Μία… ονειρεμένη Porsche 911 (video)

Μία… ονειρεμένη Porsche 911 (video)

Η Porsche θα παρουσιάσει μια νέα έκδοση της 911, την Speedster, ως φόρο τιμής στο πρώτο μοντέλο της Porsche που έφερε την ονομασία Speedster, την 356.

Μία… ονειρεμένη Porsche 911 (video)
Η Porsche θα παρουσιάσει μια νέα έκδοση της 911, την Speedster, ως φόρο τιμής στο πρώτο μοντέλο της Porsche που έφερε την ονομασία Speedster, την 356.

Το διθέσιο μοντέλο διαφέρει αρκετά από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας 911.
Διατηρώντας την παράδοση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το κατά 60 χιλιοστά χαμηλότερο και με μεγαλύτερη κλίση παρμπρίζ, το επίπεδο περίγραμμα της σπορτίφ μηχανικής κουκούλας και το χαρακτηριστικό double-bubble σκληρό κάλυμμα της μαλακής οροφής διαμορφώνουν το προφίλ της 911 Speedster.
Σημειώστε πως το πίσω μέρος του αμαξώματος της είναι κατά 44 χιλιοστά φαρδύτερο από τις υπόλοιπες 911.


Κλείσιμο


Κινητήρας της είναι ο εξακύλινδρος μπόξερ των 3,8 λίτρων που αποδίδει 408 ίππους, 23 περισσότερους από την 911 Carrera S. H μέση κατανάλωση είναι στα 10,3 λίτρα ανα 100 km, ενώ το επτατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων Porsche Doppelkupplungsgetriebe (PDK) φροντίζει για τη μετάδοση της ισχύος στον πίσω άξονα, το οποίο διαθέτει μπλοκέ διαφορικό ως μέρος του βασικού εξοπλισμού. Η ενεργητική ανάρτηση PASM και τα κεραμικά φρένα PCCB ανήκουν επίσης στο βασικό εξοπλισμό.

Το ταμπλό της 911 Speedster διαθέτει μαλακό μαύρο δέρμα και πολυάριθμες διακοσμητικές λεπτομέρειες στο χρώμα του εξωτερικού. Η διακόσμηση περιλαμβάνει σχέδια με ασπρόμαυρα μοτίβα στο κεντρικό τμήμα των σπορ καθισμάτων (τα σχέδια παραπέμπουν σε καρό σημαία τερματισμού), καθώς και δερμάτινες πλευρικές επενδύσεις στήριξης στο χρώμα του εξωτερικού.



Η σειρά Speedster παρουσιάστηκε το 1953 και το πρώτο μοντέλο ήταν βασισμένο στην Porsche 356. Το 1988 η Speedster που βασιζόταν στην 911 Carrera γιόρτασε την αναβίωσή της με ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό: για πρώτη φορά το κάλυμμα του χώρου της κουκούλας είχε τις χαρακτηριστικές διπλές καμπύλες (double bubbles).
Το 1993/1994, το επόμενο εξελικτικό στάδιο της 911 Carrera σηματοδοτήθηκε με μια ακόμη Speedster.

Στη Γερμανία, η 911 Speedster, με συγκεκριμένο εξοπλισμό για τη χώρα και ΦΠΑ 19% θα κοστίζει 201.467 ευρω, ενώ στην αγορά θα παρουσιαστεί το Δεκέμβριο του 2010. Η έκδοση για τη γερμανική αγορά περιλαμβάνει περιορισμένο αριθμό 70 αυτοκινήτων, από τα μόλις 356 που θα παραχθούν.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης