To Μουσείο Μαστίχας στ’ αστέρια!

mouseio-mastixas

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και ο Σύλλογος Αστρονομίας Χίου συμπράττουν και παρουσιάζουν εκδηλώσεις αστρονομίας, με τίτλο «Αγγίζοντας τα άστρα» στον χώρο του Μουσείου Μαστίχας Χίου

Με στόχο την ανάδειξη της αστρονομίας στα μικρά παιδιά αλλά και στους μεγάλους, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και ο Σύλλογος Αστρονομίας Χίου, συμπράττουν και συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις με επιστημονικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο.

Με τον τίτλο «Αγγίζοντας τα άστρα» και με διάρκεια έως το Σάββατο 18 Αυγούστου, το Μουσείο Μαστίχας Χίου θα φιλοξενήσει τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού, παρουσιάζοντας ποικίλες δράσεις αλλά και εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ -σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνίας, Επιστήμης & Τέχνης (Caid) και με το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας-.

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα κατέχει η ομιλία του κυρίου Μανώλη Γεωργούλη, ερευνητή Κέντρου Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στην Ακαδημία Αθηνών και επισκέπτη καθηγητή, Georgia State University των ΗΠΑ, με τίτλο «Ηλιακές εκλάμψεις και διαστημικός καιρός: ο γρίφος και η περιπέτεια της πρόγνωσης».

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών αναλυτικά μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του ΠΙΟΠ στο σχετικό link.

«Το Μουσείο Μαστίχας Χίου βρίσκεται στα Μαστιχοχώρια, τα οποία αποτελούνται από ένα σύνολο μεσαιωνικών χωριών στη Νότια Χίο, στο μοναδικό σημείο της Μεσογείου όπου καλλιεργείται ο σχίνος της ποικιλίας Pistacia lentiscus var. Chia, από τον οποίο παράγεται η μαστίχα.

Το Μουσείο σκοπεύει να αναδείξει την παραγωγική ιστορία της καλλιέργειας και την επεξεργασίας της μαστίχας, την οποία εντάσσει στο πολιτιστικό τοπίο της Χίου. Μέσα από το πρίσμα της εγγραφής από την UNESCO της παραδοσιακής μαστιχοκαλλιέργειας στον Αντιπροσωπευτικό κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, το 2014, έμφαση δίνεται στη διαχρονία και την αειφορία του χιώτικου αυτού προϊόντος».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες