Δοκιμάζουμε την Mercedes E63 AMG (video)

Δοκιμάζουμε την Mercedes E63 AMG (video)

Όσο εύκολα μπορείς να συνηθίσεις το… ωμό κρέας (Ταρτάρ) άλλο τόσο μπορείς να εξοικειωθείς με την ωμή δύναμη της Ε63 ΑMG.

Δοκιμάζουμε την  Mercedes E63 AMG (video)
Βλέπω τον εαυτό μου στο ανάκλιντρο της ψυχολόγου. Αρχίζει με τα παιδικά μου χρόνια αν έπαιζα με αυτοκινητάκια, αν ο μπαμπάς έτρεχε σε αγώνες.
Περιγράφω ένα ελλειπτικό τιμόνι με αλκαντάρα και paddles.
Δυσφορεί… «πείτε μου τι σας απασχολεί». Ταχύμετρο με ένδειξη στα 320 km/h, διακόπτες για την απόσβεση της ανάρτησης, την απόκριση του κιβωτίου, την παρεμβατικότητα των ηλεκτρονικών, καθίσματα AMG. Αναφέρω έναν απόκοσμο ήχο γιατρέ έχετε ακούσει V8 κινητήρα F1 να έρχεται στη ζωή;

Με κοιτά με συγκατάβαση και με προτρέπει να συνεχίσω ενώ μου πιάνει το χέρι…νιώθω ξανά τον πόνο στον αυχένα, βλέπω το δρόμο να στενεύει, η Αττική οδός γέμισε κλειστές στροφές, όλα τα αυτοκίνητα πάνε πολύ αργά, τα χρώματα χύνονται, φοβάμαι… η γιατρός αφήνει απότομα το χέρι.
«Πάλι τα ίδια» μονολογεί «ούτε 15 δευτερόλεπτα δεν μπορείτε να κρατηθείτε ήρεμος». Είναι προφανές ότι δεν ξέρει τι της γίνεται, κακώς ήρθα πάλι εδώ, ξέρεις τι είναι 15 δευτερόλεπτα; Αλλάζεις 2α, 3η, 4η, 5η χειροκίνητα από τα paddles, η αλλαγή συγκρίνεται μόνο με μονοθέσιο F1, ο ρυθμός επίσης, η επιτάχυνση δε μειώνεται όσο ανεβαίνουν οι σχέσεις, μειώνεται η ανάσα καθώς από τα 50 km/h φτάνεις στα 250km/h σε λιγότερο 15 sec!

Το είδαν κι άλλοι γιατρέ, αναφέρω την έκφραση απογοήτευσης του τύπου με το S5 στη Μεταμόρφωση, τα παρακάλια του γείτονα στο γκαράζ να μην παρκάρω δίπλα στο EVO γιατί «μαθές ψυχή έχει κι αυτό και σκιάζεται», την κατάρα της μωρομάνας, έκοψε λέει το γάλα του παιδιού και κλαίει, τι να το κάνει;

Κλείσιμο
Πάμε μια βόλτα γιατρέ; Κάνει τη δύσκολη αλλά δέχεται, καθώς σηκώνεται κοιτώ το αυστηρό γκρι ταγέρ με τις κομψές γόβες, διαγράφεται μια υποψία ζαρτιέρας ή μου φαίνεται; Θα μάθουμε…
«Ω μα είναι μια κομψή Mercedes, τι ωραίο αυτοκίνητο». Αναφέρω κάτι για 525PS, 65 κιλά ροπής, νέα ανάρτηση με πλήμνες που προσδίδουν μεγαλύτερο αρνητικό κάμπερ, μεγαλύτερο εμπρός μετατρόχιο, αεραγωγούς, λογότυπα AMG,18αρες ζάντες. «Ωραία καθίσματα» μονολογεί, προφανώς είναι «παρθένα».
 Χλομιάζει όταν ακούει τον ήχο, «τι στο διάβολο…», ρύθμιση κιβωτίου manual, esp sport, ανάρτηση στο σκληρό, γκαζώνω και ουρλιάζει. Οι δαντέλες στη ζαρτιέρα φτάνουν στα όρια τους, αλλαγή σε 2α, γλιστράει, 3η γυρνάει αλλά ελέγχεται, αφήνω τις αηδίες και πατάω τέρμα το γκάζι, η ζαρτιέρα σπάει, η φωνή της έχει βραχνιάσει, σχηματίζει ένα τηλέφωνο στο κινητό, φοβάμαι πως είναι του Δημόσιου Ψυχιατρείου.
Ο διάβολος έχει όνομα «Mercedes Ε63 AMG», αγόρασέ την αν τολμάς. Υπολόγισε στα έξτρα το πακέτο Performance (σ.σ: 19αρες ζάντες, μπλοκέ  διαφορικό 40%) και τις συνεδρίες στον ψυχολόγο.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Διαστάσεις Μ/Π/Υ
: 4.868/1.854/1.471mm
Μεταξόνιο:  2874 mm
Χώρος αποσκευών: 540 lt
Βάρος: 1840 kg
Κινητήρας: 6.208 cc
Ισχύς:  525 PS /6.800 rpm
Ροπή: 64.2 kgm / 5200 rpm
Μετάδοση:   Στους πίσω τροχούς
Κιβώτιο:    AMG αυτόματο speed shift  7 σχ.
Τελική ταχύτητα:  250 km/h (ηλεκτρονικά περιορισμένη)
Επιτάχυνση 0-100km: 4,5 sec
Μικτή κατανάλωση: 20,4 lt/100km (δοκιμής)

Εκπομπές CO2 295 gr/km
Τιμή: 131.500 €



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης