τους σημερινούς κουρείς γνωρίζουν τις παραδοσιακές τεχνικές με το ψαλίδι και μπορούν να υποστηρίξουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα;
Παρόλο που η πρόσφορα στον κλάδο μας είναι μεγάλη ,στη πραγματικότητα δεν είναι πολλοί εκείνοι που μπορούν να εκτελέσουν ένα κούρεμα μόνο με ψαλίδι. Όταν ένα κούρεμα πρέπει να τελειώσει μέσα σε 5-10 λεπτά, αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι το τεχνικό αποτέλεσμα αυτό που αποτελεί προτεραιότητα για τον κουρέα- ιδιοκτήτη , αλλά η εξυπηρέτηση όσο το δυνατόν μεγαλυτέρου όγκου πελατών.

Αυτό έχει σαν φυσική συνέπεια να μην υπάρχει σωστή καθοδήγηση από τους παλαιότερους προς τους νεώτερους κουρείς και αναπόφευκτα να μην μπορούν να παρέχουν ένα αποδεδειγμένα καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας το ψαλίδι.

Εν τέλει , ψαλίδι ή μηχανή και ξυράφι;
Αδιαμφισβήτητα ανάμεσα τους θα επιλέξουμε το ψαλίδι. Το τεχνικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα κούρεμα που θα γίνει με μηχανή. Με τη μηχανή τυχών ατέλειες του τριχωτού αντί να μετριαστούν και να καλυφτούν ,θα έρθουν να τονιστούν ακόμα περισσότερο. Επιπλέον, λεπτομέρειες που θα θέλαμε να αποδώσουμε σε ένα κούρεμα δεν θα μπορέσουν να φάνουν εάν χρησιμοποιηθεί για εργαλείο η μηχανή.

Ωστόσο σίγουρα υπάρχουν κάποια είδη κουρέματος που δεν μπορούν να αποδοθούν εάν δεν χρησιμοποιηθεί μηχανή , αλλά αυτό αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος είναι ιδιοκτήτης του παραδοσιακού κουρείου Sir Barber που βρίσκεται στη Στοά Μπολάνη – Βουλής 7.

ΣΧΟΛΙΑ

Nick The Greek

Η ρετρο διακοσμηση δε σε κανει αυτόματα "παραδοσιακο"... Θελει πολύ δουλεια ακομη...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

act4greece

Η μια καμπάνια αφορά την αναβίωση του κήπου- παιδικής χαράς της Ακροπόλεως και η δεύτερη καμπάνια αφορά την συντήρηση και αναβάθμιση των υποδομών του Ολύμπιον, ένα κτήριο της Θεσσαλονίκης συνδεδεμένο με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

xatzidakis

Η σχέση του Μάνου Χατζιδάκι με την Αθήνα φανερώνεται μέσα από τα τραγούδια του – από τον «Ιλισσό» της δεκαετίας του ΄50 μέχρι τα «Νυχτερινά Αγάλματα» της δεκαετίας του ΄80- και αποτελεί μια ζωντανή πηγή διαρκούς τροφοδοσίας της ευαισθησίας των νεότερων γενιών.

sxizakis

Η Ελένη – εγκαταλελειμμένη από τον σύζυγο της -παίρνει την απόφαση να κατέβει με τα παιδιά της στην Αθήνα σε ένα συγγενικό της σπίτι και να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Το τι θα συμβεί μας το αποκαλύπτουν στο μυθιστόρημα τους οι δύο συγγραφείς του: Η Εύα Μαθιουδάκη και ο Κωστής Σχιζάκης.

40025988_10155575826396361_1128583183365832704_n

Με το Datsun στο μπλουζάκι και τα σύνεργα του ελληνικού καφέ στα αυτιά … Σωστά διαβάζετε οι εκπρόσωποι του σύγχρονου ελληνικού design εμπνέονται από τις εμβληματικές εικόνες του ελληνικού καλοκαιριού σχεδιάζουν και δημιουργούν από t-shirts μέχρι σκουλαρίκια!

parastasti2

Ο 78χρονος Αμερικανός σκηνοθέτης φέρνει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου το διήμερο 21-22 Ιουνίου 2019 την δική του ξεχωριστή εκδοχή πάνω στο έργο του Σοφοκλή.

jfjhgw

Μια αναφορά του Ισπανού σχεδιαστή μόδας σε άρθρο της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph για την σχέση αγάπης – μίσους που έχει με το Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα ήρθε να ανάψει φωτιές και να τροφοδοτήσει προσδοκίες…

hvhhw

Η εταιρεία Of Dreams & Knowledge® από την Πάτρα που εξειδικεύεται στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης βιολειτουργικών τροφίμων που μπορούν να προσφέρουν φυσικές λύσεις σε προβλήματα υγείας και χρόνιες ασθένειες έχει έναν ιδιαίτερο λόγο και ρόλο παρουσιάζει το δεύτερο κατά σειρά προϊόν της που οδεύει και εκείνο για την αγορά του φαρμακείου.

1
khew

Η μελέτη της Έρης Σταυροπούλου, με αφετηρία το έργο του Θεοτόκη, επιχειρεί να φωτίσει το θέμα της ερωτευμένης γυναίκας στην ελληνική και ευρύτερα την ευρωπαϊκή λογοτεχνία, από τα μέσα περίπου του 19ου αιώνα ως τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.