Το 2023 η νέα πλατφόρμα της Mazda

Το 2023 η νέα πλατφόρμα της Mazda

Μια εντελώς νέα πλατφόρμα για αυτοκίνητα μεγάλου μεγέθους προετοιμάζει η Mazda, σύμφωνα με πληροφορίες του ιαπωνικού Τύπου, αναφέροντας πως το πρώτο μοντέλο σε αυτή την πλατφόρμα αναμένεται το 2023.

Mazda-Vision-Coupe5467654_2
Το σχετικό άρθρο στο Nikkei Asian Review αναφέρει πως στο επόμενο διάστημα δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάποιο σημαντικό νέο μοντέλο από την Mazda καθώς η ιαπωνική εταιρία έχει επικεντρωθεί στην εξέλιξη μιας εντελώς νέας πλατφόρμας για μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών η οποία και θα κάνει πρεμιέρα το 2023. Αυτή η πλατφόρμα θα συνοδεύεται από έναν εντελώς νέο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα.

Η νέα γενιά εξακύλινδρων κινητήρων θα έχει εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου με τις μεν πρώτες να διαθέτουν την τεχνολογία Skyactiv-X με στο σύστημα Spark Controlled Compression Ignition ενώ οι πετρελαιοκινητήρες θα ανήκουν στη δεύτερη γενιά της σειράς Skyactiv-D. Παράλληλα με τους νέους κινητήρες η νέα μεγάλη πλατφόρμα θα φιλοξενήσει και τη νέα τεχνολογία ήπιων και plug-in υβριδικών συστημάτων.

Η ανάπτυξη της μεγάλης πλατφόρμας αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της Mazda στο πλαίσιο του οποίου η εταιρία στοχεύει στην αναβάθμιση του ποιοτικού της αποτυπώματος και στην εξίσωση του ονόματός της με αυτό εταιριών της premium κατηγορίας από την Ιαπωνία αλλά και την Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως πολλά από τα πρωτότυπα που έχουμε δει από τη Mazda το τελευταίο διάστημα είναι μεγαλύτερα σε διαστάσεις μοντέλα με premium χαρακτήρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης