Mercedes S63 AMG με 544 PS!

Mercedes S63 AMG με 544 PS!

Μετά τις C-Class και E-Class η επόμενη έκδοση που υποδέχεται το νέο V8 μοτέρ της γερμανικής εταιρίας είναι η κορυφαία σειρά S-Class. Συγκεκριμένα, η S63 AMG εξοπλίζεται με το ολοκαίνουργιο turbo κινητήρα των 5,5 lt που αποδίδει 544 PS...

Mercedes S63 AMG με 544  PS!
Μετά τις C-Class και E-Class η επόμενη έκδοση που υποδέχεται το νέο V8 μοτέρ της γερμανικής εταιρίας είναι η κορυφαία σειρά S-Class. Συγκεκριμένα, η S63 AMG εξοπλίζεται με το ολοκαίνουργιο turbo κινητήρα των 5,5 lt που αποδίδει 544 PS και 81,5 kgm ροπής. Προαιρετικά υπάρχει το «performance pack» με αναβαθμισμένη απόδοση του μοτέρ στους 771 PS και στα 91,8 kgm! Οι επιδόσεις είναι ανάλογες της ισχύος αφού στη «απλή» S63 AMG τα 0-100 km/h επιτυγχάνονται σε 4,5 sec ενώ η τελική ταχύτητα χωρίς τον ηλεκτρονικό «κόφτη» ξεπερνά τα 300 km/h.

Η ροπή περνά στους πίσω τροχούς μέσω του επτατάχυτου κιβωτίου Speedshift MCT ενώ οι γερμανοί κάνουν ιδιαίτερο λόγο για την μέση τυποποιημένη κατανάλωση (10,5 lt/100 km) παρά την αύξηση της ισχύος σε σχέση με τον ατμοσφαιρικό 6.3 V8 κινητήρα της προηγούμενης έκδοσης AMG. Φυσικά, ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός στο κορυφαίο μοντέλο της Mercedes είναι ιδιαίτερα πλούσιος και περιλαμβάνει διάφορα συστήματα όπως είναι τα Active Lane Keeping (αναγνώρισης λωρίδας κυκλοφορίας), Blind Spot Assistance (ανίχνευσης «τυφλής» γωνίας), Active Body Control (ενεργή ανάρτηση), Torque Vector (ενεργό διαφορικό) κ.α.
Οι πωλήσεις ξεκινούν τον Σεπτέμβριο στην γερμανική αγορά με τις τιμές πώλησης να αρχίζουν από τα 143.752 €.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης